От х:

Днес в x:

11 °C

На ул.“К.Величков“ хванаха мотиките, искат градинка пред блока

Изображение 1 от 6

  Хората от хасковската улица „К.Величков“ 21-23 решиха да облагородят пространството пред блока си.

  От години мястото, което не е голямо, в квадрата между три жилищни сгради пустее и е обраства със саморасляци. Проверявали го, оказало се, че е общинско. Затова настояват от общината да се заемат с облагородяването, вместо парцела да се превръща в буреняк и паркинг.

  Хората не искат нещата им да се на готово, затова преди време младеж от блока влязъл във високите треви, които вече надхвърляли човешки бой и ги орязал.

  Сега по-възрастните са решили също да помагат.

  Днес дори тези с бастуните бяха хванали лопатите и обръщаха терена с идеята да го превърнат в градинка. „Искаме бордюрите да се пооправят, да се насадят цветя, да се оформи кът за отдих. На мястото има високи дървета, които хвърлят естествена сянка и под нея ще е прекрасно място да се поставят пейки“, споделиха жителите на блока.

  От общината отговориха, че инициативата им е чудесна и тя има място точно в проекта на местната администрация за финансиране от общинския бюджет на граждански инициативи.

  Заради останали средства след първото завъртане на предложенията, в момента върви втори транш на прием на документи.

  24 проекта получиха общинско финансиране в първоначалния срок, за да бъдат реализирани. 12 от тях са за инициативи в града.

  Гражданските инициативи, които вече са подкрепени със средства са именно за поставяне на пейки и беседки в пространствата около жилищните сгради или оборудване на детски площадки.

  Втората покана за подаване на проектни предложения е с давност до 19 юли. Инициативите в града могат да получат финансиране до 10 хил.лева, по селата -до 1 000 лева.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ди
   Димитрова
   23 -1
   12:10, 15 юли 2019
   Такава градинка има и в началото на улица " К.Величков" зад блока с № 3-5 . Люлките и пейките са изпочупени ! Проблемът е , че майките изхвърлят чашките от кафето и други отпадъци след консумация където им дойди , а за капак , вечер бащите паркират автомобилите така че голяма част от терена на площадката става неизползваем! Изобщо цигания !!!

  Хороскоп за 22.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес имате доброто желание да приключите успешно с всичките си ангажименти, друг е въпросът дали ще дадете всичко от себе си това да се случи. Имате шанса да постигнете добри резултати, в определени моменти ще ви се наложи да разчитате на отделни хора.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес действате извънредно рационално и това много ви помага с каквото и да се захванете. Изпипвате всяка подробност и получавате перфектни резултати. Внимавайте обаче в отношението си с околните, възможно е неволно да нараните някой.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре ще е днес ако не давате твърде много воля на емоциите си, тъй като това може да се окаже пречка в контактите ви. Близък човек ще успее да внесе уравновесеност в ситуация, в която попадате. Отношенията с любимия човек са чудесно, радвате се на взаимни чувства. Поставяте си доста висока цел за изпълнение, което е възможно да ви затрудни.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Общуването с човек, към когото изпитвате добри чувства ще подобри настроението ви, освен, че ще го спечелите за своя идея. Във възможностите ви е заедно да постигнете обща цел. Вдъхновени ще преодолеете всичките си затруднения днес и ще се радвате на споделено внимание вечерта.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразбирателството с някой днес може да се превърне в конфликт. Станете по-отстъпчиви и най вече потърсете начини, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не забравяйте за дадената си дума, защото по нейното изпълнение ще съдят за вас. Ако можете да обновите гардероба си ще се почувствате чудесно.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще намерите решение по въпрос, превърнал се в проблем в отношенията с интимния ви партньор или с друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени и разведрите обстановката с чувството си за хумор. Всеки има нужда от лично пространство, уважавайте чуждото и не натрапвайте своето.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добре се справяте със служебните си задължения и съвсем основателно ще получите подобаващото признание. Колебаете се, не сте сигурни как точно да действате. Изчакайте особено ако се отнася до делови начинания.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се наложи да се смирите и да потърсите услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Потиснете гордостта си и протегнете ръка за прошка, всички ще останете доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нечие мнение ще предизвика у вас противоречиви чувства. Няма да скриете разочарованието си или напротив, възхищението си от човека, дръзнал да сподели разбиранията си. Бизнес-предложение ще ви накара да планирате следващия си ход.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточеността в работата ще ви спести странични проблеми. Денят е подходящ за планове в професионалната сфера. В близките дни се очертават интересни събития, с чиято помощ може да ускорите постигането на нещо важно за вас. Създайте си повече радости и отворете сърцето си за любов.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се вълнувате от предстоящо събитие и ще търсите начини как да избегнете финансова зависимост от някого. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде. Помощта на близък човек ще бъде неоценима за вас, намерете начин да му го покажете.
  22 яну 2020
  Последни новини