От х:

Днес в x:

15 °C

Ориентировачите на "Компас" с редица успехи, готвят Приз "Хасково"

  Състезателите на хасковския клуб по спортно ориентиране "Компас 1994" се завърнаха с редица отличия от състезания в района на Самоков от календара на държавните първенства, провели се от 4 до 6 октомври.

  В петък вечерта в село Рельово се проведе Държавното първенство по нощно ориентиране, в което участваха 34 клуба с 230 състезатели. В студената нощ при постоянен ситен дъжд, девет състезатели от "Компас 1994" имаха подготовка и смелостта да преминат по трудните маршрути на нощното първенство и се представиха достойно, спечелвайки четири индивидуални отличия. Дванайсетокласничката от Езиковата гимназия Даяна Попова се класира на трето място в групата на 18-годишните девойки, а ветераните Николай Стилев, Добри Топалов и Тодор Стратиев, който е президент и треньор на хасковския клуб, се наредиха на второ място в групите на връстниците си.

  Достойно се представиха Димчо Фърталев и Ивана Йорданова със седми места при 14-годишните, а 12-годишната Ванеса Бачварова се нареди на 11-то място също при 14-годишните.

  През втория ден в курорта Боровец се проведоха състезанията за Купа "Самоков", в която към хасковския тим за нощното състезание се присъединиха и три деца, преминали това лято обучение по програмата на Министерството на младежта и спорта "Спорт за децата в свободното време". Това са Мария и Никола Делчеви и Христо Димов, които с успех преминаха маршрути за по-големи деца.

  В неделя отново в района на село Рельово с участието на 230 състезатели от 35 клуба се състоя Държавното първенство маратон, в което хасковлии участваха в две категории. Даяна Попова при 20-годишните девойки се класира на 5-то място, а Николай Попов при 40-годишните мъже се пребори за второто място. Останалите състезатели участваха в отворени маршрути и също бягаха добре, като Дияна Янева спечели премия от местни производители.

  Това не е последното участие за хасковските състезатели през тази година. Предстоят състезанията за Приз "Хасково" под патронажа на община Хасково на 19 и 20 октомври в парк "Кенана", в които освен традиционните категории ще има и маршрути за любители, в които са поканени всички желаещи - деца, младежи и възрастни граждани от Хасково да преминат един лек маршрут под формата на разходка.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 25.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В отлично настроение сте днес и с желание за приключения. Ще ви привличат предизвикателствата на планината, загадъчните хора и невидимото. Не се дразнете на околните, ако са на различна вълна. Не влизайте в конфликти и не критикувайте хората около вас. Вгледайте се и в техните желания и настроения.
  25 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще горите от желания за плътски и духовни удоволствия. Няма да ви липсва енергия за да си ги доставите. Настроението ви споделят и тези, които са около вас. Мнозина ще предприемат пътуване, което ще бъде все с цел развлечения. Дайте воля на желанията си, защото от утре ви очаква напрегнато ежедневие и сега е момента за пълно разтоварване.
  25 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Изгаряте от желание за авантюри. Приключенският дух ви е завладял днес и само неотложни делови ангажименти биха могли да променят идеите ви за деня. Силното ви желание за изява ще бъде удовлетворено напълно към края на деня. Заобиколени сте от вниманието на хората около вас, което ви кара да се чувствате чудесно.
  25 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С каквото и да решите да се занимавате днес, старайте се да овладявате чувствата си и не допускайте те да ви пречат в общуването с околните. Само така ще останете удовлетворени от себе си и от онова, което вършите. Човек от обкръжението ви ще ви помоли за нещо, с което бихте могли да му помогнете, не му отказвайте подкрепата си.
  25 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Разбирателството ви с хората около вас не е израз само на доброто ви възпитание, а и на вътрешната хармония, към която се стремите. Тя привлича към вас доброто и това се забелязва. Развитието на личен въпрос ще ви донесе повече положителни емоции, които има с кого да споделите.
  25 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Настроението ви е приповдигнато, независимо че се занимавате с обичайните дейности. Интимните приключения ви карат да забравите дребните неприятности. Усетът ви към перспективни проекти може да се обади и да ви тласне в грандиозно начинание.
  25 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В прекрасно настроение сте и успявате да го предадете и на близките си. Някои от вас, които до скоро са били завладяни от меланхолия, най-сетне я преодоляват и отново се радват на завидно добър тонус. Заслуга за това има и благоприятното развитие на важно за вас начинание, от което до голяма степен зависи и бъдещето ви.
  25 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Каквито и задачи да ви очакват днес, няма да бъдете извинени, ако отсъства вниманието ви към партньора и близките ви. Много от решенията ви подлежат на обсъждане, или поне тези, които касаят тях, за това бъдете търпеливи и не се гневете, ако срещнете неразбиране. По-често си давайте сметка за очакванията, които имат към вас.
  25 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
  25 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Направете деня си спокоен, не го помрачавайте с тревожни мисли. Настроението ви ще бъде добро, ако забравите за служебните си проблеми. По-ведро се отнасяйте към нещата от живота, предстоят ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако си хабите нервите за всяка подробност.
  25 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако имате неотложна работа, свършете я, но като цяло денят не е подходящ за работа. От доста време обмисляте пътуване и сега е момента да осъществите този си замисъл. При всички случаи ще се разтоварите и ще се заредите с енергия.
  25 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Нуждаете се от уединение. Останете сами със себе си и помислете къде бъркате във взаимоотношенията си с околните. Помислете доколко си заслужава прекомерната заетост и напрежение. С готовност се отзовавате на нуждите на вашите близки. Така или иначе те не могат без вас, но все пак не се самозабравяйте и опитайте да разберете и тяхната гледна точка
  25 май 2020
  Последни новини