От х:

Днес в x:

9 °C

„Братолюбие“ отбеляза 135 г. читалищна дейност в Любимец

Изображение 1 от 4

    Емоционален, въздействащ и впечатляващ спектакъл подари читалище „Братолюбие-1884“ на жителите на град Любимец по повод своята 135 годишнина, съобщиха от местната администрация. В рамките на час и половина снощи, публиката изцяло се потопи в духа, бита и културата на местното население от недалечното минало, а самодейците чрез танци и песни пресъздадоха обичаите – гроздобер, жътва, молебен за дъжд и благоденствие, неделния пазар, празници на мегдана, приготвяне на дарове и сватба.

    С този фолклорен театър, наречен „Гласът на скалата“, читалището защити своята 135 годишна история. Доказа, че са съхранени българските традиции и дух и се предават на следващите поколения, че е достоен радетел и пазител на култура и изкуство и че в него никога не е спирал да кипи творческия устрем, неизчерпаемата енергия и всеотдайност от всички, които го посещават. А в същото време то е актуално и отговаря на съвременните изисквания и потребности на подрастващите. Салонът на НЧ „Братолюбие-1884“ се изпълни с истински родолюбци, които през цялото време не преставаха да аплодират изпълненията на участниците.

    Няколко месечния труд на всички от читалището – ръководители, хореографи, самодейци и служители на читалището получи своята най-голяма награда – възторга, бурните аплодисменти и сълзи от щастие в очите на публиката от перфектната подготовка на всички участници.

    За да засилят ефекта на въздействие, организаторите бяха помислили за всеки детайл от спектакъла – сцена, декори, сценични костюми, музика, осветление и мултимедия.

    В грандиозния концерт взеха участие всички групи към читалището: модерен балет „Ейджъл“ с различните възрастови групи, ТС „Сакарче“, ТС „Сакарци“, Женска певческа група и Клуб „50+“.

    „Традициите са създадени, за да пазят нашите родствени корени. Те преминават през вековете, затова носят дълбок смисъл и емоция“ – с тези думи секретарят на читалището Евгения Стоянова завърши спектакъла. Тя благодари на всички участници за безрезервната любов и всеотдайност към българската песен и танц и им пожела здраве и нови творчески успехи.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини