От х:

Днес в x:

Полицията върна 340 кг тютюн, конфискуван от производител в Книжовник

    Полицията върна 340 кг. тютюн на земеделски производител, който му е бил конфискуван при проверка в базата му в бившия стопански двор в хасковското село Книжовник. Днес Румен Минчев си получи всички 23 чувала с насипен тютюн, които натовари в личен микробус от двора на Районното управление в Хасково и го откара в базата си.

    Тютюнът е конфискуван на 12 юли 2019 година. Тогава униформените го иззели като безакцизен.

    Собственикът твърди, че при проверката е представил всички необходими документи – лиценз, както и документи за това, че е регистриран като тютюнопроизводител, фактури от продажби за последните две години. Съгласил се да го предаде за изследвания в полицията, въпреки че бил убеден, че всичко е законно. Анализът показал, че трошлякът не е годен за пушене.

    Информация за конфискувания безакцизен тютюн в Книжовник бе разпространена в бюлетина на МВР-Хасково, както и в местни медии. Познати и клиенти на Минчев го разпознали и той смята, че това е рефлектирало върху бизнеса му.

    Румен Минчев е един от най-големите тютюнопроизводители в Хасковска област, в бранша е от около 12 години. Той е и член на Управителния съвет на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България. Има лиценз за изкупуване на тютюн.

    Твърди, че конфискуваният тютюн е карантия – отпадък, събиран при товарене и разтоварване на низите в сушилните, а полицаите го възприели като приготвен за пълнене на цигари. Категоричен е, че конфискуваният отпадъчен тютюн е от неговите земи и фирмите го изкупували евтино – около левче за килограм. По думите му такъв трошляк събирали всички негови колеги от сушилните си.

    Смята, че името му е било опетнено неправомерно след разпространената от МВР информация, въпреки че в нея не се посочват имена. „Аз имам над 300 договора с производители и всички се отдръпнаха от мене. Така ли се прави бизнес в България", пита тютюнопроизводителят.

    От областната дирекция на МВР в Хасково категорично заявиха, че са действали правомерно при проверката и няма превишаване на правомощия от тяхна страна. Поясниха, че при извършената на място проверка собственикът не е представил документи за тютюна, заради което е бил иззет и е направена експертиза, която показала, че не е годен за пушене. По случая има отказ за образуване на досъдебно производство, заради което тютюнът е върнат на производителя.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      За
      Запознат
      39 -4
      12:53, 21 авг 2019
      Щом не си от Герб, а и не се отчиташ на тях така става. Рекета срещу малкия и средния бизнес е превърнат в държавна политика. Все пак бивша мутра е премиер и ръководи държавата.
      • Ша
        Шайка
        14 -1
        15:36, 21 авг 2019
        На всичко отгоре министъра на МВР също като премиера идва от криминалните среди.
      • 87
        8798070
        3 0
        07:37, 22 авг 2019
        Тва е по традиция , ... а в някои случаи даже Родова традиция
        ................
        На шефа на Митниците ( Бивш Главен Секретар на МВР) Георги Костов ,
        баща му бай Димо , който беше снабдител в Месокомбината крадеше шпеков салам и суджук :))
    • 2
      Тр
      Трошляк
      8 -3
      15:34, 21 авг 2019
      Щом не става за пушене трошляка що го взема обратно. Май май си го продават за Бг пазара цигари. За нас става
    • 3
      Уш
      Ушев
      7 -3
      15:35, 21 авг 2019
      И какво? Ами, "извинявай"....но пак ще те дебнем!! Не си признават резила ушеви и ще чакат момент за отмъщение..
    • 4
      89
      897097-98
      0 -2
      07:32, 22 авг 2019
      Като му видиш Златния Ланец и
      знаеш че е Бушон на някой от Чейджбюрото :)))
      • 79
        7968790
        2 -2
        07:34, 22 авг 2019
        Ако го пуснеш тоя хайванин на нивата да бере тютюн и след 2 часа е дал фира :)))
    Последни новини