От х:

Днес в x:

3 °C

Три училища в Хасково с обновени спортни площадки и дворове

Изображение 1 от 5

  Три от училищата в Хасково са с обновени спортни площадки и дворове преди старта на новата учебна година, съобщиха от община Хасково.

  Те са реализирани по проект "Изпълнение на Инженеринг - проектиране и изпълнение на СМР на обекти на образователната инфраструктура по обособени позиции". Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и ОУ „Христо Смирненски“ са с нови мултифункционални спортни площадки, а СУ „Васил Левски“ е с обновен училищен двор.

  В ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ са извършени ремонт и реконструкция на съществуваща спортна площадка за футбол и баскетбол в двора на училището. Стойността на строителните и ремонтни работи е – 160 900 лв. без ДДС.

  Изградена е нова спортна площадка на мястото на съществуващата. Изпълнено е изравняване на неравностите и запълване на пукнатините в съществуващата асфалтова настилка на игрището. Съществуващите наклони на терена са запазени с цел отводняване на площадката. Положена е спортна каучукова настилка с дебелина 10 мм. Новото игрище е оборудвано с две метални врати за футбол и с кошове за баскетбол. Въведена е и нова дисциплина – бадминтон. До игрището е изпълнена и зона за бягане. Изградена е метална ограда с височина 6 метра по контура на игрището с два входа в оградата. Монтираните врати са двукрили, като при отваряне на едното крило се осигурява отвор от 90 см, с което са изпълнени изискванията за достъпна среда за хора с увреждания и евакуация на хора.

  В ОУ „Христо Смирненски“ са извършени ремонт и реконструкция на съществуваща спортна площадка за баскетбол и волейбол. Стойността на договора е 160 900 лв. без ДДС.

  Изградена е метална ограда с височина 4 м. по контура на игрището, като са обособени два входа в оградата за достъп до площадката. Вратите са двукрили, като отварянето на едното крило осигурява отвор от 90 см, с което изпълнява изискванията за достъпна среда от хора с увреждания и евакуация. Вратите са с възможност за заключване, за ограничаване на достъпа до съоръжението. Върху армираната бетонна настилка е положена каучукова с дебелина 10 мм. Монтирано е оборудване за волейбол и баскетбол, за осигуряване на възможност за практикуване на двата спорта.

  В СУ „Васил Левски“ са извършени ремонт и реконструкция на дворно пространство. Стойността на договора е 115 900 лв. без ДДС.

  Извършена е подмяна на асфалтовата настилка и е изградена висока ограда в южния край на игрището. Поставена е метална врата в източния край на имота за ограничаване на достъпа на външни лица в училището. Извършен е ремонт на съществуващата ограда с подмяна на корозирали вертикални елементи и ремонт на шапката на подпорната стена. В двора на СУ „Васил Левски“ е монтирана нова метална ограда с нова стоманена входна врата. Извършен е ремонт и на предпазната ограда, която е монтирана върху подпорната стена на имотната граница с ул. „Стара планина“. Липсващите облицовъчни плочи на подпорната стена са възстановени. Стоманената конструкция на обекта е изцяло в условията на външна експлоатационна среда и за това е извършена антикорозионна защита.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (32)

  • 1
   Из
   ИЗВЕСТЕН
   22 -12
   11:45, 12 авг 2020
   Как така Климент не е сред училищата или Гинчето не успя да се вмъкне, отново да изцеди някои лев от проекти, които да сложи в джоба си!? Или се готви за по голям проект, този може би е малък за нея и няма да вземе много пари за себе си, тъй като все известно е как директорката на Климент Охридски в гр. Хасково, приканва децата в училище и ги наглася, но срещу съответната сума, поискана от родителите като спонсори на училището, няма да коментирам повече, тъй като това е публична тайна, но е време тази жена да слезе от поста на директор, тъй като е корумпирана, подкупна...и тн!
   • На
    Наблюдател
    9 -14
    11:51, 12 авг 2020
    Леле.... що глупости се изписват по тези сайтове .... Виж коментара
  • 2
   До
   До Известен
   13 -22
   11:54, 12 авг 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Yy
    yyhfrkioiy
    9 -4
    12:42, 12 авг 2020
    Васил Левски
  • 3
   Са
   Само Гинчето ли?
   10 -10
   12:26, 12 авг 2020
   Всички са корумпирани! Гинка калинка ли е?
  • 4
   До
   до известен в отговор
   17 -6
   12:32, 12 авг 2020
   До известен!
   Като училище Климент Охридски е хубаво, но кое училище не е хубаво с пари по проекти, тук не говорим за самото училище, а за корумпираната му директорка, която вече може би двадесет години не пуска кокала! Това не са нито думи хвърлени във въздуха с цел клевета, това е самата истина! Ако в интерес на истината сте наясно как стоят нещата в самото училище, как директорката прибира средствата, как са изписани преди няколко години при извършване на ремонтна дейност на училищните тоалетни, парите! Това са не оспорими факти, знаете ли колко деца сами по желание се записаха там, а знаете ли колко от тези деца останаха ученици на това училище, също така знаете ли отношението на директорката към семействата с по малка финансова възможност или знаете ли как тя разрешава проблеми със самите учители, знаете ли че ако се противиш на директорката, ще бъдеш уволнен, но ако изказваш суперлативи по неин адрес , просто ще бъдете облагодетелствани с държанието и отношението и към вас, ще бъдете дясната и ръка, тук говорим за отношението на тази дама, за всичко което прави за самото училище, както се прави във всяко друго, но говорим точно за това колко "прекрасен" човек с малко Ч е тя!!!!
   • На
    Наблюдател
    5 -12
    19:54, 12 авг 2020
    Училището е супер . Многоооо е над другите хасковс... Виж коментара
  • 5
   Ве
   Веселка Т.
   16 -3
   13:37, 12 авг 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 6
   До
   ДО ВЕСЕЛКА Т.
   19 -4
   13:56, 12 авг 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 7
   Ва
   Васил Левски
   17 -2
   14:56, 12 авг 2020
   Все едно чета за директорката на " Васил Левски " но в по-мек вариант!
  • 8
   Ад
   Адвокат
   14 -2
   15:23, 12 авг 2020
   Защо мълчите тогава бе хора като я знаете въпросната директорка? Под чий партиен чадър се прикрива? Тя да не е от онези, които ако дойдат други на власт отново остава и прави същите золуми, без да и мигне окото? Кой я толерира? Кой и позволява подобен род държание-нахално, високомерно, безпардонно? Някой започва отгоре и по стълбите се слиза до нея, ясно е като детска картинка! Хората се страхуват, тя използва страха им! А Чърчил е казал: " Когато врагът е уплашен- на 50% е победен "!
  • 9
   Ва
   Ванчев Дялкова Панайотов
   15 -5
   15:34, 12 авг 2020
   Ей ,инспектората на образованието да не спи, а да вземе мерки .Боева, ние учителите знаем че си корумпирана тъпа и проста ,време е обществеността да научи за твоите качества.
  • 10
   Ки
   Кирчев
   17 -4
   15:43, 12 авг 2020
   В Христо Смирненски са похарчени 160 000. Ако видите за какво, ще се хванете за главата. Такава корупция няма никъде по света. Умът ми не го побира.
  • 11
   До
   ДО АДВОКАТ
   14 -3
   15:47, 12 авг 2020
   Срещу гинка райчева има неколкократно подавани сигнали, незнайно как и не обяснимо това се потулва, тя твърди, че това е нейното училище, има го за бащиния, развява си байряка както пожелае, доста деца се опариха от наставническото управление на климент охридски от въпросната директорка гинка райчева!
   Що се отнася до смяната на местното управление, кмет и тн, тя си е на "власт" от двадесет години, както и без да и мигне окото си взема еднолични решения независимо те са в съответствие с конституцията и правата на училищният процес, ако разгледате и профила и в социалната мрежа можете сами да се убедите, че тази директорка толерира едни и същи ученици, относно организираните ваканции, лично за мен независимо дали тя или друга директорка на едно училище трябва да има проверки, за да се установят нарушенията, както и всичко това да бъде коригирано, не бива да се търпи подобно отношение, държание, ... Мисля, че думите са излишни!
   • Фр
    Френски език имат някои
    13 -4
    17:14, 12 авг 2020
    Беше любовница Славчо Джуров от инспектората той я наложи както прости тутката Мариела Златева наложи М.М. а и в много други некадърници. Боева мълчиш а.
  • 12
   Ма
   Мандат
   13 -2
   16:45, 12 авг 2020
   Не знам от кой зависи всичко това, но трябва да са с мандат директорите! Мандат!
  • 13
   Ис
   Истина е
   11 -2
   16:55, 12 авг 2020
   Точно това се случва по веригата - РУО и всички институции в града прикриват сигналите против директорките на училища! Всичко, което се говори за директорката на Левски е истина - тя е себична, хиперактивна КУЧКА, която подлага на гонение всеки с различно мнение, който не й се кланя и мазни! Изгонила е от училището учители с дълъг стаж, само за да си назначи нейни калинки! А сигналите от родители се потулват много успешно! Тази е имала проблем не е с един и двама родители, но в РУО ги съветват да мълчат, защото щяло да стане лошо за тях. ЗАЩО ТОГАВА СЕ УЧУДВАТЕ, ЧЕ НАРОДА Е НАСКАЧАЛ СРЕЩУ МУТРИТЕ - ТЕ СА ВЕЧЕ СРЕД ДЕЦАТА ПО УЧИЛИЩАТА!
   Затова такава директорка - само клетви може да отнесе! Хората я кълнат - и нея и семейството й, и тая М все някога ще усети от собствената си мръсотия!
  • 14
   Излишно е да призовавате тези ПРОДАЖНИЦИ от РУО да вземат мерки! Те са много добре запознати - от години знаят и прикриват всички далавери и тормоза и терора, които по-специално цари във Васил Левски! Директорката е замесена с подземния свят и всички се правят на луди и си получават подкупите и подаръците и паркоместата и почерпките и далаверите... и няма думи да се опише всичко. Няма друг такъв град в България, където образованието да е толкова незаконно и корумпирано! Какво долно същество трябва да си, че да се стискаш за директорския пост - казват и на Милена - ОТИВАЙ СЕ! Тя се фръцка и си мисли, че я възхваляват. То лудостта на никой не прощава, ама като става дума и за женско в критическата - Е НАПЪЛНО НЕСПАСЯЕМО!
  • 15
   Вн
   Внимание!!!
   17 -1
   18:03, 12 авг 2020
   Да обърнем нужното внимание и на директорката на ОУ,, Шандор Петьофи" - неграмотната, нискоинтелигентната и крещящата Антоанета Петрова. . Как два пъти, явявайки се сама на конкурс не спечели., изгони нашите деца и напълни училището с роми чрез получени рушвети.Сега обаче се оказа най-добрата! Този път рушвета беше от нея за Вас, нали РУО,? Как не Ви е срам?! Осакатихте децата ни, лишихте ни от нашето училище, училището на най-големия квартал ,,Орфей"!
  • 16
   Ко
   КОЙ РАНИ УЧИТЕЛЯ ?
   11 0
   19:21, 12 авг 2020
   Толкова болка и обида на учителя кой причини?Кой се взе за величие,при това несменяемо?Сетих се-това са всички провалени управленци и техните протежета директорки-шепа самозабравили се султанки,въобразили си,че държат нотариалния акт от сарая на татко си.А конкурсната коалицийка в Хасково знае ли,че промяната,която се иска с енергията на хиляди млади хора всяка вечер,е неизбежна.Целият политически спектър знае това...тогава в джобчето ми дали ще дрънкат семки и бонбонки?
  • 17
   Не
   Незнаещ
   9 -1
   19:33, 12 авг 2020
   Нещо за Атанаска от ***********???? Како стана с нея??
  • 18
   Ли
   Лично мнение
   8 -12
   19:59, 12 авг 2020
   По мое наблюдение и чувани мнения и коментари Клим... Виж коментара
  • 19
   Ри
   рип
   6 -3
   20:15, 12 авг 2020
   Ми то не остана училище в града, където да има учители специалисти. Прави са по-горе - ТРЯБВА МАНДАТНОСТ на директорите на училища! Платени конкурси за директори, платени благодарности за учителско място. Като учители работят некадърни женички само заради осигуровки, стаж и социални контакти! И защо да им дреме за оразованието на вашите деца - ако не е в едно - в друго училище ще. Пак някой ще се обади за тях, пак някоя директорка ще вземе парички и така! Образованието умре в града!
  • 20
   Бе
   Без думи
   5 -9
   22:23, 12 авг 2020
   Чета коментарите, не мога за разбера какво общо им... Виж коментара
   • СД
    С думи от несбъркан
    9 -1
    07:50, 13 авг 2020
    Разбира се,че е хубаво децата да имат всичко това.Но е хубаво да се чуят истини.А вие не бъркайте помията и простотията с истината,не са синоними.Истината много,много боли.Може би и на вас не се харесва?
  • 21
   Ха
   Хасково
   12 0
   22:37, 12 авг 2020
   Сега на килограм ги правят учители, който иска да отива и с дъвката в устата пак е учител и с крак вдигнат на масата пак става учител и полуграмотен пак става учител. А защо се позволява майки и дъщери да са в едно училище. Това не е ли конфликт на интереси. Толкова ли няма други кандидати.
  • 22
   Ко
   Компакт Димитровград
   14 -1
   22:51, 12 авг 2020
   Брей тази баскетболна площадка златна излезнала в Христо Смирненски и за тези пари щяхте поне два пъти повече неща да направите ... Но нали все пак трябва да се усвоят едни пари и толкоз ... Директора нещо да обясни по въпроса, ако не е толкова трудно разбира се :)
  • 23
   Ня
   няма такъв град
   6 -1
   12:18, 13 авг 2020
   Какво му трябва на едно училище - една ТЪПА ХАРМАНЛИЙСКА ПУЦКА за директорка! И от там насетне да живее чалгата, каруцарските нрави, простотията и пълната липса на морал! Пък вие сте седнали да чакате да ви ограмотяват децата! НАХАЛЕНТ НАРОД ще каже ПУЦКАТА!
  • 24
   Истинските учители масово се пенсионираха, останаха утайките! Преди време писах: настъпва тенденция родителите да не си пущат децата на училище!
  • 25
   ВА
   В Америка
   5 -2
   13:16, 13 авг 2020
   В Америка съществува такава система: ако родителите решат да не си пущат децата в училище то те се обучават индивидуално в къщи! Аз не бих си пуснала децата при тая харманлийска *****!

  Хороскоп за 04.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
  04 дек 2020
  Последни новини