От х:

Днес в x:

1 °C

Има още секретни документи за срещата на "Нимиц" с НЛО, опасни за националната сигурност

През ноември 2004 г. няколко пилоти на ВМС на САЩ, разположени на борда на USS Nimitz, се натъкват на НЛО, което лети над Тихия океан в явно нарушение на законите на физиката. Служители на ВМС нарекоха странния кораб „неидентифициран въздушен феномен“, но те останаха безмълвни за това, какво точно би могло да бъде това явление. Сега, изненадващо за всички, военните потвърдиха, че знаят повече, отколкото си позволяват да кажат.

В отговор на неотдавнашно искане по Закона за свобода на информацията (FOIA), говорител от Службата на военноморското разузнаване на ВМС (ONI) потвърди, че агенцията притежава няколко строго секретни документа и поне едно класифицирано видео, отнасящо се до срещата с НЛО от 2004 г.

Според говорителя на ONI тези документи са били обозначени като „SECRET“ или „TOP SECRET“ от агенциите, които са ги предоставили, и споделянето на информацията с обществеността „би причинило изключително сериозни щети на Националната сигурност на Съединените щати“.

Тези строго секретни файлове включват няколко „инструктажа на брифинг“ за инцидента, предоставени на ONI от неназована агенция. Тъй като служителите на ONI не са класифицирали слайдовете лично, те не са в състояние да ги разсекретят, добавя говорителят.

От ONI също признаха, че притежават поне един видеоклип с неизвестна дължина, класифициран като „секретен“ от Командването на военноморските сили (NAVAIR). ONI не разкри дали този кадър е същото едноминутно видео, което беше пуснато онлайн през 2007 г. и широко разпространено от The New York Times през 2017 г. Въпреки това през ноември 2019 г. няколко военноморски офицери, свидетели на инцидента на борда на Nimitz, казаха пред изданието Popular Mechanics, че те са гледали много по-дълго видео от срещата с НЛО, която е продължила между 8 и 10 минути. Тези оригинални записи са били незабавно събрани и изтрити от „неизвестни лица“, които са пристигнали на кораба с хеликоптер малко след инцидента, разказва един офицер.

Луис Елизондо, бивш служител на Пентагона, който е помогнал да се направи видеото на Военноморските сили публично, казва, че „хората не трябва да се изненадват от разкритието, че други видеоклипове за събитието съществуват и са с по-голяма продължителност“.

Заявка по FOIA, подадена през октомври 2019 г. от независим изследовател, поиска достъп до всички некласифицирани записи или части от записи относно срещата с НЛО от 2004 г. В отговора на ONI не бяха споменати допълнителни документи освен класифицирания инструктаж и видеото.

Източник: megavselena

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Подходящо е за вас да си останете вкъщи и да си починете от напрежението през изминалата седмица. Има всички шансове за успех, тъй като околните имат нужда от същото и никой няма да ви пречи. Обърнете внимание на здравето си, моментът е добър за разтоварващи диети и спорт. Живейте според собствените си изисквания.
23 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Разговорите и срещите ще носят добри плодове, а някъде измежду приятелите се спотайва някой, чиито чувства надхвърлят границите на приятелството. Ако все пак се решите да превърнете флирта в любовен роман, премислете пет пъти дали си струва да жертвате добър приятел за мимолетна любовна авантюра. В дома ви разправиите около парите могат да породят враждебност. Можете да посмекчите конфликта и дълбоките разриви при условие, че управлявате по-разумно домашния бюджет.
23 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще премине под знака на емоциите за представителите на Близнаци. С каквото и да се заемете неминуемо очаквайте различните настроения да властват около вас днес и често може да ви се налага да внасяте необходимото равновесие. Разбирате се чудесно със сърдечния партньор, подкрепяте го в начинанията му и той оценява усилията ви.
23 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бликате от енергия и жизнеността ви е заразителна за околните. Изкушавате се да нарушите правилата и точно днес това най-вероятно ще ви донесе успех. Не се впускайте в твърде рисковани начинания без да сте сигурни в себе си. Някои от вас подновяват предишна емоционална връзка, което обаче не е за препоръчване.
23 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Като истински бойци, ще се възползвате от всяка ситуация, извличайки максимална полза за себе си. Без да бягате от проблемите, ще поемате отговорности и ще търсите подходящи начини за справяне с тях. Не отказвайте предложена ви помощ, вие също се нуждаете от внимание и отдих.
23 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
23 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Важен ангажимент ще ви принуди да станете по-активни и действени. Умората няма да ви тежи, защото очакванията ви са големи. И с право. Ще подобрите финансовото си състояние и ще планирате бъдещите си проекти. Бъдете мили с роднините си. Те също се стараят, до колкото могат да ви бъдат полезни.
23 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се, и с радост ще установите, че нещата са се подредили така както вие ги желаете.
23 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помързелувайте днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е само ваш "проблем".
23 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не бъдете безразлични към чувствата на околните и не ги изолирайте от живота си. С някои от тях имате по-задълбочени взаимоотношения, които би трябвало да ви носят наслада, а не отегчение. Не налагайте мнението си, бъдете търпеливи и отстъпчиви. С чужда помощ ще приключите своя задача и ще ви остане време за почивка.
23 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще помогнете на някого по-бързо да се справи с проблема си, като споделите собствения си опит и го накарате да се довери на вътрешния си усет. Ще уважавате онези, които оспорват разбиранията ви. Това ще ви накара да се почувствате доволни от себе си, защото сте уважили правото на личен избор и свободна воля.
23 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
23 фев 2020
Последни новини