От х:

Днес в x:

6 °C

Полицията върна 340 кг тютюн, конфискуван от производител в Книжовник

  Полицията върна 340 кг. тютюн на земеделски производител, който му е бил конфискуван при проверка в базата му в бившия стопански двор в хасковското село Книжовник. Днес Румен Минчев си получи всички 23 чувала с насипен тютюн, които натовари в личен микробус от двора на Районното управление в Хасково и го откара в базата си.

  Тютюнът е конфискуван на 12 юли 2019 година. Тогава униформените го иззели като безакцизен.

  Собственикът твърди, че при проверката е представил всички необходими документи – лиценз, както и документи за това, че е регистриран като тютюнопроизводител, фактури от продажби за последните две години. Съгласил се да го предаде за изследвания в полицията, въпреки че бил убеден, че всичко е законно. Анализът показал, че трошлякът не е годен за пушене.

  Информация за конфискувания безакцизен тютюн в Книжовник бе разпространена в бюлетина на МВР-Хасково, както и в местни медии. Познати и клиенти на Минчев го разпознали и той смята, че това е рефлектирало върху бизнеса му.

  Румен Минчев е един от най-големите тютюнопроизводители в Хасковска област, в бранша е от около 12 години. Той е и член на Управителния съвет на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България. Има лиценз за изкупуване на тютюн.

  Твърди, че конфискуваният тютюн е карантия – отпадък, събиран при товарене и разтоварване на низите в сушилните, а полицаите го възприели като приготвен за пълнене на цигари. Категоричен е, че конфискуваният отпадъчен тютюн е от неговите земи и фирмите го изкупували евтино – около левче за килограм. По думите му такъв трошляк събирали всички негови колеги от сушилните си.

  Смята, че името му е било опетнено неправомерно след разпространената от МВР информация, въпреки че в нея не се посочват имена. „Аз имам над 300 договора с производители и всички се отдръпнаха от мене. Така ли се прави бизнес в България", пита тютюнопроизводителят.

  От областната дирекция на МВР в Хасково категорично заявиха, че са действали правомерно при проверката и няма превишаване на правомощия от тяхна страна. Поясниха, че при извършената на място проверка собственикът не е представил документи за тютюна, заради което е бил иззет и е направена експертиза, която показала, че не е годен за пушене. По случая има отказ за образуване на досъдебно производство, заради което тютюнът е върнат на производителя.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   За
   Запознат
   39 -4
   12:53, 21 авг 2019
   Щом не си от Герб, а и не се отчиташ на тях така става. Рекета срещу малкия и средния бизнес е превърнат в държавна политика. Все пак бивша мутра е премиер и ръководи държавата.
   • Ша
    Шайка
    14 -1
    15:36, 21 авг 2019
    На всичко отгоре министъра на МВР също като премиера идва от криминалните среди.
   • 87
    8798070
    3 0
    07:37, 22 авг 2019
    Тва е по традиция , ... а в някои случаи даже Родова традиция
    ................
    На шефа на Митниците ( Бивш Главен Секретар на МВР) Георги Костов ,
    баща му бай Димо , който беше снабдител в Месокомбината крадеше шпеков салам и суджук :))
  • 2
   Тр
   Трошляк
   8 -3
   15:34, 21 авг 2019
   Щом не става за пушене трошляка що го взема обратно. Май май си го продават за Бг пазара цигари. За нас става
  • 3
   Уш
   Ушев
   7 -3
   15:35, 21 авг 2019
   И какво? Ами, "извинявай"....но пак ще те дебнем!! Не си признават резила ушеви и ще чакат момент за отмъщение..
  • 4
   89
   897097-98
   0 -2
   07:32, 22 авг 2019
   Като му видиш Златния Ланец и
   знаеш че е Бушон на някой от Чейджбюрото :)))
   • 79
    7968790
    2 -2
    07:34, 22 авг 2019
    Ако го пуснеш тоя хайванин на нивата да бере тютюн и след 2 часа е дал фира :)))

  Хороскоп за 22.04.2021

  Последни новини