От х:

Днес в x:

Грациите на „Аида“ възобновиха подготовка си на открито

Изображение 1 от 6

    Състезателките по художествена гимнаскита от клуб „Аида„ в Хасково възобновиха подготовката си.

    Гимнастичките на Яна Михайлова са отново в тренировъчен режим, но без да влизат в  зала, само на открито. Макар за този спорт да е трудно да се тренира извън килима, момичетата и девойките са много амбицирани да възвърнат формата си, тъй като се надяват скоро да бъдат възобновени и състезанията.

    След двумесечна пауза от днес грациите от „Аида“ рестартираха работата си в двора на ОУ “Христо Смирненски“, но при определени правила, съгласувани с директора на училището.

    Съставът е разделен на три групи, а заниманията се провеждат в различен час, за да се спази изискването, посочено в заповедта на здравния министър тренировките за колективните спортове да се провеждат на открито с до 12 участници. На терена не се допуска публика. Гимнастичките са на отстояние една от друга.

    Заради условията, при които в момента тренират- на асфалтовото покритие, гимнастичките работят предимно за физическата си подготовка и за качества и техника с уредите, както и по задължителните елементи от естетическата гимнастика.

    А днес за тях кантарът "беше скрит". Всички получиха от треньорката си и помощник-треньорките сладки лакомства за „Добре дошли отново“. Макар и в трудното положение заради здравната криза, от „Аида“ вярват, че физическата подготовка на открито ще им помогне да възвърнат формата си бързо, за да представят възможно най-добре своя град още при първото обявено състезание. За тях пропаднаха няколко силни турнира, преди да бъдат наложени извънредните марки. Сега обаче са решени, че заедно отново ще покоряват върхове.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини