От х:

Днес в x:

На ул.“К.Величков“ хванаха мотиките, искат градинка пред блока

Изображение 1 от 6

  Хората от хасковската улица „К.Величков“ 21-23 решиха да облагородят пространството пред блока си.

  От години мястото, което не е голямо, в квадрата между три жилищни сгради пустее и е обраства със саморасляци. Проверявали го, оказало се, че е общинско. Затова настояват от общината да се заемат с облагородяването, вместо парцела да се превръща в буреняк и паркинг.

  Хората не искат нещата им да се на готово, затова преди време младеж от блока влязъл във високите треви, които вече надхвърляли човешки бой и ги орязал.

  Сега по-възрастните са решили също да помагат.

  Днес дори тези с бастуните бяха хванали лопатите и обръщаха терена с идеята да го превърнат в градинка. „Искаме бордюрите да се пооправят, да се насадят цветя, да се оформи кът за отдих. На мястото има високи дървета, които хвърлят естествена сянка и под нея ще е прекрасно място да се поставят пейки“, споделиха жителите на блока.

  От общината отговориха, че инициативата им е чудесна и тя има място точно в проекта на местната администрация за финансиране от общинския бюджет на граждански инициативи.

  Заради останали средства след първото завъртане на предложенията, в момента върви втори транш на прием на документи.

  24 проекта получиха общинско финансиране в първоначалния срок, за да бъдат реализирани. 12 от тях са за инициативи в града.

  Гражданските инициативи, които вече са подкрепени със средства са именно за поставяне на пейки и беседки в пространствата около жилищните сгради или оборудване на детски площадки.

  Втората покана за подаване на проектни предложения е с давност до 19 юли. Инициативите в града могат да получат финансиране до 10 хил.лева, по селата -до 1 000 лева.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ди
   Димитрова
   23 -1
   12:10, 15 юли 2019
   Такава градинка има и в началото на улица " К.Величков" зад блока с № 3-5 . Люлките и пейките са изпочупени ! Проблемът е , че майките изхвърлят чашките от кафето и други отпадъци след консумация където им дойди , а за капак , вечер бащите паркират автомобилите така че голяма част от терена на площадката става неизползваем! Изобщо цигания !!!

  Хороскоп за 08.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Открито ще изразите чувствата и емоциите, които ви владеят и няма да съжалявате. Решили сте да смените подхода си към определен човек, с надеждата това да ви доближи до желаната развръзка. Освен това не се колебайте да се извините и да направите нещо специално за него, ако това е нужно.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отдавна отлагате дадена цел и най-после ще имате възможност да започнете работа по осъществяването й. Добре е да не губите ценно време в допълнително обмисляне. Привлечени сте от човек от обкръжението ви. Не бъдете настоятелни в опитите си да привлечете вниманието му. Оставете всичко на случая, поне за сега.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Благодарение на организаторските ви умения ще се окажете на точното място и време, което ще благоприятства начинанията ви днес. Не пренебрегвайте подробностите, всичко е от значение. Ще има с кого да споделяте и кой да ви насърчава, както и вие да сте полезни някому, стига да го желаете.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Полезни ще са днес общуванията ви, резултатите от които ще ви носят задоволство. При осъществяване на търговски и финансови операции не подценявайте нищо. Четете всичко, съществува риск от недоглеждане. Отделете повече внимание на човека до вас, нуждае се от подкрепата ви.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Да бъдете добри и отзивчиви е важното сега. Събитията ще ви поставят в услуга на други хора и от вас зависи благоприятното развитие на проблемите, които ще решавате. Не изпадайте в крайности и не губете присъствие на духа си. Силни сте и ще се справите. Рискът ви ще е оправдан.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Покажете доброто си отношение към хората на работното място и ще сработите по-бързо идеите помежду ви. Условията по предстоящ проект ще благоприятстват общата ви задача и няма да срещнете трудности в реализацията им. В противен случай светът ще ви бъде сив, а настроението враждебно и скучно.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Основателно ще поставите личните си предпочитания днес на първо място, като се погрижите за нуждите си. Равносметката от постигнатото внася известно спокойствие в мислите ви и няма да позволите на никой да наруши това ви усещане. Споделете го с любимите ви хора, това ще засили чувството им за сигурност.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отнесете се с повече внимание към здравето и душевното си спокойствие. Говорете открито за всичко, което ви тревожи, има кой да ви чуе и помогне. Бизнесът ви няма да пострада, ако днес говорите по-малко за него и помислите повече за собствените си нужди, развлечения и желания.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Готовността ви да работите по отстраняване на пропуските и изпипване на детайлите говори много за вас. Прецизността ви е пословична и заслужава уважение. Разгръщайки потенциала си, ще покажете умения и в области, които до скоро са били непознати за вас. Не пренебрегвайте личния си живот. Ще имате изненади, но бъдете по-активни.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  На някои от вас денят ще предложи чудесна възможност за делова изява, която би поставила на изпитание упоритостта и дисциплинираността им. Усилието наистина си заслужава. В личен план не ви очакват никакви изненади, освен ако не се постараете да ги предизвикате. Роднинските взаимоотношения днес няма да ви носят приятни емоции.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят е успешен за вас, тъй като ви носи възможности за развитие в дългосрочен план. От вас зависи как ще ги използвате и дали ще съумеете да ги съчетаете с дейността си. Предложения за съвместна работа няма да липсват днес, затова преценете от какво можете да се възползвате. Очаквайте добра новина от ваш роднина, свързана с негов голям успех.
  08 апр 2020
  Последни новини