От х:

Днес в x:

13 °C

Ориентировачите на "Компас" с редица успехи, готвят Приз "Хасково"

  Състезателите на хасковския клуб по спортно ориентиране "Компас 1994" се завърнаха с редица отличия от състезания в района на Самоков от календара на държавните първенства, провели се от 4 до 6 октомври.

  В петък вечерта в село Рельово се проведе Държавното първенство по нощно ориентиране, в което участваха 34 клуба с 230 състезатели. В студената нощ при постоянен ситен дъжд, девет състезатели от "Компас 1994" имаха подготовка и смелостта да преминат по трудните маршрути на нощното първенство и се представиха достойно, спечелвайки четири индивидуални отличия. Дванайсетокласничката от Езиковата гимназия Даяна Попова се класира на трето място в групата на 18-годишните девойки, а ветераните Николай Стилев, Добри Топалов и Тодор Стратиев, който е президент и треньор на хасковския клуб, се наредиха на второ място в групите на връстниците си.

  Достойно се представиха Димчо Фърталев и Ивана Йорданова със седми места при 14-годишните, а 12-годишната Ванеса Бачварова се нареди на 11-то място също при 14-годишните.

  През втория ден в курорта Боровец се проведоха състезанията за Купа "Самоков", в която към хасковския тим за нощното състезание се присъединиха и три деца, преминали това лято обучение по програмата на Министерството на младежта и спорта "Спорт за децата в свободното време". Това са Мария и Никола Делчеви и Христо Димов, които с успех преминаха маршрути за по-големи деца.

  В неделя отново в района на село Рельово с участието на 230 състезатели от 35 клуба се състоя Държавното първенство маратон, в което хасковлии участваха в две категории. Даяна Попова при 20-годишните девойки се класира на 5-то място, а Николай Попов при 40-годишните мъже се пребори за второто място. Останалите състезатели участваха в отворени маршрути и също бягаха добре, като Дияна Янева спечели премия от местни производители.

  Това не е последното участие за хасковските състезатели през тази година. Предстоят състезанията за Приз "Хасково" под патронажа на община Хасково на 19 и 20 октомври в парк "Кенана", в които освен традиционните категории ще има и маршрути за любители, в които са поканени всички желаещи - деца, младежи и възрастни граждани от Хасково да преминат един лек маршрут под формата на разходка.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 12.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ще ви предложи благоприятните възможности, които ще ви доближат до целите, които сте си поставили. Е, ще има и такива, които ще се носят по течението, необезпокоявани от нищо и без амбиции за бъдещето си. Ако сте сред тях помислете за близките си, със сигурност ще откриете поне една причина, заради която да стенете по-активни.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Големи успехи днес очакват онези от вас, които се занимават с търговска или рекламна дейност. Постепенно излизате от застоя и реализирате успехи, многократно надвишаващи очакванията ви. Сега е момента да предприемете решителни действия и да следвате докрай намеренията си. Подкрепа в това отношение са вашите близки, които неотлъчно ви подкрепят.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес успявате да преодолеете трудност в делови план, което ще ви отвори много нови възможности. Не се отказвате лесно от намеренията си и се опитвате да ги осъществите по всякакъв начин. Откривате ценен партньор в лицето на човек, с когото ви предстои да работите заедно. Пред вас се открива възможност, която наистина не е за изпускане, затова не губете време.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Активността ви на работното място ще бъде силно изразена и това ще се отрази добре на финансите ви. Умението ви аргументирано да убеждавате ще ви помогне да спечелите за своя кауза хора, чиито финансови възможности са известни. Гаранциите, които ще ви дадат ще ви помогнат да се впуснете смело в свой проект.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С добрите си идеи и бързото им изпълнение ще впечатлявате и превъзхождате конкурентите си. Насочете творческият си порив в желаната посока и ще постигнете целите си. Настъпи и вашето време. Мислете позитивно и в никакъв случай не допускайте да ви обземат съмненията от последните дни.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще останете доволни от контактите, които установявате днес. Те ще ви отведат в друга среда, където пътя до успеха е на една ръка. Всяко нещо, с което се захванете през този ден ще ви донесе удовлетворение. Възможни са измами и загуби на лични вещи. Привлечени сте от очарователна личност.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приемете нещата такива каквито са. Съсредоточете се върху това, което е по силите ви да промените. Притежавате вярна преценка и спокойно можете да й се осланяте. Денят ви предлага добри възможности за напредък в професионален аспект. Инвестиции в недвижими имоти ще се възвърнат многократно.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Идващите дни носят много предизвикателства за вас и близките ви. Имате реални шансове значително да подобрите материалното си състояние, както и да изгладите всички възможни недоразумения у дома. Възползвайте се. Духовното ви израстване е свързано с преодоляване на препятствия, някои от които вече са отминали.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се даде да реализирате идеи, свързани с подобряване интериора на дома. Не позволявайте на дребните неща да попречат на работата ви, намерете решение и продължете. Развития, свързани с децата и семейството, подобряване на взаимоотношенията ви и подреждане на делата ви. Посещение от неканени гости, но няма да сте разочаровани.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Кратко пътуване по работа ще се наложи на някои от представителите на знака. Внимавайте обаче ако ви се налага да работите с жени, възможни са уловки. Добри новини, относно ваш бивш проект ще повишат самочувствието ви. Не прибързвайте с решението си относно нещо, касаещо ваши близки. Нещата скоро ще се решат по по-лесен начин от само себе си.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Действително влагате много усилия, които често остават неоценени. Но не се чувствайте онеправдани, околните ви възприемат добре. Това, което очаквате ще дойде скоро. Не губете търпение и продължавайте в същия дух. Радостни събития ще подобрят настроението ви и ще ви настроят за нови преживявания.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявявате силно чувство за отговорност и с търпение, стъпка по стъпка ще се добирате до върха. Работохолизма ви е пословичен. Бъдете овладени и спокойни, и не се поддавайте на провокации. Ако това се случи опитайте се да контролирате страстите. Денят ви е динамичен и многообещаващ. Бъдете откровени и открити и ще се справите.
  12 ное 2019
  Последни новини