От х:

Днес в x:

Димитровградски търговци не се съобразяват със забраната за продажба на непакетирани храни

Изображение 1 от 3

  Със заповед от 23.03.2020г. на директора на РЗИ - Хасково Соня Димитрова, в съответствие с препоръките на Националния кризисен щаб, за социална изолация и необходимостта за стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки, на Министъра на здравеопазването, с цел максимално ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на страната и област Хасково, бе въведена забрана за предлагането в търговски и производствени обекти на непакетирани прясно сготвени и готови за консумация храни от топли и студени витрини, тестени и местни изделия, сандвичи, пици, закуски и други.

  Тази заповед необезпокоявано се нарушава от търговци в Димитровград вече 2-ри ден, чиито обекти така и не преустановиха предлагането на пици, хотдог и други непакетирани хранителни стоки. Това показа наша бърза проверка в Димитровград. Част от обектите са затворили, но други работят необезпокоявано. Обектите, които продължават да предлагат непакетирани храни, са на ключови места в града - единият обект е пред хипермаркет в града, а други - в непосредствена близост до сградата на Общината.

  Заповедта на директора на РЗИ - Хасково Соня Димитрова:

  Със заповед РД 01-93/23.03.2020г. на директора на РЗИ - Хасково Соня Димитрова в съответствие с препоръките на Националния кризисен щаб, за социална изолация и необходимостта за стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки, въведени със заповед № РД-01-124/13.03.2020г. на Министъра на здравеопазването, с цел максимално ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на страната и област Хасково се въвеждат следните противоепидемични мерки на  територията на област Хасково до 29.03.2020г.:

  1. Преустановява се предлагането в търговски и производствени обекти на непакетирани прясно сготвени и готови за консумация храни от топли и студени витрини, тестени и местни изделия, сандвичи, пици, закуски и други.

  2. Преустановява се ползването на кафе-автомати и вендинг машини, разположени на открито.

  Настоящата заповед се свежда до знанието на Областния управител на Област Хасково, кметовете на общини, Директора на Областна дирекция на МВР, Директора на БАБХ-Хасково и всички други заинтересовани лица за сведение и изпълнение.

  Контрол по изпълнението на заповедта ще упражнява дирекция ОЗ към РЗИ - Хасково.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   15 -3
   13:31, 26 мар 2020
   Тези пици пред полицията също си бачкат без да им пука
   • Ва
    Васил
    0 -2
    05:05, 29 мар 2020
    Там, Наредбата е спазена! Благодаря
  • 2
   Фг
   Фгх
   14 -12
   13:59, 26 мар 2020
   Затваряйте ги тези търгаши! Не се наядоха на пари бе! Ей че алчни хора има!
   • Не
    Не си добре
    19 -7
    16:51, 26 мар 2020
    Ти добре ли си? Търгаши били? Нарушават наредбата, безспорно, но замислете се коя част от спазването на наредбата ще спре разпространението на вируса. И Енди да затвори. А кое му е по различното от Кауфланд? Мислете с това, дето ви е между ушите.
   • Хх
    Ххх
    8 -5
    18:45, 26 мар 2020
    То да предлагаха нещо хубаво тия! То боклуци,палма, и полуфабрикати! Търгаши са.
  • 3
   Гр
   Гражданин
   14 -6
   15:30, 26 мар 2020
   Работят почти всички търговски обекти, които определено не са хранителни магазини, като Енди например. Да не говорим за механа св. Дух точно до общината.Пълно е със селски хетруши. Заповедта е пределно ясна, но къде е контрола.
  • 4
   Й
   й
   9 -2
   19:39, 26 мар 2020
   А преди два дена,педикюрния салон,до св.Дух,отвори към 10ч.Ма кво се чудим,виж,кои са собствениците.
  • 5
   Хх
   Ххх
   10 -4
   20:58, 26 мар 2020
   Община Димитровград е толкова корумпирана! Малък град сме, всички се познаваме, вдички знаят почти всичко. Повечето са толкова навързани - като кремвирши! Не знам как вървят по улицата. Трябва да е унизително да работиш за Общината. Хората те гледат и си мислят : Крадеш, корумпиран боклук! ( Или поне си част от схемата на крадящият ти шеф и си мълчиш!)
  • 6
   Ма
   Ма..
   5 -2
   07:39, 27 мар 2020
   Хасково също е корумпирана покрай тази трагедия си напълниха гушките
  • 7
   Се
   Селянин
   5 -2
   10:18, 28 мар 2020
   Кога ще проверите дюнер Кюшето, или пак се делим на наши и ваши
   • Гр
    гражданин
    1 0
    09:15, 30 мар 2020
    Те не са отваряли от 13,03 въобще

  Хороскоп за 06.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
  06 апр 2020
  Последни новини