От х:

Днес в x:

18 °C

Операция „Скорост“ до 18-ти август!

Засилени проверки за превишена скорост по пътищата на държавите от ЕС започват от днес до края на седмицата.

Операцията е по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL.

Над 37 хил. случая, в които водачите превишават максимално разрешената скорост за движение са засечени само за седмица в България, съобщиха от МВР.

Повече от 18 хил. от нарушенията са хванати с новите технически средства, а със старата системи в служебните автомобили на контролиращите са засечени около 17 хил. нарушения.

За първите 6 месеца на годината у нас повече от 30 % са настъпилите пътно-транспортни произшествия по вина на водачи и по причина -скорост.

Проверки ще има по магистралите, но и ще има разположени камери и на другите пътни артерии. Екипите ща работят денонощно от днес до неделя.

„Всички водачи и участници в движението не трябва да живеят с мисълта, че могат да карат, да правят нарушения и да не бъдат хванати“, предупредиха от Пътна полиция.

Да се спазват правила и да се кара по бавно от ограничението, водачите да не забравят, че носят отговорност не само за своя живот, но и за всички останали участници в движението, е призива от службите.

Според статистиката не само в България, превишаването на скоростта е проблем, който полицията отчита във всички държави от Еврозоната. Затова и често се правят именно тематични акции за скорост и се полагат много усилия за повишаване на пътната безопасност от държавните- членове на TISPOL.

По време на последната подобна акция в България, най-много нарушения са отчетени на територията на ОДМВР -София, Столичната дирекция и във Велико Търново, Пазарджик и Шумен.

Като цяло обаче завишаване на тези нарушения се отчитат само в определено време на годината.

По-скоро нивото се задържа, обясняват от МВР. В района на Хасково повишения контрол и честите акции са част от мерките, довели до понижаване на броя на катастрофите през последните месеци.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ив
  Иво
  12 -1
  13:38, 12 авг 2019
  Сурвакари......
 • 2
  Жи
  живущи във блоковете
  6 -2
  13:56, 12 авг 2019
  дядо добри ванчев как се стърпял да не се снима той много обича да се кипри пред камерата
 • 3
  Едните свине ще ги Умъртвяваме
  А другите свине ще ги глобяваме :))
  .....
  P.S. Манго-джери да си на тия години ...
 • 4
  АН
  а новите камери за какво са?
  6 -1
  14:51, 12 авг 2019
  а новите камери за какво са?
  От Хасково към Стара Загора има 12 нови камери, закачени на 2 от стълбовете на АПИ - 6 на изхода на Тракия, 6 след Лукоил (60км/ч), преди Маджерито.

  Нашата мобилна камера беше на разклона на бирената (но колата не се вижда!!!), заралийската е в града(50) разклона за летището - до празната кутия за стационарната камера.
 • 5
  C0
  c0oL
  1 -2
  16:40, 12 авг 2019
  и какво от това , или пък : КО ?
 • 6
  Ив
  Иван
  9 -3
  19:42, 12 авг 2019
  Ейййй,голям кеф е да се скриеш в храстите с камерката.
  Даже асфалтирана отбивка си направили на пътя за Кърджали,преди моста,да не би някой да им види тъпите кратуни с фуражки!
  То бива наглост,ама чак такава никъде в Европа няма.
  Абе да вземем и студена вода да им носим на пусиите,че видиш ли,някой ще вземе да му стане лошо от жегата.
  Така де,поне ние да сме хора,нали,наглите "джигити" на пътя,дето им нарушаваме комфорта.
 • 7
  Ба
  Бай Грозю
  8 0
  21:32, 12 авг 2019
  Ако циганката е срещу бирената, няма камера ,ако я няма камера е там
 • 8
  То
  Тодор
  5 -3
  02:47, 13 авг 2019
  Знаците за ограниченията са от 1965 година когато имаше 5 Москвича и 2 Запорожеца . Но профисионалните идиоти още контролират по тях!!!
  • Ха
   Хаха
   3 -1
   08:28, 13 авг 2019
   Отиди в Германия да шофираш на знаци от 21 век, които....... опааа май са същите... хмм странно

Хороскоп за 25.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
25 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
25 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
25 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
25 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
25 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
25 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
25 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
25 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
25 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
25 фев 2020
Последни новини