От х:

Днес в x:

1700 пакета с храна и вода ще раздаде БЧК на шофьорите, паркирали край Узунджово

  Доброволци и служители на БЧК-Хасково и на Националната червенокръстка организация продължават хуманитарната си акция по подпомагането с храна и вода на водачите на товарни автомобили, които вече втори ден се отклоняват по пътя си към Турция на буферния паркинг край Узунджово. Акцията е с финансовата подкрепа на Турския полумесец.

  Местостоянката на бившето летище край хасковското село беше ситуирана, за да се  овладее транспортният хаос по българо-турската граница. Заради трудното преминаване през турския ГКПП „Капъкуле” при наложените мерки от властите на съседната държава, свързани с коронавируса, през последните дни от българска страна, по АМ ”Марица” се образуваха  километрични опашки.  

  Още преди два дни доброволци и служители от БЧК-Хасково започнаха раздаването на храни по опашката на магистралата.

  Днес на паркинга, където тираджиите престояват докато продължат пътя си към Турция, работи  екип от София.

  Четирима са доброволците на място. В пакетите, които те раздават на шофьорите има хляб, кашкавал, кроасан и бутилирана вода.

  Повечето от тираджиите, които идват за момента на паркинга, престояват на него за по няколко часа преди да отпътуват отново към Турция. Въпреки това сред някои от тях има недоволство за това, че с престоя им се нарушава графика на доставките, понеже има забавяне и при влизането им у нас.

   За събота и неделя от БЧК са подготвили общо 1700  пакета с храна. „Работим съвместно с колегите от Турския полумесец и засега имаме осигурен ресурс за подпомагането на шофьорите на паркинга. Ще сме на терен дотогава, докато има нужда от подпомагането им, посочи заместник-ръководителят на Националния екип на БЧК за работа при бедствия, аварии и катастрофи- Кирил Иванов, който е също в екипа, работещ на терен.

  На паркинга вече има достатъчно химически тоалетни, осветлението се зарежда от генератори.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  Хороскоп за 07.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Свежи и енергични сте, и ви се иска да споделите настроението си с околните. Проблемите ви се струват дребни, но не ги подценявайте. Разбира се, не означава да разваляте деня си. Ще градите планове за бъдещето. Моментът е подходящ за нововъведения от всякакво естество. Не се колебайте и действайте.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще намерите нещото, с което да запълните времето си, така, че то да ви донесе очакваните емоции. Професионалната работа също ще занимава мислите ви, но прекалената ви обвързаност с нея няма да помогне. Не пренебрегвайте желанията на близките си, зарадвайте ги с вниманието и обичта си към тях. Това ще благоприятства атмосферата в дома ви.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  В добро настроение сте и ще продължавате да се трудите с желание и ентусиазъм. Имате смели планове, но първо проучете възможностите как да станат реалност. Не пренебрегвайте партньора си, споделете намеренията си с него. Съхранете добрия си тонус, като по-често спортувате.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Служебните ангажименти ще ви занимават и днес наред с решаване на семейни и битови въпроси. Здравословното състояние на близък човек ще ви създаде известни притеснения, но с навременни действия ще отшумят. Има какво да направите, за да се почувствате и вие по-добре. С подходящи занимания ще разнообразите мислите и настроението си.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не бъдете раздразнителни, психическото ви състояние се отразява негативно на околните, което рефлектира отново върху вас. Ще имате приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не потискайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С точни и навременни действия днес успявате да се справите с нещо, което ви притеснява от доста време. Хората около вас ще ви бъдат наистина благодарни за нещата които вършите. Независимо от решението, което взима ваш близък по личен въпрос, опитайте се да го приемете и да го подкрепите. Бъдете сигурни, че той ще оцени жеста ви.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Денят е чудесен за вас и за вашите близки. Предстои ви желана промяна в личен план, която неминуемо ще засегне благотворно и семейството ви. Прекомерната ви посветеност на професионалните ангажименти, може да ви попречи да забележите нещо важно около вас.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Посветете този ден на почивката и приятните емоции. Успешно развеселявате хората около вас, поради което сте ценени събеседници. Не обръщайте внимание на дребните недоразумения и се заемете с нещо, което ви е приятно. Ако хората около вас се опитват да ви ангажират можете да сте и по-рязки
  07 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от представителите на знака днес са заети с различни задължения. Предпочитате да свършите всичко и едва тогава да се отдадете на заслужена почивка. Възможно е да останете разочаровани от нещо, което се случва около вас, но с бързи действия ще успеете да се справите с проблема. Прекарвате приятно в компанията на нов човек.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате приятното усещане за нещо вълнуващо и силно, и чувството ви не е измамно. Дружелюбното ви отношение към някого ще ви възнагради, предстои да изживеете силни емоции. За едни те са свързани с нова любов, за други с успешен бизнес или друга съвместна изява.
  07 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Към грижите на близките ви се отнасяйте с уважение. Позволете им да ви се отплатят по свой начин за подкрепата, която им давате. Вглъбени в себе си пропускате да забележите нечие нежно присъствие, или пък то нищо не значи за вас. Подарете си повече приятни моменти, отпуснете се и им се насладете.
  07 юни 2020
  Последни новини