От х:

Днес в x:

Хасковският спектакъл “Различен от всички” ще участва в Международен фестивал

Изображение 1 от 4

    Най-новият спектакъл на хасковския театър “Различен от всички” е селектиран за участие в Международния театрален фестивал "Сцена на кръстопът" в Пловдив, съобщиха от театър "Иван Димов".

    Традиционният форум тази година ще е под мотото "Театърът - невъзможното" и ще се проведе от 11 до 21 септември. Комедията на руския драматург Алексей Слаповски, в която играят Стелиян Николов, Людмила Стоин, Деляна Хаджиянкова и Антоанета Станчева, е на 14 септември, в камерната зала на Драматичен театър-Пловдив.
    Няколко дни след фестивала, на 17 септември, спектакълът ще се представи и пред хасковската публика. Билетите са в продажба, като за началото на сезона има и промоционални пакети за всички представления.

    "По-полека" с музиката на Стефан Вълдобрев, открива фестивал "Сцена на кръстопът" на 11 септември. Това е съвместна продукция на пловдивския театър и Младежкия театър - София. В пъзела от културни събития в Пловдив се очаква да бъдат включени постановки на театри от България, Украйна и Унгария. Зрителите ще гледат още "Слава" на режисьора Стайко Мурджев, "Приятно ми е, Ива", "Трима мъже и една Маргарита", "Защото на мама така й харесва", "Празникът", "Вкус на мед", "Луда трева" по Йордан Радичков. В афиша е включен документалният спектакъл "АПАРТ" на Илко Ганев, събрал интервюта и разговори с едни от най-известните български актьори и режисьори. Класът на проф. Стефан Данаилов ще представи криминално-комично-еротичното "Зверско синьо на киното".

    За фестивала ще се използват двете сцени на Драматичен театър - Пловдив, сцената на Кукления театър, а в галерии, по улиците и площадите на града също ще шества театралният дух.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини