От х:

Днес в x:

11 °C

Три училища в Хасково с обновени спортни площадки и дворове

Изображение 1 от 5

    Три от училищата в Хасково са с обновени спортни площадки и дворове преди старта на новата учебна година, съобщиха от община Хасково.

    Те са реализирани по проект "Изпълнение на Инженеринг - проектиране и изпълнение на СМР на обекти на образователната инфраструктура по обособени позиции". Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и ОУ „Христо Смирненски“ са с нови мултифункционални спортни площадки, а СУ „Васил Левски“ е с обновен училищен двор.

    В ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ са извършени ремонт и реконструкция на съществуваща спортна площадка за футбол и баскетбол в двора на училището. Стойността на строителните и ремонтни работи е – 160 900 лв. без ДДС.

    Изградена е нова спортна площадка на мястото на съществуващата. Изпълнено е изравняване на неравностите и запълване на пукнатините в съществуващата асфалтова настилка на игрището. Съществуващите наклони на терена са запазени с цел отводняване на площадката. Положена е спортна каучукова настилка с дебелина 10 мм. Новото игрище е оборудвано с две метални врати за футбол и с кошове за баскетбол. Въведена е и нова дисциплина – бадминтон. До игрището е изпълнена и зона за бягане. Изградена е метална ограда с височина 6 метра по контура на игрището с два входа в оградата. Монтираните врати са двукрили, като при отваряне на едното крило се осигурява отвор от 90 см, с което са изпълнени изискванията за достъпна среда за хора с увреждания и евакуация на хора.

    В ОУ „Христо Смирненски“ са извършени ремонт и реконструкция на съществуваща спортна площадка за баскетбол и волейбол. Стойността на договора е 160 900 лв. без ДДС.

    Изградена е метална ограда с височина 4 м. по контура на игрището, като са обособени два входа в оградата за достъп до площадката. Вратите са двукрили, като отварянето на едното крило осигурява отвор от 90 см, с което изпълнява изискванията за достъпна среда от хора с увреждания и евакуация. Вратите са с възможност за заключване, за ограничаване на достъпа до съоръжението. Върху армираната бетонна настилка е положена каучукова с дебелина 10 мм. Монтирано е оборудване за волейбол и баскетбол, за осигуряване на възможност за практикуване на двата спорта.

    В СУ „Васил Левски“ са извършени ремонт и реконструкция на дворно пространство. Стойността на договора е 115 900 лв. без ДДС.

    Извършена е подмяна на асфалтовата настилка и е изградена висока ограда в южния край на игрището. Поставена е метална врата в източния край на имота за ограничаване на достъпа на външни лица в училището. Извършен е ремонт на съществуващата ограда с подмяна на корозирали вертикални елементи и ремонт на шапката на подпорната стена. В двора на СУ „Васил Левски“ е монтирана нова метална ограда с нова стоманена входна врата. Извършен е ремонт и на предпазната ограда, която е монтирана върху подпорната стена на имотната граница с ул. „Стара планина“. Липсващите облицовъчни плочи на подпорната стена са възстановени. Стоманената конструкция на обекта е изцяло в условията на външна експлоатационна среда и за това е извършена антикорозионна защита.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини