От х:

Днес в x:

Хасково в топ 10 при отборите на Шампионата в Елена

Изображение 1 от 5

    С три медала и в призовата десетица на отборната надпревара, се завърна "Компас 1994" -Хасково, с председател Тодор Стратиев, от град Елена. От петък до неделя там се проведоха Държавният Нощен шампионат, Купа "Елена" и Държавно първенство Маратон.

    Участваха повече от 320 състезатели от 35 клуба от страната.

    Стартът на Нощния индивидуален шампионат в околностите на село Мийковци бе даден в 21 часа в петък вечер. Надпреварата, в която взеха участие и 11-те състезатели от хасковския се проведе в пресечена местност, на места с гъста гора, с камънаци и драки.

    Всеки състезател разполагаше с компас, с помощта на които да открие контролните точки от сложния маршрут, пресичайки няколко пъти планинска река. Осветлението бе от решаващо значение, затова всеки в надпреварата бе оборудван с челен прожектор.

    Радост за Клуба и гордост за града донесоха състезателите Габриела Нанева - с бронзов медал в групата на девойките до 20 години, Николай Стилев - със сребро при 50-годишните ветерани и Росица Гаргова със златно отличие в групата на 45-годишните жени. Достойно се представиха и заслужиха място в топ 10 и Даяна Попова при 18-годишните, Виктор Момчилов - 14 г., Николай Попов -45 г., Делчо Йорданов - 40 г. Най-малкият хасковски състезател -Даниел Йорданов, който е на десет години, участва в надпреварата с 14-годишните.

    След реализираните резултати „Компас 1994" -Хасково се нареди сред първите 10 в отборното класиране.

    В неделния ден се проведе супер дългата дистанция Маратон по ориентиране, в който тимът на Хасково участва със 7 състезатели. В тази дисциплина не бяха реализирани призови места от състезатели на „Компас“ , но на почетното 4-то място се класира на Росица Гаргова в категорията на жените до 45 години, а седмото място при девойките до 18 години и при 20-годишните заеха Даяна Попова и Габриела Нанева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ва
      Васко
      0 0
      11:02, 28 авг 2020
      Неграмотни журналисти! Идете завършете един ПУ поне, че да се научите да пишете смислено! По какво е тоя шампионат бе, прости?!
    Последни новини