От х:

Днес в x:

Вицешампиони от Хасково при девойките и момчетата на Държавното по колоориентиране

Изображение 1 от 4

    Добро участие записа тимът на Хасково "Компас 1994" на Държавното първенство по колоориентиране. Състезанието се проведе от петък до неделя в търговишкото село Зараево.

    Хасковският Клуб участва с 11 състезатели - деца от 12 и 14 г., девойки 16 и 18 г. и мъже и ветерани.

    Участваха 375 състезатели от 34 Клуба от страната, разпределени в 5 възрастови групи за деца и юноши и ветерани, които трябваше да покажат своите техника и издръжливост в управлението на планинските велосипеди, но съчетано с умението да разчитат картата и да избират най-бързия вариант по сложните маршрути.

    В първите два дни се състояха индивидуалните стартове в дисциплините спринт и дълга дистанция, при които маршрутите бяха с дължина от 5км до 25 км в зависимост от възрастта.

    В тези стартове най-добре от нашите състезатели се представиха децата Христо Тодоров, Даниел Йорданов и Никола Делчев, които намериха място след 10-те най-добри в групата на 12-годишните момчета, Даяна Попова - 6-та при девойки 18 год., а Николай Попов стана втори при ветерани до 40 год. и Николай Стилев - 4-ти при 45-годишните.

    При  най-интересната и атрактивна дисциплина - щафетите най-успешното участие за тима на Хасково записа отборът на момчетата до 12 години в състав - Христо Тодоров, Никола Делчев и Даниел Йорданов. Те се класираха  втори в конкуренцията на 14 отбора и заслужиха сребърните медали. Сребърни медали спечелиха и девойките от „Компас“ до 18 години, в състав: Ивана Йорданова, Даяна Попова и Дияна Янева. 

    Мъжете ни Николай Попов, Николай Стилев и Делчо Йорданов също се представиха подобаващо и оставиха зад себе си 10 отбора като се наредиха в първата 15-тица. 
    „Това е най-доброто ни представяне през последните години.“, коментира председателят на хасковския тим Тодор Стратиев.

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини