От х:

Днес в x:

Подходът към монумента на Богородица започва да придобива нов облик

    Ремонтните работи по промяна облика на подхода към най-високия монумент в света на Богородица, който се намира на хълм „Младежки“ в Хасково продължават.

    Зоната, която се изгражда на три етапа вече придобива съвсем нов облик.

    Хубавото време, които се задържа и през ноември дава възможност на строителната бригада да работи и да не пропуска нито ден.

    Проектът за облагородяването на мястото е в три етапа. С монтирането на подемник стълбището към монумента, чрез който хора с увреждания да успяват да стигнат безпрепятствено до него, процедурата стартира през 2020 година. През пролетта на миналата година започна изпълнението и на другите два етапа.
    Едновременно с майсторите от строителната бригада работят и служители на общинското предприятие „Екопрогрес“, които и днес продължават с дейностите по залесяването в региона.

    Вече са монтирани и осветителни тела. Предстои довършването на работата по монтирания вече парапет в най-горната част на подхода под ул.“Панорама“.

    Все още е затворена зоната между улиците „Родопи” и „Добруджа”, където се работи по промяна на централното стълбище с гранитни стъпала. Вече се различават и оформените около него кътове за почивка, които ще бъдат завършени с перголи. Оформят се и зелени пространства-

    Като своеобразен граждански контрол всеки ден край работната площадка наминава 91-годишният Щерю Челебиев. Мъжът живее в непосредствена близост до мястото, където се извършва промяна. Спомня си в годините назад, когато подпорната стена и подстъпът към хълма били градени. И тогава, в младините си, на път към дома си наминавал край строителите.

    „И сега всеки ден идвам. Ако нещо не ми харесва, им казвам. Ама днес е добре, хубаво става. Браво ще им кажа“, откровен е Щерю Челебиев.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини