От х:

Днес в x:

Русия спира легалната продажба на цигари до 30 години

Руското министерството на здравеопазването реши да намали консумацията на тютюн до пет процента през следващите 30 години. Концепцията за прилагане на държавна политика за противодействие на употребата на тютюн е представена на правителството за преглед, съобщава за ТАСС заместник-министъра на здравеопазването Олег Салагай.

Според плановете, с помощта на новите мерки тютюнът ще бъде изваден от законна продажба.

Документът отбелязва, че за да се намали тютюнопушенето в Русия, е необходимо непрекъснато и последователно да се извършват планирани дейности. За да направят това, служителите ще предотвратят появата на нови видове тютюневи изделия, ще спрат разпространението на електронни цигари и ще насърчат отказването от тютюнопушенето.

Министерството на здравеопазването посочи икономическите ползи от отказването от тютюнопушенето. Според текста на документа, намаляването на консумацията на тютюн ще доведе до намаляване на заболеваемостта и смъртността, което "значително надвишава всеки потенциален данъчен или друг доход от продажбата на тютюневи изделия".

Концепцията за провеждане на държавна политика за противодействие на тютюнопушенето е разработена от Министерството на здравеопазването през 2018 година. Авторите на инициативата изчисляват, че при непрекъснатото и последователно изпълнение на плана, годишно 0,5% от руснаците ще започнат да се отказват от своите лоши навици.

През 2017 г. в Русия са продадени 13,1 милиарда кутии цигари. Според официалните оценки  днес 34% от руснаците или 50 милиона души пушат. В края на 2018 г. Министерството на здравеопазването заяви, че смъртността от тютюнопушене и алкохолизъм в Русия е много по-висока, отколкото в други страни.

През юни 2018 г. бе съобщено, че наргилетата в Русия ще бъдат обект на единно законодателство за борба с тютюнопушенето и няма да има отделни правила за тях. За това, че наргилета, електронни цигари и други алтернативни методи за пушене трябва да бъдат законно приравнени на обикновените цигари, се говори в Русия от началото на 2018 година.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Натовареността ви е очевидна, но не е причина да сте недружелюбни с околните. Търсете подкрепата им, за да се справите с всичко, което имате, като програма и ще подобрите атмосферата в дома и на работното място. Приятелите ще ви бъдат емоционална опора и това ще стопли душата ви.
02 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приятен ден за много от вас. Интересни срещи и договорености за бъдещи занимания. Ще срещнете подкрепа, с която ще се даде ход на бъдещ проект. Наистина ще има известен риск, но за това пък резултата е обещаващ. Доброто ви настроение ще радва другите и ще създава добра атмосфера. Вълнуващи любовни мигове.
02 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще отделите повече време за себе си и по-малко на другите. И това ще ви спаси от конфликти и излишен разход на енергия. Въздържанието от самоинициативи, храна и изкушения ще ви помогне да изчистите мислите и тялото си от излишния товар. В семейството ще обсъждате предстоящи задачи.
02 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е да ви се наложи да се занимавате с нетрадиционни за вас дейности, но това едва ли ще ви притесни. Вие сте от хората, на които околните разчитат по важни въпроси, и няма да ги разочаровате. Намирате изход от заплетена ситуация. Не се заемайте с твърде много дейности едновременно.
02 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Със самочувствието си на успели хора ще въздействате позитивно на околните, насърчавайки ги към развитие. Вие на свой ред ще повишите темпото, за да свършите повече задачи днес. С добра енергията и настроение ще привличате мислещите и можещите около себе си. Обединените ви усилия ще помогнат на много хора да подобрят живота си.
02 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Многото ви ангажименти днес няма да пречат на дружелюбното ви отношение към всички, с които животът ви среща. Добре свършената ви работа или някой, когото обичате ви зареждат с енергия и добри очаквания. Очертаващо се повишение в службата или смяна на работното място повишават вълненията, но вие сте свикнали.
02 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Говорете за всичко, което мислите и ви смущава, това е начина за бъдете разбрани и да живеете в мир със себе си. Ще изясните позициите си и синхронизирате действията си с околните, избягвайки недоразумения и грешки. Не спирайте да искате и да търсите най-доброто за себе си.
02 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е приятен и днес работата няма да ви се струва тежка. Предстоят ви срещи с хора, които са наясно с проектите ви и чиято компания едва ли ще бъде натоварваща. Доброто разбирателство ще се окаже много необходимо за в бъдеще и от тази гледна точка днешният ден е наистина ползотворен. Не пренебрегвайте семейството си.
02 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С добри намерения сте днес, да приключите делова задача или да придвижите друга напред. Няма да ви липсват финанси, за да организирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора. Радостна вест.
02 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Отдадени на работа често пропускате общуването с децата и близките ви хора. От времето с тях получавате всичко онова, което не може да се купи с пари. Не пренебрегвайте и личните си нужди, погрижете се за себе си. Слушането на тиха, приятна музика ще ви зареди с енергията и ще повиши вибрациите ви, извеждайки ви на по-високо духовно ниво.
02 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повишените ви разходи от последните дни ще изострят сетивата ви и ще ви подтикнат да търсите допълнителни начини за подпомагане на бюджета. Ако имате свой бизнес не прехвърляйте от собствените си отговорности върху подчинените си, за да сте спокойни за изпълнението на задачите.
02 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Без да жалите себе си с готовност ще се включите в подготовката на мероприятие от по-голям мащаб. Откритостта ви ще ви донесе предимство и ще получите изгодно предложение. Отнасяйки се с доверие към другите, ще се радвате на внимание и повече споделени мигове. На хоризонта се появява нов човек за вас, връзката ви с когото предстои.
02 юни 2020
Последни новини