От х:

Днес в x:

Бившата приятелка на Лазов пише книга за бруталното убийство

Пиша книга за случилото се, което ме разтърси дълбоко, каза днес в кулоарите на съда бившата приятелка на Христо Лазов – Виктория Ангелова. В романа тя описвала разтърсващи подробности за бруталното убийство, както и престоя си в психиатрична клиника след престъплението и арестуването на приятеля си.

Днес започна процесът срещу 29-годишния Христо Лазов, който е обвинен в бруталното убийство на 36-годишната Минка Андреева от Димитровград.

Лазов е обвинен в особено жестоко и зверско престъпление, извършено през нощта срещу 6 юни миналата година в дома на жертвата на ул. "Владимир Поптомов". Минка е била душена, рязана с парчета стъкло, счупена й е челюстта и е изнасилена анално с бутилка от водка, установено от съдебния лекар.



Вечерта на 5 юни след пиянски запой във Виктория, с която Лазов живеел отскоро, тримата се преместили у Минка. Там пиенето продължило, но когато Виктория и Христо си тръгвали, той изчакал приятелката си да излезе и затръшнал вратата пред носа й. После налетял на останалата сама с него в жилището си Минка. Тя му отказала да правят секс и Христо озверял. Последвала касапницата.

След убийството Лазов избягал през Стара Загора за Горна Оряховица. Там чул по радиото, че е обявен за общодържавно издирване и решил да се предаде сам. По-късно пред разследващите е направил пълни самопризнания.



Първоначално в ареста бе задържана и приятелката му Виктория, но по-късно тя бе освободена. Срещу нея е повдигнато обвинение в опит да прикрие престъплението.

Днес тя също застана на подсъдимата скамейка до бившия си приятел.

Адвокатът на Лазов – Бойчо Бойчев, поиска делото да се гледа по съкратената процедура. Това означава подсъдимият да признае вината си, а съдът е длъжен да му наложи наказание, по-ниско от предвидения минимум в Наказателния кодекс. Магистратите обаче отхвърлиха това искане, защото според последните промени в закона ако убийството е извършено в пияно състояние, не се допуска съкратена процедура.



Майката на убитата – Иванка Колева (родители на жертвата – на горната снимка), бе конституирана като частен обвинител и предяви иск за 100 000 лева.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини