От х:

Днес в x:

Нов закон ще принуди правителството на САЩ да разсекрети всеки документ за НЛО

"Ако тези неща не съществуват, защо са харчени милиони долари от данъците ни за тяхното изучаване", пита авторът на проекта.

Проект за нов закон, озаглавен "Закон за прозрачност на НЛО", ще изисква всички документи за "неидентифицирани въздушни/аномални феномени" да бъдат декласифицирани. Предложението е на републиканеца от Тенеси Тим Бърчет.

Конгресменът е известен със страстната си вяра в съществуването на извънземни. Преди време той заяви, че "НЛО са в Библията", като конкретно цитира главата от Езекил като доказателство.

Бърчет от дълго време настоява правителството да сподели повече информация с обществеността относно НЛО.

"Този законопроект не е само за намиране на малки зелени човечета или летящи чинии, а за принуждаване на Пентагона и федералните агенции да бъдат прозрачни с американския народ", каза Бърчет в прессъобщението на законопроекта. "Писна ми да слушам бюрократи да ми казват, че тези неща не съществуват, докато в продължение на десетилетия милиони долари от нашите данъци са се харчили за изучаването им."

Бърчет е дълбоко убеден, че правителството на САЩ е укривало информация по темата.

"Срещу ни е самият дявол", каза конгресменът, който е член на подкомисията за надзор на Камарата на представителите, по време на изслушване миналата година. "Натъкнахме се на препятствия от членове на разузнавателната общност, на Пентагона."

Проектът за закон е получил подкрепа на още двама републиканци и един демократ. Ако той бъде гласуван Вашингтон ще има 270 дни, за да отвори архивите си по темата с "неидентифицираните въздушни/аномални феномени"

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини