От х:

Днес в x:

Новите дати на турнира по тенис "София Оупън" ще бъдат утвърдени до средата на юли

Новите дати за турнира по тенис "София Оупън" за този сезон ще бъдат утвърдени до средата на юли, съобщиха от АТП.

Срещите от основната схема на надпреварата в "Арена Армеец" трябваше да започнат на 28 септември, но заради пандемията от коронавирус и промяната в календара, свързана с преместването на Откритото първенство на Франция с начална дата 27 септември, състезанието в българската столица ще се проведе по-късно през годината.
От АТП вчера публикуваха ревизирания календар за 2020 година, но само до 4 октомври, когато трябва да завърши "Ролан Гарос", а до месец ще обявят и програмата от турнири до края на кампанията.

"Целта ни е да пренасрочим максимален брой турнири, за да спасим възможно най-голяма част от сезона. Това изисква огромни усилия и всекидневни преговори, за да намерим подходящи нови дати, които да удовлетворяват и организаторите на отделните надпревари. Надявам се да успеем да се справим и да осигурим достатъчно състезания до края на годината", коментира шефът на АТП Андреа Гауденци.

Плановете на централата след "Ролан Гарос" са кампанията за продължи с традиционното Азиатско турне, след което играчите да се върнат отново в Европа, а сезонът по традиция да завърши с Финалния турнир на АТП в Лондон. 

Преговорите продължават, но на този етап турнирът "София Оупън" ще може да се състои най-рано в края на октомври, а по-вероятно - през ноември.

Кампанията в професионалния тенис при мъжете ще бъде подновена след 5-месечна пауза заради пандемията от коронавурис на 14 август във Вашингтон.

От АТП предвиждат сезонът да завърши към средата на декември, като по този начин традиционната зимна пауза от около 6 седмици преди следващата кампания да отпадне, тъй като играчите имаха твърде дълга почивка през 2020 година.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини