От х:

Днес в x:

Селфи с надпис „Аз обичам Хасково“ на Ямача

Изображение 1 от 5

    Хасковлии и гостите им ще могат да запечатат хубавите си моменти на фона на града с рамка „Аз обичам Хасково“. Тя е част от визията на две атрактивни пейки, които бяха монтирани днес под монумента на Света Богородица. Надписът на едната е на български, а на другата-на английски.

    Това е едно от най-посещаваните места в града, тъй като в близост е най-високата статуя на Девата в света, който е и един от 100-те национални туристически обекта. На Ямача е и високата камбанария, от която също се разкрива чудна гледка към Хасково.

    Пейките са изработени от местна фирма, обясниха от общината. Монтирани са днес, а поводът е, че на 28-ми август по стар стил се отбелязва Голяма богородица.

    Първите, които си направиха селфи за спомен от Хасково на атрактивното място бяха група туристи от пенсионерските клубове в Горно Оряховица. Те са на екскурзия по забележителностите и историческите обекти в Хасково, Момчилград и Кърджали.

    Страхотна снимка за семейния си албум с надпис „Аз обичам Хасково“ ще отнесат към дома си и Марин и Вера Байчеви. Те са ученическа любов и от 60 години са семейна двойка.

    А местният Туристически информационен център обяви конкурс от днес за селфи или снимка, направени на пейките. Фотосите ще бъдат публикувани на страницата на Центъра във Фейсбук. Притежателят на снимката с най- много харесвания ще получи награда в деня на Хасково- 8 септември.

    Красимира Славова
     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      3 -3
      18:15, 28 авг 2019
      Абе тикви с тикви,пишете го на английски.Току виж и Доналд се снимал там.А нали лапаме всичко на тъпия инглиш.
    • 2
      Во
      Водолаза
      6 -1
      21:45, 28 авг 2019
      То хубава иницициатива, но смешно даже от четири пейки сменили две от тях, а другите оставили старите толкова ли е бедна тази община жълтици няма , приходи нулеви ... Много ми е странно какво вършат по цял ден в този туристически център лимонада ли кафе ли пият :):):)
    Последни новини