От х:

Днес в x:

3 °C

Ръст на безработните в Хасковско, 242-ма се регистрираха за 5 дни

Драстичен ръст на безработни лица в област Хасково, отчетоха от дирекция "Регионална служба по заетостта" в Хасково.

Само за 5 работни дни в бюрата по труда на територията на област Хасково са регистрирани 242 безработни лица, съобщиха от държавната институция в отговор на официално запитване от Haskovo.net. Безработните са се регистрирали на борсата в периода от 13 март, когато бе въведено извънредното положение в България и последва затваряне на ресторанти и кафенета, до 19 март 2020 г.

Броят на регистрираните безработни през 5-те работни дни за община Хасково е 114.

Преобладаващо новорегистрираните лица са от сферата на: Преработваща промишленост (хранителна, текстилна, дрехи, дърво, хартия, пластмаси); Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети; Хотелиерство и ресторантьорство; Туризъм; Култура, спорт и развлечения.

Новорегистрираните лица в бюрата по труда от началото на месец март до 19.03.2020 г. вкл. за област Хасково са 661. За община Хасково те са 269. В това число са и доста служители на закритите вече павилиони "Лафка".

През същия период на 2019 г., т.е. от началото на месеца до 19.03.2019 г. вкл. броят на новорегистрираните лица в бюрата по труда от областта е бил 535, т.е със 126 по-малко, сравнено с тази година. За община Хасково те са били 202 за споменатия период на 2019 г. или с 67 по-малко спрямо тазгодишния брой.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Дд
  ДД
  25 -3
  16:16, 23 мар 2020
  Глада е по голям от короната.
  • Хо
   Ходжата на ГРОБ/ДПС
   1 -3
   21:27, 23 мар 2020
   Ние сме за засилено полицейско присъствие - Гладните ще почнат да крадат мускалите с гюл на чорбаджиите и бейовете
 • 2
  Фъ
  ФъКю
  42 0
  16:43, 23 мар 2020
  Ци. ните се върнаха от чужбина сега откъдето могат ще търсят да лапат.
 • 3
  Кр
  Крандаш
  21 -2
  17:55, 23 мар 2020
  Колкото повече българи има в чужбина,толкова по добре.Нека да ги видим нашите работодателчета стиснати,как ще намерят хора за 600лв. да им слугуват!Върнат ли се българите от чужбина,става мазало.Пак ще има приказки от рода на-"Ами като не ти оттърва заплатата чао,прав ти път,за твоето място има други."
 • 4
  Бо
  Бойко.
  8 -13
  18:48, 23 мар 2020
  Ти и 600 лв. не правиш. С това мислене само овце м... Виж коментара
  • Де
   Делянчо
   7 -1
   20:11, 23 мар 2020
   Нашите видими резултати.
  • Въ
   Въпрос До Бойко
   3 -2
   21:30, 23 мар 2020
   Що трябва да работя ,
   като мога да ударя с един ключ някоя мутра о главата и да му взема златната верига :))
 • 5
  Ай
  айлякчия
  11 0
  20:25, 23 мар 2020
  Като са затворени бистра и кафенета къде другаде да ходят . Автоджамбазите вчера с триста зора се прибраха от северна Италия и днеска първи на борсата наредени.
 • 6
  Дг
  Дгд
  9 -1
  21:15, 23 мар 2020
  Вече има работна ръка много. Няма бизнес и пазари. Глад иде хора! Който е скътал парички и няма кредити ще се храни!
  • Въ
   Въпрос
   2 -2
   23:59, 23 мар 2020
   Ако вкарам за 1 седмица на бой и солена риба
   Мутрите , Бейовете и Митничарите от Хасковска Област
   в Кучкарника на Бай Добри ,
   обещавам да раздам по 3000 долара на всеки живеещ в Хасковска област - да си купи храна
  • Ис
   Истина е
   2 -1
   00:21, 24 мар 2020
   За корона вируса не знам, ама гладния вирус иде тичешком

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
29 ное 2020
Последни новини