От х:

Днес в x:

Тежка техника и още подкрепление от военни и горски в огнището на Сакар

Изображение 1 от 4

    Допълнително техника и помагачи се струпват днес за гасенето на пожара, който избухна в Сакар в неделя следобед между елата Студена и Дервишка могила.

    Въпреки, че властите съобщиха снощи, че пожарът е овладян по периметъра, на места той продължава да се разпалва. Според шефа на Областната противопожарна служба комисар Николай Вълчев днес се очаква възобновяване на пламъците на места. Затова и огнеборците се готвят за бърза реакция, още в началото на новото разпалване, което да доведе и до по-лесно потушаване на новите огнища.

    Пожарът засегна около 500 декара борова и широколистна гора.

    Днес на място са разположени осем противопожарни автомобила на Пожарна безопасност от Хасково, Пловдив и Кърджали, 40 военнослужещи от  подразделения на Министерството на отбраната от Хасково и Ямбол, и около 30 служители на Държавно горско стопанство Свиленград, Тополовград и Харманли.

    На място има и тежкотоварна техника на сектор „Специализирани оперативни дейности” при РДПБЗН – Пловдив и РДПБЗН – Бургас, както и водоноска от община Свиленград.

    Ситуацията остава сложна, съобщи областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, която е на терен с институциите. Отново има готовност за включването на хеликоптер, ако огнената стихия се разрасне.

    От Областният кризисен щаб за реакция по бедствия и аварии уточниха, че патрули на Областната дирекция на полицията в Хасково ще регулират движението в отсечката между селата Студена и Дервишка могила заради задимяването и опеусността от нови пламъци.

    За днес кодът за пожароопасност остава червен, с предупреждения и за силен вятър.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Не е изгоряло достатъчно гора да
      изпълнят поръчката за дървен материал в Бурса :))
    • 2
      Ку
      Курнелия Каляскова
      0 -9
      11:21, 24 авг 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 3
      55
      55555
      5 0
      15:50, 24 авг 2020
      най после тези безделници воените да свършат нещо само си чакат заплатите
      • Ба
        Бай Тошо
        1 -1
        16:44, 24 авг 2020
        Кога си толкова кадърен и работлив защо не станеш и ти военен а Панчо,щото си откъснат и за нищо не ставаш,само да плюеш и хейтваш мижитурка долна и противно.

    Случаен виц

    Последни новини