От х:

Днес в x:

Близо 600 деца в спортна надпревара в чест на празника на Смолян и Освобождението на Родопите

Изображение 1 от 5

    Над 560 деца от училища и детски градини ще се включат в Общинската междуучилищна лекоатлетическа смесена щафета

    по случай 107-годишнината от Освобождението на Родопите и празника на Община Смолян. Разпределени в 6 възрастови групи от 1 до 12 клас учениците ще стартират щафетата, в която ще се борят за победа. Спортната инициатива е традиционна и е посветена на празника на Смолян и годишнината от свободата на Родопите, и официално беше открита с издигане на националния флаг, химна на републиката и поднасяне на цветя пред паметника на полк. Владимир Серафимов в центъра на Смолян.

    Първият старт беше даден в 14.30ч. За най-малките ученици, последните от 11 и 12 клас ще се включат в щафетата в 15.30ч. , а малките спортисти от детските градини ще закрият състезанието със старт в 16.00ч. в участъка от пешеходен мост между Родопски драматичен театър и Областна администрация, а финала ще е пред паметника на полк. Владимир Серафимов. Малко преди 17.00часа ще бъде награждаването на победителите, за което се очаква спортния министър Красен Кралев, като за всички отбори, клсирали се на първите три места, са осигурени медали и отборни купи, осигурени от основния организатор Община Смолян, като за всики деца има и пакети с лакомства.

    До края на инициативата движението по основния булевард „България“ в центъра на Смолян, ще бъде преустановено, полицейски патрули пренасочват автомобилния поток по обходни градски маршрути.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      За
      за Маринчо зам. кмета
      1 0
      10:53, 18 окт 2019
      Абе Маринчо мамин кога с другия общински Айнщайн т.е. т.н. секретар на общината дето гласува по два пъти на избори ще се научите да спазвате малко законите. Ти в момента си в изборна кампания и нямаш работа при децата, ама нали това е любимата Ви с винаги трезвия кмет политическа педофилия.
    Последни новини