От х:

Днес в x:

Хасковлия продължи инициативата с дарения, постави 8 кутии с продукти

    Хасковлия продължи благотворителната инициатива с дарения на хранителни продукти за нуждаещи се. Кауза носи името "Ако нямаш - вземи! Ако имаш - остави!".

    Идеята е взаимствана от Италия, която е една от най-засегнатите държави от коронавируса и бе стартирана преди десетина дни от хасковлийки. Сега съгражданинът им е решил да продължи тяхната кауза, но държи на анонимност.

    Хасковлията вече е поставил 8 кутии - пред двата магазина "Нелина" на улица "Добруджа" и на булевард "България" до съда, пред двамата магазина "Килера" на улица "Драгоман" и на булевард "България" до УНСС, магазин "Мадара" в жк. "Любен Каравелов", магазин "Авеню" на улица "Дунав", "Моят магазин" срещу автогарата, супермарекета до кафе "Селект". Обмисля се поставяне на кутия и пред магазин в квартал "Орфей".

    Във всяка кутия са поставени трайни и пакетирани продукти от първа необходимост - ориз, хляб, брашно, качамак, обикновени бисквити, олио, захар, консерва скумрия, консерва пастет, консерва грах, спагети, макарони, кус кус, леща, лютеница, боб, консерва русенско варено, локум и кроасани. От продуктите могат да се възползват хора в нужда.

    Освен в Хасково, инициативата беше организирана в София. "Надявам се и други градове да вземат пример", заяви хасковлията.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (16)

    • 1
      To
      toi
      16 -4
      15:37, 29 апр 2020
      браво!
    • 2
      Мн
      МН
      18 -2
      16:31, 29 апр 2020
      Много хубаво от ******ите дали ще остане за бедните старци с малки пенсии
    • 3
      Аз
      Аз
      10 -5
      16:55, 29 апр 2020
      Браво !
    • 4
      Ne
      nelicha - нелича
      10 -9
      18:20, 29 апр 2020
      Похвална инициатива . Сомо, дето в Италия няма бездомни кучета . Продуктите трябва да бъдат защитени . Да не нахранят помиярите . Вместо нуждаещите се хора .
    • 5
      Ма
      Манчо
      16 -7
      19:48, 29 апр 2020
      Ужасно много ми хареса тази новина.Обяснявам защо:Пише хасковлия и ,че е продължил инициативата.Нито си показва лицето,нито дава интервю.Затова ми хареса.Анонимно и наистина го прави.А не като някои които излизат и дават интервюта и обясняват поне 15 минути как тя или той решили да го направят импулсивно,и дават съвети ,че са го направили "импулсивно,и,че други трябвало да последват "техния" пример и 10 минути дават интервюта и ни обясняват какво трябвало да правим и ние демек като тях.А в тази статия пише :хасковлия продължи традицията.Е това е човечност с главно Ч.Ти си човека.БРАВО
    • 6
      .
      .
      9 -4
      20:54, 29 апр 2020
      Браво!!!Адмирации!!!
    • 7
      Ма
      Манчо
      4 -5
      22:22, 29 апр 2020
      И ми харесва още и затова ,че сме гледали предавания озаглавени:дете дари последните спестени 32 лв.на болница.ама какво става преди това.майката се обажда на телефона на телевизията за да дойде екипи да снима,два часа преди това репетира с детето какво да каже в микрофона.самата тя с приятелки коментират как най-добре да се искаже и т.н.Моето дете преди 13 дена дари 87 лв.някой да разбра и няма да разберете.ама има майки целящи известност.като искаш да направиш добро го направи като този неизвестен хасковлия.евала пич.а не като някои майки:елате да снимате мен и детето ми как даряваме.това според мен е търсене на известност а не правене на добро в пълния смисъл.даряваш без телевизии.господ ще ти го оцени не телевизията
    • 8
      Ма
      Манчо
      4 -5
      22:53, 29 апр 2020
      Извинявам се,че не съм оформил грамотно коментара си .Но се сетих за една майка,която 7 минути обясняваше как детето само решило.Ама кой се е обадил в телевизията?Майката разбира се.И искаже се пише изкаже разбира се
    • 9
      Ма
      Манчо
      6 -5
      23:15, 29 апр 2020
      Вече имам два минуса от майки, които държат да ги снима телевизия като "дарява" детето им ,ИМПУЛСИВНО разбира се."БОЖЕ БОЖЕ"как телевизията е разбрала ,че детето дарява?Май аз не им съм се обаждала?Коментара ми беше,че адмирирам статията.ХАСКОВЛИЯ продължи инициативата.ТОЧКА.Той го е направил и ще остане неизвестен.Браво
    • 10
      Ма
      Манчо
      4 -6
      23:33, 29 апр 2020
      😂😆След малко трябва да има трети минус от майка на дете ,която за разлика от мен😂😂😂извинявам се ама от смях не мога да пиша,смята ,че като дава тя и детето и,😂😂😂😂😂😂задължително трябва да се снимат как дават.""""""Те не искат да ги снимат,ама кой ли се е обадил на """телевизора"""😂😂😂😂😂😂😂😂.🤔🤔🤔🤔🤔Може би майката си казва:Що пък да не се обадя да ме снимат как "дарявам"😆😆😆😆То и без това няма да има друг път😂😂😂😂😂Ох не мога повече.Чакам 3 4 5 6 7.... минус.Не ми пука.Вие сте сноби с минусите и сте малко в българия.СЛАВА БОГУ👹👹👹👹👹👹
      • Vi
        viper
        4 -5
        00:11, 30 апр 2020
        Много си прав.Обожавам някой да дари лев и да го снимат 101 телевизии.Та то е- как се качват по стълбите,как излизат,как вървят носейки "дарението".Направо документален филм.Последно ротарианците "даряваха" -300 маски,30 човека на снимките. В случая с кутиите-ще вземат не нуждаещите се,а нахалните.
      • $
        $
        3 -5
        05:27, 30 апр 2020
        И вълнуващи снимки от различна перспектива как лично кмета Станислав Дечев приел дарението. В такъв момент тъпометъра експлодира.
    • 11
      Ма
      Манчо
      3 -5
      00:40, 30 апр 2020
      Точно това ми е идеята👍
    • 12
      Ма
      Манчо
      6 -4
      00:51, 30 апр 2020
      Като искаш да дариш нещо ,го правиш като този хасковлия неизвестен.А не да викаш телевизии, и да обясняваш как 5 годишното ти дете станало сутринта и казало:мамо реших да дам спестените си парички(Това умалително много го мразя)на болницата.Ами ако ти кажи така отивай и внасяй в банковата сметка веднага.Защо трябва да се обаждаш на телевизии и да чакаш до обяд да те снимат.
    • 13
      Пе
      Пепи
      3 -4
      10:07, 30 апр 2020
      Браво ! Радвам се , защото това доказва , че все още има хора с голями сърца !
      Радвам се и ,, че така ще има хора които искат , а не знаят как да помогнат.
      Надявах се , че църквите ще имат инициатива в това отношение , но нямам такава информация?! Дано да греша !!!
      Радвам се , че ЧОВЕКЪТ е анонимен ! Да е здрав и да си остане ЧОВЕК !
    • 14
      Хс
      Хс
      3 -4
      11:21, 30 апр 2020
      Инициативата е много добра. Браво! Предвид БГ манталитета обаче, мисля, че няма да е лошо все пак да има лек контрол върху това кой и по колко взема от продуктите за да могат да стигнат до повече нуждаещи се хора, а не до едни и същи.
    Последни новини