От х:

Днес в x:

13 °C

На ул.“К.Величков“ хванаха мотиките, искат градинка пред блока

Изображение 1 от 6

  Хората от хасковската улица „К.Величков“ 21-23 решиха да облагородят пространството пред блока си.

  От години мястото, което не е голямо, в квадрата между три жилищни сгради пустее и е обраства със саморасляци. Проверявали го, оказало се, че е общинско. Затова настояват от общината да се заемат с облагородяването, вместо парцела да се превръща в буреняк и паркинг.

  Хората не искат нещата им да се на готово, затова преди време младеж от блока влязъл във високите треви, които вече надхвърляли човешки бой и ги орязал.

  Сега по-възрастните са решили също да помагат.

  Днес дори тези с бастуните бяха хванали лопатите и обръщаха терена с идеята да го превърнат в градинка. „Искаме бордюрите да се пооправят, да се насадят цветя, да се оформи кът за отдих. На мястото има високи дървета, които хвърлят естествена сянка и под нея ще е прекрасно място да се поставят пейки“, споделиха жителите на блока.

  От общината отговориха, че инициативата им е чудесна и тя има място точно в проекта на местната администрация за финансиране от общинския бюджет на граждански инициативи.

  Заради останали средства след първото завъртане на предложенията, в момента върви втори транш на прием на документи.

  24 проекта получиха общинско финансиране в първоначалния срок, за да бъдат реализирани. 12 от тях са за инициативи в града.

  Гражданските инициативи, които вече са подкрепени със средства са именно за поставяне на пейки и беседки в пространствата около жилищните сгради или оборудване на детски площадки.

  Втората покана за подаване на проектни предложения е с давност до 19 юли. Инициативите в града могат да получат финансиране до 10 хил.лева, по селата -до 1 000 лева.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ди
   Димитрова
   23 -1
   12:10, 15 юли 2019
   Такава градинка има и в началото на улица " К.Величков" зад блока с № 3-5 . Люлките и пейките са изпочупени ! Проблемът е , че майките изхвърлят чашките от кафето и други отпадъци след консумация където им дойди , а за капак , вечер бащите паркират автомобилите така че голяма част от терена на площадката става неизползваем! Изобщо цигания !!!

  Хороскоп за 21.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко, което не е спешно може да го отложите, давайки предимство на вече започнатите си задачи. С компромиси и чувство за хумор ще успеете да се споразумеете с онези, които предявяват претенции към вас. Делова среща ще ви направи по-гъвкави и активни, други ще проведат успешна търговска сделка.
  21.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Запазвайки самостоятелността си ще работите за утвърждаване на авторитета и повишаване на финансите си. Превръщате се в обединителна фигура за много хора, но ви е трудно да го осъзнаете. Освободете се от всичко, което ви пречи да се чувствате свободни и живейте така, както разбирате.
  21.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потиснете раздразнението си, ако такова съществува и изяснете отношенията си с онези, с които имате противоречия. Нечие предложение ще ви заинтригува и с внимание ще подготвите следващите си действия, обвързващи ги с него. Погрижете се за отдиха си и укрепете силите си.
  21.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Спокойно изчаквайте развитието на събитията и не прибързвайте в оценките и реакциите си днес. От правилното ви поведение ще зависят резултатите, както и безпрепятствената реализация на делата ви. В противен случай са възможни главоболия за в бъдеще. Занимания с приятни неща ще ви помогнат да се разтоварите от стреса.
  21.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Време е да се порадвате на заслужен успех в резултат от дълъг и упорит труд. Старанието ви ще бъде щедро възнаградено. Споделете радостта си с любимия човек. Постарайте се да не разочаровате ваши близки, които много разчитат на вас по определен въпрос. Не се натоварвайте с работа вечерта, намерете време за почивка.
  21.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете искрени пред себе си и назовете ясно целите си, какво искате и към какво се стремите. Това ще ви помогне да изградите нужната ви мотивация и да продължите напред. Успехите ви могат да бъдат в много посоки, от вас зависи да ги сътворите. Има кой да ви насърчи и погрижи за вас, позволете му да го направи.
  21.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дребни и приятни случки ще определят облика на дена ви. Ще ви занимават нещата от личния ви живот и всичко свързано с дома ви, семейството и духовните търсения. Очарованието на деня ще се затвърди и от вести, които ще получите от далече. Скорошно посещение на ваши близки ще ви хвърли в трескави приготовления.
  21.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Повечето от вас прекарват в движение този ден, независимо с какво изберат да се заемат. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Очаквате прекалено много от човек от обкръжението ви, но е твърде възможно той да не оправдае доверието ви. Направете приятна изненада на любимия човек днес.
  21.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В добро настроение сте и ще постигате желаните резултати. На моменти ще имате нужда от подкрепа, която няма да ви бъде отказвана. Приятно е с хората, които имате до себе си. Потърсете начин да им се отблагодарите. Увереността ви нараства и ще търсите нови предизвикателства.
  21.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес са възможни изненади, някои от тях и приятни. Семейството ще ви занимава със своите проблеми и това допълнително ще внася напрежение в ежедневието ви. Нещата не са непоправими. Гледайте по-спокойно на случващото се. Желана среща ще ви помогне да се отпуснете и насочите мислите си в по-приятна посока.
  21.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете доброто в себе си и ще ви бъде по-лесно да общувате, работите и да се реализирате. Денят ще ви предложи добри възможности за изява на творческите ви търсения, късметът ще бъде с вас, стига да сте активни и да не проявявате не на място капризите си. Започната задача ще ви създаде повече грижи, но има защо.
  21.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте свободните си средства в недвижими имоти. Вероятно днес някои от вас ще попаднат на изключително изгодна оферта. Ако нямате достатъчно пари за това денят ще ви зарадва с неочаквани финансови постъпления.
  21.09.2019
  Последни новини