От х:

Днес в x:

28 °C

Водата в Хасково е в норма, в понеделник я разрешават за пиене и готвене

Изображение 1 от 2

  Всички показатели на питейната вода в Хасково са в норма и се очаква в понеделник да бъде освободена за питейно-битови нужди. Това съобщи кметът на Хасково Станислав Дечев.

  Направени са много проби, последните бяха за алфа активност, на базата на които се изчисли индикативната доза, която е в норма. Очаква се в началото на следващата седмица от РЗИ - Хасково да издадат заповед, с която да се разреши ползването на водата за пиене и готвене.

  Припомняме, че водата в Хасково бе забранена да се ползва за питейно-битови нужди преди около 3 години. Тогава правителството отпусна близо 2 млн. лева за изграждане на дублиращи кладенци, които са пуснати в експлоатация и със смесването на водата от тях в общия водопровод, показателите на питейната течност вече са в норма.

  Кметът Станислав Дечев благодари за отпуснатите средства на премиера Бойко Борисов, който днес дойде да инспектира газопровода край хасковското село Мандра.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (19)

  • 1
   Dd
   dd
   36 -11
   12:19, 16 май 2020
   Вие сериозно ли три години сте без чиста вода?
   И какво чакахте до сега уважаеми будни и активни граждани на демократична България?
   Отказвам се вече да пиша сериозно тук.Нищо чудно,че си мрем,толкова скоростно!
   • Gh
    ghghjkl
    23 -3
    17:13, 16 май 2020
    Водата трябва да се премери в крайна точка. Защото тръбите по кварталите са пълни с радиоактивен нанос.
   • Ям
    Ямача
    17 -10
    17:22, 16 май 2020
    Помолете Бойко Борисов да помогне за безобразието на Ямача. Няма друга сила способна да оправи положението.
   • Шефа
    Боци Маймуната - Пророка на Румския Аллах от с.Дръндар
    разреши днеска да ви пуснат Водата
    .....
    и пак сте недоволни тулупи прости :))
  • 2
   Ха
   Хахаха
   19 -1
   12:36, 16 май 2020
   Хахахахахахахахахахахахахахаха
  • 3
   Рз
   РЗИ
   23 -2
   13:09, 16 май 2020
   Да, в норма е. Само че с едно уточнение: В норма е за душманите!
  • 4
   Г-
   Г-н Михайлов
   27 -3
   14:03, 16 май 2020
   Да я пият Дечев, Борисов и всички хрантутници от Общински и Областен Съвет! И да не забравят да си я плащат- по 3 бг левчета кубика!!
  • 5
   25
   2551
   23 -13
   14:59, 16 май 2020
   До всички коментиращи тук и във facebook!!Промиха ви мозъците облъчиха ви с телевизорите докатао ви държаха в къщи!!Урана е на 200-300 метра под земята кладенците са с дълбочина 20-30 метра къв уран кви пет лева. Изкопаха нови кладенци за да откраднат едни пари(милиони) а ви спряха най-хубавата вода от градската градина!!Сега пийте вода от Тракиец вода от р.Марица(с лай.......ната на Пловдив)вода от новите кладенци но помнете урана никога не е бил заплаха за Вас!!
   Махнаха извънредното положение забраните останаха и то в ръцете на бат.Боко.Ще Ви клати още поне месец.Хора събудете се не вярвайте на тези ГЕРБерасти!!Само в България може един да си пие друг да му плаща и навсичко отгоре да му вярва и да му се радва!!НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!
   • Ро
    робчо худев
    8 -5
    19:13, 16 май 2020
    абе,приятелю напълно си прав за париците и тяхното направление,ама ще ти кажа друго.Имаме си и уранец ний.Цял живот съм рибар,по вили,по хижи израствам духовно и целокупно.Ама от 4-5 г.не съм ползвал фенерче.Нощем и аз,и зъркелите ми светят като ксеноните на Боковия мерцедес.Е,само на къси,ама догодина и дълги ще ми светнат.Ха със здраве
   • Ва
    Василев
    4 -1
    12:13, 17 май 2020
    Първо,че е имало уран е имало.Най- големите находища са на Кенана,но не са разрешили по разбираеми причини навремето да се добива. Затова Редки метали надушиха земята м/у Хасково и Мин.бани и Първомайско.
    Второ водопреносната мрежа е стара и е с наноси на всички елементи от таблицата на Менделеев .Та и от Марс да докарат вода все тая.
    И трето да Ви е честита новата цена на водата 3.51лв.
    Ние сме балъци,така си е.И те го знаят и ни правят на още по-големи балъци.
  • 6
   Ян
   Янко Митев
   14 -1
   16:00, 16 май 2020
   А алфа частиците?
   • Ва
    Василев
    4 0
    12:14, 17 май 2020
    Менделеевата таблица Янко
  • 7
   Ха
   ХАСКОВЛИЯ
   17 -4
   16:18, 16 май 2020
   Стига сте лъгали хората водата не е за пиене тровите хората да я пият общинарите
  • 8
   11
   11111
   21 -5
   18:11, 16 май 2020
   Вик да върнат за 3 години разликата в цената на жителите между питейна и промишлена...и да обявят каква им е началната цена...нали говорим за прозрачност...
  • 9
   Ив
   Иван от ул Пролет
   14 -2
   18:51, 16 май 2020
   Бат ЯНКО много ми е интересно във ВИТИЗа учат ли за алфа частици
  • 10
   11
   11111
   11 -3
   19:06, 16 май 2020
   след като за здравен имаме министър счетоводител всичко е възможно ...може и артист шеф на Атомната енергетика...при нас с познати ставаш всякакъв...народът плаща...грешките...
  • 11
   До
   докторка от ДКЦ Х
   11 -2
   19:31, 16 май 2020
   ей , същата статийка от преди седмица,случайно прочетена от нашия гл.счетоводител стана причина да ни спре единственото хубаво и безплатно нещо на раб.място-питейна вода от автоматче.Тя.За икономия.За 50-60лв.на месец.От идващия понеделник.Предполагам без да се допита до управителя,понеже ТЯ е управителя.Тя коли и беси.Благодаря ви,Хасково нет.За великата истина.Пожелавам ви да дойде време всички Вие,заедно с всички управляващи да пиете и готвите от нея.И да си я плащате на новата цена,която се готви.А ние,обикновените хора ще сме се научили дотогава да не пием вода и да не ядем.Като магарето на Настрадин ходжа.Аз се пенсионирам и не ми пука.
  • 12
   Оо
   ооо
   0 -2
   07:31, 17 май 2020
   Щомто водата е толкова хубава в гр.хасково ,
  • 13
   Оо
   ОО
   4 -3
   07:33, 17 май 2020
   Вик то да си я пие .водата от чешмите .

  Още новини

  Хороскоп за 22.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
  22 сеп 2020

  Случаен виц

  Последни новини