От х:

Днес в x:

29 °C

Хасковските заведения се подготвят за отваряне на 6 май

Изображение 1 от 5

  Усилена подготовка течеше днес в заведенията в Хасково, които се подготвят да отворят утре, 6 май. Персоналът почистваше обектите, дезинфекцираха и подреждаха маси и столове на открито.

  От сряда, с клиенти могат да работят ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе-сладкарници на откритите си търговски площи (градини, тераси и др.), информираха от Българската агенция по безопасност на храните.

  При организирането на реда в търговските площи разстоянието между масите трябва да бъде минимум 1,5 метра, да се осигури поетапното допускане на хора в обекта, без струпване.

  Според приетите изисквания, на работещите е необходимо да се осигурят условия и препарати за дезинфекция на ръцете, подходящо работно облекло и предпазни средства - маска или защитен шлем, ръкавици /препоръчително/. Маските следва да се носят задължително както от персонала, обслужващ клиентите, така и от персонала, приготвящ храните и напитките.

  Заведенията в цялата страна бяха затворени на 13 март 2020 г. с въвеждането на извънредното положение в България заради разпространението на коронавируса.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Па
   Пачев
   41 -13
   19:51, 5 май 2020
   Власите се давят на края на Дунава. Заради 1 кафе ще се нагълташ с вируси.
   • Чо
    Човешко Око Напълване няма
    14 -14
    21:39, 5 май 2020
    Сега ще ви удари наистина
    .....
    Обаче тва е малка далавера
    ....
    Според Боци Маймуната правителството решиха
    "Че държавата ще поеме таксите шезлонг и чадър" по плажовете.
    ...
    Имаш плаж с 100 чадъра и шезлонга - и всеки ден СИК Министъра ти плаща такса с парите на Народа :))
   • 77
    77
    9 -13
    21:58, 5 май 2020
    Стига бе, трол умрял! На всичко кусур намирате! Виж коментара
  • 2
   Ей, многознайко я ми обясни ти, дето всичко знаеш,... Виж коментара
   • До
    Дорчо.
    4 0
    09:36, 6 май 2020
    А защо трябва да плаща? Когато държавата плаща това означава че плащам аз, плащаш ти. Ти платил ли си някога за нещо от което нямаш нужда? Ей така както си вървиш по улицата, и вземеш че платиш сметката за ток на някой щото избираш българското. Чадърите и шезлонгите трябва да платят собствениците на хотелите ако искат леглата им да са пълни. Друг е въпроса защо когато държавата даваше плажовете на концесия не ги взеха хотелиерите които имат най-голяма полза от това плажа да е чист, и привлекателен за българите.
  • 3
   Co
   Covid-19
   13 -5
   22:56, 5 май 2020
   Идвам селяни,пийте и яжте позаведениятя
  • 4
   Цв
   Цветун Лалун
   7 -5
   23:30, 5 май 2020
   Почвам Ви с проверките!!!
   • По
    Почвай ги!
    15 0
    00:00, 6 май 2020
    Те не се наядоха бре.интересно ми е с какво ще дезинфекцират масите столовете и чашите и чиниите? Как ще седнеш да пиеш от тази чаша?
  • 5
   Ви
   Виктория
   4 -2
   08:41, 6 май 2020
   На края на месеца ще е много интересно. Шъ видим де Шъ му излезе края. Този път наистина може да има много болни и починали
   • 44
    4444
    3 0
    08:57, 6 май 2020
    За да има заразени - трябва да има и тестове. Пък гледам, че не ги правят много! :-)
  • 6
   Ан
   антимишок
   5 -3
   09:02, 6 май 2020
   Както винаги съм твърдял герберите могат да направят качествено само едно нещо-да се "осерат"!В момент когато неизвестен брой болни от вируса са пристигнали в страната,предвижвали са се по бог знае какъв начин гениалният наш "вожд" Б. Б. маха КПП-тата и отваря заведенията точно на Гергьовден ден.......Предполагам че на другият празник 24-ти май улиците празни,а болниците пълни но за това "благодарете" на овчедушното ни племе което най обича да го "мърлят".....
   • ??
    ??!!!
    6 0
    10:23, 6 май 2020
    Заведения без забрана ще бъдат тест за ителегентност ! Да броим клиентите !
  • 7
   Ко
   Котето
   3 -1
   11:03, 6 май 2020
   Заведенията се готвят да отварят, а умните хора се готвят да не ги посещават.

  Още новини

  Хороскоп за 07.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
  07 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
  07 юли 2020
  Последни новини