От х:

Днес в x:

9 °C

Хасковските заведения се подготвят за отваряне на 6 май

Изображение 1 от 5

  Усилена подготовка течеше днес в заведенията в Хасково, които се подготвят да отворят утре, 6 май. Персоналът почистваше обектите, дезинфекцираха и подреждаха маси и столове на открито.

  От сряда, с клиенти могат да работят ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе-сладкарници на откритите си търговски площи (градини, тераси и др.), информираха от Българската агенция по безопасност на храните.

  При организирането на реда в търговските площи разстоянието между масите трябва да бъде минимум 1,5 метра, да се осигури поетапното допускане на хора в обекта, без струпване.

  Според приетите изисквания, на работещите е необходимо да се осигурят условия и препарати за дезинфекция на ръцете, подходящо работно облекло и предпазни средства - маска или защитен шлем, ръкавици /препоръчително/. Маските следва да се носят задължително както от персонала, обслужващ клиентите, така и от персонала, приготвящ храните и напитките.

  Заведенията в цялата страна бяха затворени на 13 март 2020 г. с въвеждането на извънредното положение в България заради разпространението на коронавируса.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Па
   Пачев
   41 -13
   19:51, 5 май 2020
   Власите се давят на края на Дунава. Заради 1 кафе ще се нагълташ с вируси.
   • Чо
    Човешко Око Напълване няма
    14 -14
    21:39, 5 май 2020
    Сега ще ви удари наистина
    .....
    Обаче тва е малка далавера
    ....
    Според Боци Маймуната правителството решиха
    "Че държавата ще поеме таксите шезлонг и чадър" по плажовете.
    ...
    Имаш плаж с 100 чадъра и шезлонга - и всеки ден СИК Министъра ти плаща такса с парите на Народа :))
   • 77
    77
    9 -13
    21:58, 5 май 2020
    Стига бе, трол умрял! На всичко кусур намирате! Виж коментара
  • 2
   Ей, многознайко я ми обясни ти, дето всичко знаеш,... Виж коментара
   • До
    Дорчо.
    4 0
    09:36, 6 май 2020
    А защо трябва да плаща? Когато държавата плаща това означава че плащам аз, плащаш ти. Ти платил ли си някога за нещо от което нямаш нужда? Ей така както си вървиш по улицата, и вземеш че платиш сметката за ток на някой щото избираш българското. Чадърите и шезлонгите трябва да платят собствениците на хотелите ако искат леглата им да са пълни. Друг е въпроса защо когато държавата даваше плажовете на концесия не ги взеха хотелиерите които имат най-голяма полза от това плажа да е чист, и привлекателен за българите.
  • 3
   Co
   Covid-19
   13 -5
   22:56, 5 май 2020
   Идвам селяни,пийте и яжте позаведениятя
  • 4
   Цв
   Цветун Лалун
   7 -5
   23:30, 5 май 2020
   Почвам Ви с проверките!!!
   • По
    Почвай ги!
    15 0
    00:00, 6 май 2020
    Те не се наядоха бре.интересно ми е с какво ще дезинфекцират масите столовете и чашите и чиниите? Как ще седнеш да пиеш от тази чаша?
  • 5
   Ви
   Виктория
   4 -2
   08:41, 6 май 2020
   На края на месеца ще е много интересно. Шъ видим де Шъ му излезе края. Този път наистина може да има много болни и починали
   • 44
    4444
    3 0
    08:57, 6 май 2020
    За да има заразени - трябва да има и тестове. Пък гледам, че не ги правят много! :-)
  • 6
   Ан
   антимишок
   5 -3
   09:02, 6 май 2020
   Както винаги съм твърдял герберите могат да направят качествено само едно нещо-да се "осерат"!В момент когато неизвестен брой болни от вируса са пристигнали в страната,предвижвали са се по бог знае какъв начин гениалният наш "вожд" Б. Б. маха КПП-тата и отваря заведенията точно на Гергьовден ден.......Предполагам че на другият празник 24-ти май улиците празни,а болниците пълни но за това "благодарете" на овчедушното ни племе което най обича да го "мърлят".....
   • ??
    ??!!!
    6 0
    10:23, 6 май 2020
    Заведения без забрана ще бъдат тест за ителегентност ! Да броим клиентите !
  • 7
   Ко
   Котето
   3 -1
   11:03, 6 май 2020
   Заведенията се готвят да отварят, а умните хора се готвят да не ги посещават.

  Още новини

  Хороскоп за 22.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
  22 окт 2020
  Последни новини