От х:

Днес в x:

Двама пациенти със съмнение за COVID-19 е имало през уикенда в димитровградската болница

Съмнения за двама пациенти, че са заразени с Коронавирус, е имало през уикенда в димитровградската болница. Тази ситуация е предизвикала временно ограничаване на приема на нови пациенти в болницата.

Заболелите със съмнения, че са заразени с COVID-19, са били във Вътрешно и Неврологично отделение на МБАЛ "Света Екатерина" - Димитровград. Пациентът от вътрешно отделение е с отрицателна проба за COVID-19, като той е с двустранна интерстициална пневмония, информира завеждащият вътрешно отделение, д-р Палашев. Пациентът остава за лечение в болницата.

Вторият случай, породил съмнения за коронавирус, е пациент, приет в неврологичното отделение в четвъртък, който рязко е вдигнал температура през почивните дни и е заявил, че е бил контактен със свои роднини, прибрали се преди дни от Холандия. Няма основание за проба за Коронавирус на заболелия, след изясняване на всички симтоми и направените изследвания след ренгенова снимка е установена едностранна пневмония. Болният се е повлиял от антибиотичното лечение и е стабилизиран, като лечението му продължава в местната болница.

Заради двата случая със съмнение за COVID-19, временно приемът в болницата е бил ограничен до тяхното отхвърляне, но спешни пациенти е можело да бъдат обработвани, заяви д-р. Палашев. В резултат на това, възрастен мъж със съмнения за инсулт не е бил приет за лечение в МБАЛ "Света Екатерина", за което писа неговата внучка в социалните мрежи.

До момента в Димитровград няма потвърден случай на заболял от COVID-19, а случаите, за които е имало съмнение, са отхвърлени.

Димитровградската болница има нужда от защитни облекла, в момента има налични, но при евнтуално огнище на заразата в местната болница, те ще стигнат за броени дни. Другото, с което се опитва да се сдобие болницата, с цел да бъде подготвена за лечение на болни от коронавирус, са респираторен апарат и подвижен ренгенов апарат. До момента дори не говорим за пари, коментира д-р Палашев, това е дефицитна стока и ние търсим от къде да я доставим, задействали сме всички канали, за да бъде осигурена, като непрестанно поддържаме вързка с Общината и кмета.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини