От х:

Днес в x:

Ивайла Александрова и Азра Али са най-четящите деца в Хасково за 2019 г.

    Най-четящите деца на Хасково бяха отличени днес в детския отдел на Регионалната библиотека "Христо Смирненски".

    Любознателните деца са разпределени в две възрастови групи. При по-големите читател на 2019 г. стана Ивайла Александрова. Петокласничката от ОУ "Христо Смирненски" е прочела 253 книги през миналата година. Тя сподели, че любимите й произведения са от поредицата "Хари Потър".

    На второ място е класирана Димитрия Георгиева - 7 клас, която е прочела 93 книги. На трето място е връстничката й Натали Митева с 81 книги.

    При по-малките читател на 2019 г. е третокласничката Азра Али, която самостоятелно е прочела 337 книги. На второ място е 4-годишната Крисияна Хаджиева, чиито родители са й прочели 189 книги. Най-малкият отличен читател на библиотеката е 2-годишният Донислав Генев. Днес детето бе придружавано от майка си и бе наградено затова, че са му прочетени 140 книги.

    Наградите връчиха директорът на библиотеката Кирилка Страшникова и главният библиотекар в детския отдел Анна Щилянова. Те раздадоха на любознателните деца грамоти, звезди за отличие и книжки.

    От културната институция отбелязаха повишение в броя на новозаписаните читатели - 1 914 за 2019 г., докато през 2018 г. са били 1866. Посещенията също са се увеличили. От 22 241 през 2018 г. на 30 134 през 2019 г.

    Раздадената литература през миналата година е 21 615 броя.

    Най-четените заглавия са "Похитителят на мълнии", "Дневникът на един Дръндьо", "Приказки по телефона", "Автобиография", "Лютата лелка", "Феята от захарницата", "Принцът и просякът", "Карлсон, който живее на покрива", поредицата на Марти, "Мери попинз". Най-четеният български автор е Катя Антонова.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини