От х:

Днес в x:

10 °C

Операция „Скорост“ до 18-ти август!

Засилени проверки за превишена скорост по пътищата на държавите от ЕС започват от днес до края на седмицата.

Операцията е по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL.

Над 37 хил. случая, в които водачите превишават максимално разрешената скорост за движение са засечени само за седмица в България, съобщиха от МВР.

Повече от 18 хил. от нарушенията са хванати с новите технически средства, а със старата системи в служебните автомобили на контролиращите са засечени около 17 хил. нарушения.

За първите 6 месеца на годината у нас повече от 30 % са настъпилите пътно-транспортни произшествия по вина на водачи и по причина -скорост.

Проверки ще има по магистралите, но и ще има разположени камери и на другите пътни артерии. Екипите ща работят денонощно от днес до неделя.

„Всички водачи и участници в движението не трябва да живеят с мисълта, че могат да карат, да правят нарушения и да не бъдат хванати“, предупредиха от Пътна полиция.

Да се спазват правила и да се кара по бавно от ограничението, водачите да не забравят, че носят отговорност не само за своя живот, но и за всички останали участници в движението, е призива от службите.

Според статистиката не само в България, превишаването на скоростта е проблем, който полицията отчита във всички държави от Еврозоната. Затова и често се правят именно тематични акции за скорост и се полагат много усилия за повишаване на пътната безопасност от държавните- членове на TISPOL.

По време на последната подобна акция в България, най-много нарушения са отчетени на територията на ОДМВР -София, Столичната дирекция и във Велико Търново, Пазарджик и Шумен.

Като цяло обаче завишаване на тези нарушения се отчитат само в определено време на годината.

По-скоро нивото се задържа, обясняват от МВР. В района на Хасково повишения контрол и честите акции са част от мерките, довели до понижаване на броя на катастрофите през последните месеци.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ив
  Иво
  12 -1
  13:38, 12 авг 2019
  Сурвакари......
 • 2
  Жи
  живущи във блоковете
  6 -2
  13:56, 12 авг 2019
  дядо добри ванчев как се стърпял да не се снима той много обича да се кипри пред камерата
 • 3
  Едните свине ще ги Умъртвяваме
  А другите свине ще ги глобяваме :))
  .....
  P.S. Манго-джери да си на тия години ...
 • 4
  АН
  а новите камери за какво са?
  6 -1
  14:51, 12 авг 2019
  а новите камери за какво са?
  От Хасково към Стара Загора има 12 нови камери, закачени на 2 от стълбовете на АПИ - 6 на изхода на Тракия, 6 след Лукоил (60км/ч), преди Маджерито.

  Нашата мобилна камера беше на разклона на бирената (но колата не се вижда!!!), заралийската е в града(50) разклона за летището - до празната кутия за стационарната камера.
 • 5
  C0
  c0oL
  1 -2
  16:40, 12 авг 2019
  и какво от това , или пък : КО ?
 • 6
  Ив
  Иван
  9 -3
  19:42, 12 авг 2019
  Ейййй,голям кеф е да се скриеш в храстите с камерката.
  Даже асфалтирана отбивка си направили на пътя за Кърджали,преди моста,да не би някой да им види тъпите кратуни с фуражки!
  То бива наглост,ама чак такава никъде в Европа няма.
  Абе да вземем и студена вода да им носим на пусиите,че видиш ли,някой ще вземе да му стане лошо от жегата.
  Така де,поне ние да сме хора,нали,наглите "джигити" на пътя,дето им нарушаваме комфорта.
 • 7
  Ба
  Бай Грозю
  8 0
  21:32, 12 авг 2019
  Ако циганката е срещу бирената, няма камера ,ако я няма камера е там
 • 8
  То
  Тодор
  5 -3
  02:47, 13 авг 2019
  Знаците за ограниченията са от 1965 година когато имаше 5 Москвича и 2 Запорожеца . Но профисионалните идиоти още контролират по тях!!!
  • Ха
   Хаха
   3 -1
   08:28, 13 авг 2019
   Отиди в Германия да шофираш на знаци от 21 век, които....... опааа май са същите... хмм странно

Хороскоп за 28.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
28 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
28 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
28 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
28 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
28 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
28 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
28 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
28 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
28 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
28 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
28 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
28 фев 2021
Последни новини