От х:

Днес в x:

Директорът на ОУ „Св. Климент Охридски“ Гинка Райчева е новият областен управител на Хасково

Гинка Райчева е новият областен управител на Хасково, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Назначението й е след днешното правителствено заседание. Номинацията й е одобрена с тези на още петима областни управители-на Варна, Кърджали, Софийска област, Търговище и Ямбол.

Гинка Райчева поема поста от назначения от служебното правителство през април за областен на Хасково Красимир Ангелов. При формиране на новия редовен кабинет на Николай Денков Ангелов беше сред първите управители на области в страната, които подадоха оставките си.

Сменичката му на поста сега Гинка Райчева е дългогодишен директор на основно училище „Св. Климент Охридски“ в Хасково. Тя е първият директор в страната, удостоен с престижната награда на МОН „ Св. Иван Рилски“ за принос в развитието на българското образование. Има диплома по начална училищна педагогика от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Райчева беше общински съветник от Коалиция за Хасково в периода 2015-2016 година. Местният парламент напусна през 2016 година по собствено желание заради служебната си ангажираност като директор на училище.

"Радвам се, че е преценено, че съм човек, на който може да се разчита. Получих запитване дали бих поела поста на областен управител и се съгласих, защото щом има работа за вършене, аз съм готова", коментира Гинка Райчева.

Все още не се знае кога точно новият областен управител ще влезе в кабинета си, но вероятно това ще се случи до края на тази седмица.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ва
    Ванката
    57 -26
    14:02, 26 юли 2023
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
    До
    До Ванката
    90 -16
    14:27, 26 юли 2023
    Изцяло ви подкрепям! Тази е една от т.нар. нагли директорки, които са пенсионерки и стоят на работа още! Най-наглата е Г.Милкова на 3 градина директорката! Какво още чакате да се случи г-да? Двоен стандарт в общината! Честито на нас всички! Все още издържаме, но има и Видьов ден за тези, които са "забравили "!
  • 3
    Ба
    байдън
    24 -6
    15:19, 26 юли 2023
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
    Хасково нет са си цензура ор едно време.Само така са нагласят към обществото.Но в селата със затихващи функции е така.Първо не даваха да се каже нищо срещу Гошо кмета ГОШО Гела и Гошо Байпаса.После решиха че който каже нещо срещу Дедо ще е кръц.Дедо е готин между другото.Жалко че е е на години иначе можеше доста неща да направи.След това минаха на вълна Бойко я някой е обидил Вожда Винету яяя кръц.И сега станаха умнокрасиви нито дума лоша за Киро,Линда,Лена.Много готина тройка става там.А още по зле ако кажеш нещо за Асеня или на Бойко Пудела Ицхак.Дон Пеевски и широки чела също
  • 5
    Ха
    хахахаха
    9 -12
    20:16, 26 юли 2023
    Ти пък не си у ред. "Първо не даваха да се каже нищо срещу Гошо" - ти сериозно ли не помниш? Той ги съди - 😂🤣😂🤣😂. И другите ти брътвежи не са верни. Ти със сихурност не четеш този сайт щом пишеш такива неща 😂😂😂. Хайде троле, върви някъде другаде да тролиш
    • Сл
      Слава Осрайна
      6 -8
      23:40, 26 юли 2023
      Ти сериозно ли си спрял хапчетата .Много Ви е изгодно амеби прости когато някой ви казва истината да му викате трол.Гошо ги съди по други причини .А другите работи можеш спокойно да ги провериш след като си изкараш главата от задника.
    • Ха
      хахахаха
      5 -2
      00:09, 27 юли 2023
      И като си толкова наясно и продължавсш да лъжеш обясни сега на хората що ги съди. Заради статия срещу него ги съди и това се проверява. Но ти продължаваш да лъжеш.
  • 6
    За
    Започнаха се
    23 -4
    22:24, 26 юли 2023
    Рокадите,и с какво е допринесла за МОН,че като гледам набръчканата физиономия, та до пенсиите опряхте!🤣
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини