От х:

Днес в x:

-3 °C

Хасковските заведения се подготвят за отваряне на 6 май

Изображение 1 от 5

  Усилена подготовка течеше днес в заведенията в Хасково, които се подготвят да отворят утре, 6 май. Персоналът почистваше обектите, дезинфекцираха и подреждаха маси и столове на открито.

  От сряда, с клиенти могат да работят ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе-сладкарници на откритите си търговски площи (градини, тераси и др.), информираха от Българската агенция по безопасност на храните.

  При организирането на реда в търговските площи разстоянието между масите трябва да бъде минимум 1,5 метра, да се осигури поетапното допускане на хора в обекта, без струпване.

  Според приетите изисквания, на работещите е необходимо да се осигурят условия и препарати за дезинфекция на ръцете, подходящо работно облекло и предпазни средства - маска или защитен шлем, ръкавици /препоръчително/. Маските следва да се носят задължително както от персонала, обслужващ клиентите, така и от персонала, приготвящ храните и напитките.

  Заведенията в цялата страна бяха затворени на 13 март 2020 г. с въвеждането на извънредното положение в България заради разпространението на коронавируса.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Па
   Пачев
   41 -13
   19:51, 5 май 2020
   Власите се давят на края на Дунава. Заради 1 кафе ще се нагълташ с вируси.
   • Чо
    Човешко Око Напълване няма
    14 -14
    21:39, 5 май 2020
    Сега ще ви удари наистина
    .....
    Обаче тва е малка далавера
    ....
    Според Боци Маймуната правителството решиха
    "Че държавата ще поеме таксите шезлонг и чадър" по плажовете.
    ...
    Имаш плаж с 100 чадъра и шезлонга - и всеки ден СИК Министъра ти плаща такса с парите на Народа :))
   • 77
    77
    9 -13
    21:58, 5 май 2020
    Стига бе, трол умрял! На всичко кусур намирате! Виж коментара
  • 2
   Ей, многознайко я ми обясни ти, дето всичко знаеш,... Виж коментара
   • До
    Дорчо.
    4 0
    09:36, 6 май 2020
    А защо трябва да плаща? Когато държавата плаща това означава че плащам аз, плащаш ти. Ти платил ли си някога за нещо от което нямаш нужда? Ей така както си вървиш по улицата, и вземеш че платиш сметката за ток на някой щото избираш българското. Чадърите и шезлонгите трябва да платят собствениците на хотелите ако искат леглата им да са пълни. Друг е въпроса защо когато държавата даваше плажовете на концесия не ги взеха хотелиерите които имат най-голяма полза от това плажа да е чист, и привлекателен за българите.
  • 3
   Co
   Covid-19
   13 -5
   22:56, 5 май 2020
   Идвам селяни,пийте и яжте позаведениятя
  • 4
   Цв
   Цветун Лалун
   7 -5
   23:30, 5 май 2020
   Почвам Ви с проверките!!!
   • По
    Почвай ги!
    15 0
    00:00, 6 май 2020
    Те не се наядоха бре.интересно ми е с какво ще дезинфекцират масите столовете и чашите и чиниите? Как ще седнеш да пиеш от тази чаша?
  • 5
   Ви
   Виктория
   4 -2
   08:41, 6 май 2020
   На края на месеца ще е много интересно. Шъ видим де Шъ му излезе края. Този път наистина може да има много болни и починали
   • 44
    4444
    3 0
    08:57, 6 май 2020
    За да има заразени - трябва да има и тестове. Пък гледам, че не ги правят много! :-)
  • 6
   Ан
   антимишок
   5 -3
   09:02, 6 май 2020
   Както винаги съм твърдял герберите могат да направят качествено само едно нещо-да се "осерат"!В момент когато неизвестен брой болни от вируса са пристигнали в страната,предвижвали са се по бог знае какъв начин гениалният наш "вожд" Б. Б. маха КПП-тата и отваря заведенията точно на Гергьовден ден.......Предполагам че на другият празник 24-ти май улиците празни,а болниците пълни но за това "благодарете" на овчедушното ни племе което най обича да го "мърлят".....
   • ??
    ??!!!
    6 0
    10:23, 6 май 2020
    Заведения без забрана ще бъдат тест за ителегентност ! Да броим клиентите !
  • 7
   Ко
   Котето
   3 -1
   11:03, 6 май 2020
   Заведенията се готвят да отварят, а умните хора се готвят да не ги посещават.

  Още новини

  Хороскоп за 20.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
  20 яну 2021
  Последни новини