От х:

Днес в x:

Проверяват фирмите за изпълнение на мерките срещу коронавируса

Започват поетапни проверки на фирми за изпълнението на превантивните мерки срещу разпространението на коронавируса. В тях ще участват служители на РЗИ, МВР и Инспекцията по труда.

Проверките стартират с решение на Областния кризисен щаб на Хасково, съобщиха от Областна администрация в Хасково.

При установяване на нарушение на препоръките от Главния държавен здравен инспектор се създават предписания за изпълнение. Ако предписанието не бъде спазено, се налагат строги санкции, в това число и спиране на дейността.

Областният щаб поиска съдействие от кметовете на общини, села и кметските наместници да следят за всички завърнали се от чужбина жители на селищата. Информацията за тези лица трябва да бъде обобщавана от кметовете на общини и предавана на РЗИ-Хасково с конкретни данни за лицето - от коя страна и на коя дата се е завърнало.

Кметовете на общините от областта трябва да имат готовност при увеличаване на броя на карантинирани лица, да въведат организация за осигуряването и снабдяването с храна и лекарства на нуждаещите се, самотно живеещи възрастни хора, трудноподвижни или болни хора.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ек
    Екотрадекс 3
    2 0
    08:44, 20 мар 2020
    Хагаха ей пълни смешки какви проверки какви 5 лв. всичко е само отбиване на номера вижте какво се случва само в Язаки никой не му дреме на шапката, безотговорност и нищо. Изписват предписания и туй то къде са областния управител и кмета само за снимчици ли са готови алоооооо работарите .......
  • 2
    Ра
    Рамбо
    2 0
    11:01, 20 мар 2020
    Мерките са срещу дребния бизнес, сега вече ще го унищожат напълно. Язаки ги водят стратегически инвеститор, те са над закона. Така е и с другите големи чужди компании като: Кауфланд, Лидъл, Била, А1, Шел, ОМВ и т.н.к.
    Защо не тръгнат да проверяват големите бензиностанции как продават гориво на завишени цени?! Петрола е вече под 30 долара за барел, а нашите цени си стоят както когато петрола беше 90 долара за барел.
Последни новини