От х:

Днес в x:

Еколозите спасяват 21 бедстващи животни по сигнали на „Зеления телефон”

16 редки птици и животни, бедстващи поради различни обстоятелства, са спасили екоинспекторите от РИОСВ в Хасково през изминалия месец. За необходимостта от помощ са получени сигнали на „Зеления“ телефон.21-но са обажданията.  През месеца е оказана помощ на 43 костенурки, 5 щъркела, 2 сови, спасени са сойка и гларус. Всички те  са изпратени за лечение в Спасителни центрове за диви животни.

През май по предписания на екоинспекцията са почистени и три нерегламентирани сметища- в землищата на с.Балабаново, на Кърджали и на Тополовград. Прекратено е горенето на отпадъци в Регионалното депо на Харманли.

За нерегламентирано третиране на излезли от употреба коли е издадено наказателно постановление за 2000 лв. и са съставени 4 акта на физически лица. Съставен е акт и на бетонов възел в Свиленград. Там собствениците са пренебрегнали разпоредбите за поддържане на пречиствателното съоръжение в техническа и експлоатационна изправност.

Регионалната инспекция по околна среда и води, която действа на територията на Хасковска и Кърджалийска области е извършила през май 108 проверки на 104 обекта. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 998лв.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини