От х:

Днес в x:

12 °C

Градинките в „Орфей“ под видео наблюдение

Облагородените площи в квартал “Орфей“, на които бяха оформени градинки, места за отдих и детски площадки, вече са под видео наблюдение.

Четири са монтираните камери, уточниха от общинската администрация.

Поставянето им се наложи заради много набези на злосторници. Още съвсем нови някои от съоръженията на детските площадки бяха изпочупени и то неколкократно. В края на юли пък, преди фирмата изпълнител на обекта- ВиК „Бунар“ да го предаде на общината, изчезнаха 40 пръскачи с крановете от изградената около блоковете 34, 30 ,29 и 32 поливна система. Те бяха буквално изтръгнати от земята от злосторниците. Тогава местните настояха за осигуряването на жива охрана или прилагането на друга форма на наблюдение и контрол в района.

Често от околните блокове има и сигнали за пуснати безстопанствено животни в тревните площи. Най-редовно в зоните за отдих се разхождат без надзор коне. В подобни ситуации, за собственикът, който е постъпил безотговорно и не наглежда животното си, а то пък се е отзовало на място за отдих, има глоба. Санкцията варира от 50 до 100 лева.

По подобен сигнал днес са реагирили от КОРЗ, но на мястото не са заварили животни, обясниха от общинската администрация.  От там напомниха, че телефонът за сигнали при нередности, на който гражданите могат да подават информация, е: 038 603 330.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  87
  87687
  6 -8
  12:33, 9 сеп 2019
  Бахти Градинките ....
  Аз в къщи вчера в Америка хвърлих 10 кила семе са 45 долара трева на 700 кв.м, при норма 3 кила и още не мога докарам тревата на Уимбълдън-а : ...:))
  А те се опитват с 2 кила да покрият цяло Хасково - някой много краде в Кауньдере :))
 • 2
  Мо
  Моника .п
  6 -11
  12:40, 9 сеп 2019
  Аз обичам да сера в тия градинки Виж коментара
  • Ro
   Ro
   7 -1
   14:57, 9 сеп 2019
   Да ми ядеш дебелия к.р
 • 3
  12
  12345
  16 -1
  13:23, 9 сеп 2019
  Колко време след сигнала са дошли?Конете пасаха един час.
  • 23
   234
   7 -1
   15:44, 9 сеп 2019
   Може би са изчакали конете да се махнат,да не им се отваря работа с платените избиратели.
 • 4
  Не
  нелс
  0 0
  12:14, 10 сеп 2019
  сега налбантова ще може да спи споконо!

Хороскоп за 22.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Сериозните занимания ще ви донесат полезни за бъдещето дивиденти, за това не отхвърляйте никакви предложения, но преди да се захванете с тях прецизирайте даденостите. На много от вас професионалните изяви ще помогнат на кариерата им, но преди това добре се подгответе. Пътуванията ще са успешни.
22 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде енергични сте днес и затова се чудите с какво най-напред да се захванете. Старайте се да не вършите неща, които не са конкретно свързани с работата ви. Моментът не е особено подходящ за разрастване на дейността ви. Възможно е да ви се наложи да пътувате. Не ставайте язвителни, ако събеседникът ви не влезне в тона ви.
22 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прекалено емоционални сте днес, но не позволявайте на чувствата да пречат на работата ви. Помислете добре върху възможностите си за успех и в случай, че те са минимални, променете тактиката. Бъдете по - оптимистично настроени, защото това, което идва ще ви носи много радост и позитивно развитие.
22 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се запознаете с нова информация, която ще внесе повече яснота в работата ви. Отговорно ще вземате решенията си и така ще ги реализирате. Периодът е подходящ както за самостоятелни изяви, така и за екипна работа. Ще получите повече, отколкото сте очаквали, което си е повод за празненство.
22 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Договореностите ви ще бъдат издържани и в защита на интересите ви, ако се осланя на уменията си да убеждавате и тактично насочвате разговора в изгодна за вас посока. Ще постигнете напредък, не показвайте колебание. Пътуване в чужбина ще ви ангажира с организацията по него, но ще ви достави удоволствие и нови познанства.
22 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
С творчески подход ще пристъпите към новите си задължения, опитвайки се да ги приведете към познатите вече неща. Не действайте едностранчиво, търсете мнението на хората около вас и ги направете съпричастни на работата си. Ще задълбочите връзката си с някой, който силно ви привлича.
22 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Повечето от вас ще посветят времето си на своите делови и бизнес-задачи. Заетостта ще изостри нервите ви, за това бъдете внимателни в общуването си. Понякога една дума казана не на място може да развали договорени вече неща. В любовната сфера ви очакват внимание, обич и новости.
22 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С енергия и добри намерения ще започнете седмицата. От сутринта ще се заемете с онези въпроси, в които сте срещали затруднения. Близостта на човек, когото харесвате ще ви прави по-уверени и сигурни в работата ви. Това се забелязва, но нищо лошо, щом ви въздейства позитивно на мислите и повишава активността ви в добра посока. Приятелски жест на внимание ще ви зарадва.
22 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще положите усилия да убедите някого в правотата на доводите си в името на по-добрите резултати. В тази връзка ще правите и промени в организацията, както и ще търсите нови възможности за изяви. Активността ви е видима дори за онези, които с безразличие ще намигнат и отминат.
22 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Избягвайте да обсъждате личните си дела с професионалните си партньори. Това би ви изложило на риск, давайки им възможност да надникнат в личния ви свят. Влагайки повече фантазия и прилагайки способностите си ще впечатлявате с усета си към хармонията и ще се радвате на постигнатото от вас.
22 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще продължите да работите върху задачите си, като наред с това ще търсите нови форми за изява на способностите си. Запознанства и приятелски сбирки ще разнообразят следобеда и вечерта ви. Романтичната ви връзка с човек от друга среда ще приключи без особени емоции.
22 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ще вземате делови решения, налагащи се от работата ви. Промените в плановете ви ще ви донесат повече отговорности и това няма много да ви се понрави. Разпределете част от задачите си върху другите участници в консумацията на благата. Намерете начини да се разтоварите от напрежението, развлеченията са позволени.
22 окт 2019
Последни новини