От х:

Днес в x:

Хасковлийка сигнализира за бедстващи гълъби в театъра

Изображение 1 от 4

    За бедстващи гълъби над входа на хасковския театър „Иван Димов“ сигнализира читателка на Haskovo.net. Хасковлийката Добрина Динкова заяви, че преди няколко дни забелязала, че в пространство над надписа на културната институция, затворено с мрежа, има няколко птици, които се блъскат в стените и не могат да излязат.

    При репортерска проверка на място днес бе установено, че в триъгълния фронтон над колоните на театъра има един гълъб, който стоеше спокойно.

    Още преди дни обаче хасковлийката сигнализирала на спешния телефон 112 за проблема, а днес информирала РИОСВ-Хасково. Директорът на екоинспекцията Наталия Пачеманова заяви, че сигналът е препратен в община Хасково, тъй като не се касае за защитен вид птици.

    Потърсен за коментар шефът на театъра Стелиян Николов заяви, че е запознат със ситуацията. Той уточни, че преди време въпросната мрежа е била поставена от община Хасково, за да не влизат там гълъби, които мърсели пред входа на театъра. Николов коментира, че вероятно вече мрежата е прокъсана, при което гълъбите успяват да влязат, но не могат да излязат. Поясни, че пространството е доста високо, което за достигане изисква специализирана техника.

    От общинската администрация заявиха, че утре сутрин мрежата ще бъде махната, за да бъдат освободени гълъбите, които увреждат фасадата на театъра. Допълниха, че в бъдеще ще се търси друго решение на проблема.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини