От х:

Днес в x:

12 °C

Три училища в Хасково с обновени спортни площадки и дворове

Изображение 1 от 5

  Три от училищата в Хасково са с обновени спортни площадки и дворове преди старта на новата учебна година, съобщиха от община Хасково.

  Те са реализирани по проект "Изпълнение на Инженеринг - проектиране и изпълнение на СМР на обекти на образователната инфраструктура по обособени позиции". Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и ОУ „Христо Смирненски“ са с нови мултифункционални спортни площадки, а СУ „Васил Левски“ е с обновен училищен двор.

  В ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ са извършени ремонт и реконструкция на съществуваща спортна площадка за футбол и баскетбол в двора на училището. Стойността на строителните и ремонтни работи е – 160 900 лв. без ДДС.

  Изградена е нова спортна площадка на мястото на съществуващата. Изпълнено е изравняване на неравностите и запълване на пукнатините в съществуващата асфалтова настилка на игрището. Съществуващите наклони на терена са запазени с цел отводняване на площадката. Положена е спортна каучукова настилка с дебелина 10 мм. Новото игрище е оборудвано с две метални врати за футбол и с кошове за баскетбол. Въведена е и нова дисциплина – бадминтон. До игрището е изпълнена и зона за бягане. Изградена е метална ограда с височина 6 метра по контура на игрището с два входа в оградата. Монтираните врати са двукрили, като при отваряне на едното крило се осигурява отвор от 90 см, с което са изпълнени изискванията за достъпна среда за хора с увреждания и евакуация на хора.

  В ОУ „Христо Смирненски“ са извършени ремонт и реконструкция на съществуваща спортна площадка за баскетбол и волейбол. Стойността на договора е 160 900 лв. без ДДС.

  Изградена е метална ограда с височина 4 м. по контура на игрището, като са обособени два входа в оградата за достъп до площадката. Вратите са двукрили, като отварянето на едното крило осигурява отвор от 90 см, с което изпълнява изискванията за достъпна среда от хора с увреждания и евакуация. Вратите са с възможност за заключване, за ограничаване на достъпа до съоръжението. Върху армираната бетонна настилка е положена каучукова с дебелина 10 мм. Монтирано е оборудване за волейбол и баскетбол, за осигуряване на възможност за практикуване на двата спорта.

  В СУ „Васил Левски“ са извършени ремонт и реконструкция на дворно пространство. Стойността на договора е 115 900 лв. без ДДС.

  Извършена е подмяна на асфалтовата настилка и е изградена висока ограда в южния край на игрището. Поставена е метална врата в източния край на имота за ограничаване на достъпа на външни лица в училището. Извършен е ремонт на съществуващата ограда с подмяна на корозирали вертикални елементи и ремонт на шапката на подпорната стена. В двора на СУ „Васил Левски“ е монтирана нова метална ограда с нова стоманена входна врата. Извършен е ремонт и на предпазната ограда, която е монтирана върху подпорната стена на имотната граница с ул. „Стара планина“. Липсващите облицовъчни плочи на подпорната стена са възстановени. Стоманената конструкция на обекта е изцяло в условията на външна експлоатационна среда и за това е извършена антикорозионна защита.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (32)

  • 1
   Из
   ИЗВЕСТЕН
   22 -12
   11:45, 12 авг 2020
   Как така Климент не е сред училищата или Гинчето не успя да се вмъкне, отново да изцеди някои лев от проекти, които да сложи в джоба си!? Или се готви за по голям проект, този може би е малък за нея и няма да вземе много пари за себе си, тъй като все известно е как директорката на Климент Охридски в гр. Хасково, приканва децата в училище и ги наглася, но срещу съответната сума, поискана от родителите като спонсори на училището, няма да коментирам повече, тъй като това е публична тайна, но е време тази жена да слезе от поста на директор, тъй като е корумпирана, подкупна...и тн!
   • На
    Наблюдател
    9 -14
    11:51, 12 авг 2020
    Леле.... що глупости се изписват по тези сайтове .... Виж коментара
  • 2
   До
   До Известен
   13 -22
   11:54, 12 авг 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Yy
    yyhfrkioiy
    9 -4
    12:42, 12 авг 2020
    Васил Левски
  • 3
   Са
   Само Гинчето ли?
   10 -10
   12:26, 12 авг 2020
   Всички са корумпирани! Гинка калинка ли е?
  • 4
   До
   до известен в отговор
   17 -6
   12:32, 12 авг 2020
   До известен!
   Като училище Климент Охридски е хубаво, но кое училище не е хубаво с пари по проекти, тук не говорим за самото училище, а за корумпираната му директорка, която вече може би двадесет години не пуска кокала! Това не са нито думи хвърлени във въздуха с цел клевета, това е самата истина! Ако в интерес на истината сте наясно как стоят нещата в самото училище, как директорката прибира средствата, как са изписани преди няколко години при извършване на ремонтна дейност на училищните тоалетни, парите! Това са не оспорими факти, знаете ли колко деца сами по желание се записаха там, а знаете ли колко от тези деца останаха ученици на това училище, също така знаете ли отношението на директорката към семействата с по малка финансова възможност или знаете ли как тя разрешава проблеми със самите учители, знаете ли че ако се противиш на директорката, ще бъдеш уволнен, но ако изказваш суперлативи по неин адрес , просто ще бъдете облагодетелствани с държанието и отношението и към вас, ще бъдете дясната и ръка, тук говорим за отношението на тази дама, за всичко което прави за самото училище, както се прави във всяко друго, но говорим точно за това колко "прекрасен" човек с малко Ч е тя!!!!
   • На
    Наблюдател
    5 -12
    19:54, 12 авг 2020
    Училището е супер . Многоооо е над другите хасковс... Виж коментара
  • 5
   Ве
   Веселка Т.
   16 -3
   13:37, 12 авг 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 6
   До
   ДО ВЕСЕЛКА Т.
   19 -4
   13:56, 12 авг 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 7
   Ва
   Васил Левски
   17 -2
   14:56, 12 авг 2020
   Все едно чета за директорката на " Васил Левски " но в по-мек вариант!
  • 8
   Ад
   Адвокат
   14 -2
   15:23, 12 авг 2020
   Защо мълчите тогава бе хора като я знаете въпросната директорка? Под чий партиен чадър се прикрива? Тя да не е от онези, които ако дойдат други на власт отново остава и прави същите золуми, без да и мигне окото? Кой я толерира? Кой и позволява подобен род държание-нахално, високомерно, безпардонно? Някой започва отгоре и по стълбите се слиза до нея, ясно е като детска картинка! Хората се страхуват, тя използва страха им! А Чърчил е казал: " Когато врагът е уплашен- на 50% е победен "!
  • 9
   Ва
   Ванчев Дялкова Панайотов
   15 -5
   15:34, 12 авг 2020
   Ей ,инспектората на образованието да не спи, а да вземе мерки .Боева, ние учителите знаем че си корумпирана тъпа и проста ,време е обществеността да научи за твоите качества.
  • 10
   Ки
   Кирчев
   17 -4
   15:43, 12 авг 2020
   В Христо Смирненски са похарчени 160 000. Ако видите за какво, ще се хванете за главата. Такава корупция няма никъде по света. Умът ми не го побира.
  • 11
   До
   ДО АДВОКАТ
   14 -3
   15:47, 12 авг 2020
   Срещу гинка райчева има неколкократно подавани сигнали, незнайно как и не обяснимо това се потулва, тя твърди, че това е нейното училище, има го за бащиния, развява си байряка както пожелае, доста деца се опариха от наставническото управление на климент охридски от въпросната директорка гинка райчева!
   Що се отнася до смяната на местното управление, кмет и тн, тя си е на "власт" от двадесет години, както и без да и мигне окото си взема еднолични решения независимо те са в съответствие с конституцията и правата на училищният процес, ако разгледате и профила и в социалната мрежа можете сами да се убедите, че тази директорка толерира едни и същи ученици, относно организираните ваканции, лично за мен независимо дали тя или друга директорка на едно училище трябва да има проверки, за да се установят нарушенията, както и всичко това да бъде коригирано, не бива да се търпи подобно отношение, държание, ... Мисля, че думите са излишни!
   • Фр
    Френски език имат някои
    13 -4
    17:14, 12 авг 2020
    Беше любовница Славчо Джуров от инспектората той я наложи както прости тутката Мариела Златева наложи М.М. а и в много други некадърници. Боева мълчиш а.
  • 12
   Ма
   Мандат
   13 -2
   16:45, 12 авг 2020
   Не знам от кой зависи всичко това, но трябва да са с мандат директорите! Мандат!
  • 13
   Ис
   Истина е
   11 -2
   16:55, 12 авг 2020
   Точно това се случва по веригата - РУО и всички институции в града прикриват сигналите против директорките на училища! Всичко, което се говори за директорката на Левски е истина - тя е себична, хиперактивна КУЧКА, която подлага на гонение всеки с различно мнение, който не й се кланя и мазни! Изгонила е от училището учители с дълъг стаж, само за да си назначи нейни калинки! А сигналите от родители се потулват много успешно! Тази е имала проблем не е с един и двама родители, но в РУО ги съветват да мълчат, защото щяло да стане лошо за тях. ЗАЩО ТОГАВА СЕ УЧУДВАТЕ, ЧЕ НАРОДА Е НАСКАЧАЛ СРЕЩУ МУТРИТЕ - ТЕ СА ВЕЧЕ СРЕД ДЕЦАТА ПО УЧИЛИЩАТА!
   Затова такава директорка - само клетви може да отнесе! Хората я кълнат - и нея и семейството й, и тая М все някога ще усети от собствената си мръсотия!
  • 14
   Излишно е да призовавате тези ПРОДАЖНИЦИ от РУО да вземат мерки! Те са много добре запознати - от години знаят и прикриват всички далавери и тормоза и терора, които по-специално цари във Васил Левски! Директорката е замесена с подземния свят и всички се правят на луди и си получават подкупите и подаръците и паркоместата и почерпките и далаверите... и няма думи да се опише всичко. Няма друг такъв град в България, където образованието да е толкова незаконно и корумпирано! Какво долно същество трябва да си, че да се стискаш за директорския пост - казват и на Милена - ОТИВАЙ СЕ! Тя се фръцка и си мисли, че я възхваляват. То лудостта на никой не прощава, ама като става дума и за женско в критическата - Е НАПЪЛНО НЕСПАСЯЕМО!
  • 15
   Вн
   Внимание!!!
   17 -1
   18:03, 12 авг 2020
   Да обърнем нужното внимание и на директорката на ОУ,, Шандор Петьофи" - неграмотната, нискоинтелигентната и крещящата Антоанета Петрова. . Как два пъти, явявайки се сама на конкурс не спечели., изгони нашите деца и напълни училището с роми чрез получени рушвети.Сега обаче се оказа най-добрата! Този път рушвета беше от нея за Вас, нали РУО,? Как не Ви е срам?! Осакатихте децата ни, лишихте ни от нашето училище, училището на най-големия квартал ,,Орфей"!
  • 16
   Ко
   КОЙ РАНИ УЧИТЕЛЯ ?
   11 0
   19:21, 12 авг 2020
   Толкова болка и обида на учителя кой причини?Кой се взе за величие,при това несменяемо?Сетих се-това са всички провалени управленци и техните протежета директорки-шепа самозабравили се султанки,въобразили си,че държат нотариалния акт от сарая на татко си.А конкурсната коалицийка в Хасково знае ли,че промяната,която се иска с енергията на хиляди млади хора всяка вечер,е неизбежна.Целият политически спектър знае това...тогава в джобчето ми дали ще дрънкат семки и бонбонки?
  • 17
   Не
   Незнаещ
   9 -1
   19:33, 12 авг 2020
   Нещо за Атанаска от ***********???? Како стана с нея??
  • 18
   Ли
   Лично мнение
   8 -12
   19:59, 12 авг 2020
   По мое наблюдение и чувани мнения и коментари Клим... Виж коментара
  • 19
   Ри
   рип
   6 -3
   20:15, 12 авг 2020
   Ми то не остана училище в града, където да има учители специалисти. Прави са по-горе - ТРЯБВА МАНДАТНОСТ на директорите на училища! Платени конкурси за директори, платени благодарности за учителско място. Като учители работят некадърни женички само заради осигуровки, стаж и социални контакти! И защо да им дреме за оразованието на вашите деца - ако не е в едно - в друго училище ще. Пак някой ще се обади за тях, пак някоя директорка ще вземе парички и така! Образованието умре в града!
  • 20
   Бе
   Без думи
   5 -9
   22:23, 12 авг 2020
   Чета коментарите, не мога за разбера какво общо им... Виж коментара
   • СД
    С думи от несбъркан
    9 -1
    07:50, 13 авг 2020
    Разбира се,че е хубаво децата да имат всичко това.Но е хубаво да се чуят истини.А вие не бъркайте помията и простотията с истината,не са синоними.Истината много,много боли.Може би и на вас не се харесва?
  • 21
   Ха
   Хасково
   12 0
   22:37, 12 авг 2020
   Сега на килограм ги правят учители, който иска да отива и с дъвката в устата пак е учител и с крак вдигнат на масата пак става учител и полуграмотен пак става учител. А защо се позволява майки и дъщери да са в едно училище. Това не е ли конфликт на интереси. Толкова ли няма други кандидати.
  • 22
   Ко
   Компакт Димитровград
   14 -1
   22:51, 12 авг 2020
   Брей тази баскетболна площадка златна излезнала в Христо Смирненски и за тези пари щяхте поне два пъти повече неща да направите ... Но нали все пак трябва да се усвоят едни пари и толкоз ... Директора нещо да обясни по въпроса, ако не е толкова трудно разбира се :)
  • 23
   Ня
   няма такъв град
   6 -1
   12:18, 13 авг 2020
   Какво му трябва на едно училище - една ТЪПА ХАРМАНЛИЙСКА ПУЦКА за директорка! И от там насетне да живее чалгата, каруцарските нрави, простотията и пълната липса на морал! Пък вие сте седнали да чакате да ви ограмотяват децата! НАХАЛЕНТ НАРОД ще каже ПУЦКАТА!
  • 24
   Истинските учители масово се пенсионираха, останаха утайките! Преди време писах: настъпва тенденция родителите да не си пущат децата на училище!
  • 25
   ВА
   В Америка
   5 -2
   13:16, 13 авг 2020
   В Америка съществува такава система: ако родителите решат да не си пущат децата в училище то те се обучават индивидуално в къщи! Аз не бих си пуснала децата при тая харманлийска *****!

  Хороскоп за 23.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
  23 сеп 2020
  Последни новини