От х:

Днес в x:

Отварят процедурата за финансиране в кампанията „За повече деца в България“ на 21 януари

Двойките от Хасково с репродуктивни проблеми ще могат да подават документите си за фнансиране на ин витро процедури чрез събраните средства в кампанията „За повече деца в България“ от 21-ви януари- Деня на родилната помощ.
 
Приемът ще продължи в рамките на един месец, необходимите документи за кандидатстване се подават в сайта на Фондация  „Искам бебе“, която е основен партньор на хасковската кампания, организирана традиционно от областния управител. 
До момента каузата „За повече деца в България“ е събрала 8313,26  лева. Постъпленията са от разпродажбата в коледния базар на областна администрация, дарени суми има от училища и от млади двойки, който са събрали средства от сватбите си миналата годан специално за кампанията.
 
От Областна администрация Хасково съобщиха, че днес във фонда на кампанията е постъпила поредната дарителска сума-1000 лв. Тя е от средно училище „Св. Климент Охридски“ в  Симеоновград  и е събрана по време на благотворителен базар, организиран  в училището на 19 декември. Част от събраните средства учениците са дарили за друга кауза, а остатъка са избрали да дарят на съвместната кампания на областния управител на Хасково и фондация „Искам бебе“, „За повече деца в България“.
 
Кампанията върви вече трета година. И от първото й издание, след финансиране на ин витро процедура на двойка от Любимец  на бял свят се появиха  близначета.
 
 Haskovo.net
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Км
    Кмета на Хасково и той там
    4 -1
    17:06, 10 яну 2020
    Динко Тенев се появи на банкета да оплътни натоварения си работен ден далеч от Хасково
    .
  • 2
    Ив
    Иван
    2 0
    21:39, 10 яну 2020
    Деца или поредните недъгави, неграмотни, мързеливи и чакащи, като пиявици ццииггааннии!? Едното няма нищо общо с другото! И докато продължавате да умаловажавате проблема с подчовеците.... То скоро ще станем една малка Сирия.... Но, докато се избиваме, ние и човекоподобните... да видим лешоядите от къде ще до летят...
  • 3
    В Унгария премиера Орбан обяви ДНЕС!,
    че всички процедури от тоя род ще са Безплатни с цел повишаване раждаемостта
    ...
    Миналия Месец Унгарското Правителство е изкупило 6 частни клиники за такива неща :)))

Още новини

Последни новини