От х:

Днес в x:

17 °C

Бранят 1.1 млн. дка земеделски земи в Хасковско с противоградни площадки

Изображение 1 от 5

  Над 1 100 000 дка обработваеми земеделски земи в Хасковска област ще бъдат опазени от градушки. Това е възможно чрез новоизградения команден пункт за противоградова защита в Хасково. Той включва 27 новоизградени ракетни площадки, разположени на територията на област Хасково.

  За откриване на новата придобивка в Хасково дойде министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Тя посети Регионалната дирекция за борба с градушките в областния град, а след това и една от ракетните площадки, намираща се край хасковското село Войводово.

  Министър Танева обясни, че хасковският регион е от зоната, най-засегната от градушки. За изграждане на новата система са инвестирани над 1 млн. лева. Такива площадки има и в други региони на страната като в национален мащаб ще бъдат обхванати близо 30% от обработваемите площи.

  Началникът на отдел "Оперативна дейност" в Регионалната дирекция за борба с градушките в Хасково Юрий Найденов обясни, че в държавната институция има монитори, на които се следи развитието на облачната система в реално време. "Ние следим процесите - къде се развива, къде се заражда облака, фазата, в която стане градоопасен и тук се взима решение кога да се започне обработката с противоградни ракети, колко да се стреля и кога да се прекрати", заяви специалистът.

  Всяка площадка е оборудвана с по 30 ракети плюс резерв. Самото управление на дейността разясни директорът на Регионалната дирекция за борба с градушките в Хасково Надежда Такиева.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   Гю
   Гюро
   25 -1
   12:59, 23 май 2019
   Леко Станко и внимателно с пръста, че ако натиснеш копчето, язък за министърката.
  • 2
   Св
   свои
   29 -6
   13:36, 23 май 2019
   Абе Юрии що пак , сте навзели военни пенсионери на работа , така ли няма млади хора. ЗАСРАМИ СЕ. После що бягат младите, така в общината и много други служби.
   • Па
    Павлов
    21 -9
    14:48, 23 май 2019
    Гледай сега да ти обясним. Това са стрелци. Те вземат минималната възможна заплата, за която млад човек, тепърва трупащ имот и средства за живеене, не би се съгласил. Освен това тази работа изисква ОТГОВОРНО! поведение. Нещо което, малко млади /и неслужили в армията/ притежават. И, накрая: не съм военен, нито действащ, нито пенсионер, така, че нямам пристрастия. Но: цял живот работя с военни и за военни и знам на какво са способни.
  • 3
   Св
   СВОИ
   19 0
   15:30, 23 май 2019
   Перфектен коментар, но разпитай какви заплати дават на млади хора на бензиностанции ,автомивки, сервизи монтаж гуми , някои желез. Цехове, и ще си промениш мнението. За тия дето знам оръжие са виждали на снимки.
  • 4
   Ма
   мастикажията
   20 0
   16:05, 23 май 2019
   недялко колев бившия началник на кат хасково и той се оредил на ракетната площадка
  • 5
   87
   87609
   16 -4
   16:06, 23 май 2019
   Като пчелички са просто-тутките на Боци Маймуната , 2 дни преди изборите
   .....
   Щом и Свинчопейчевски е излезнал да агитира ( прочетено в други медии), значи Джолана и Маймуната съвсем са се осрали от страх :))
   ....
  • 6
   Kомпакт
   16 -1
   17:05, 23 май 2019
   Тцъ тцъ и по каква линия всички безмислени партийни назначения депутати и управители се наредили за снимка.Усещат накъде подухва южняка след неделните избори :) :) :)
  • 7
   Св
   свой
   14 -2
   20:39, 23 май 2019
   Преди всяко ТКЗС имаше ракетна площадка.После ги разрушиха, а след 30г. някой се е облажил от държавна поръчка,за да изгради системата.Да позная ли? И тази система,като ТОЛ системата,като НАП системата,като НЗОК системата,като много други системи ще се окаже боклук!
  • 8
   Ра
   Рачко пръдлето
   13 -2
   21:04, 23 май 2019
   Абе аз да попитам --трябва ли да покажа членска карта на Герб за да ме вземат на работа при тия градушки
  • 9
   Мо
   Можем ли
   10 -3
   22:01, 23 май 2019
   Да ! И не само там и няма значение знанието ти и моженето ! Излезте и гласувайте да ги издухаме тези крадливи недоразумения, дето само се пъчат за снимка. Господ да ни помага да няма град!
  • 10
   Се
   селянин
   8 -1
   22:26, 23 май 2019
   какъв 1 милион лева- фургон 4000лв. , пътеки 4 кубика бетон 500лв. ограда 600лв. до тук 5100, и ракетоизтребител ако е 994100лв сметката е точна.
  • 11
   Ка
   Калашников
   11 -2
   00:15, 24 май 2019
   Цял министър и герберски депутати дето даже не сме ги и виждали за една пиклива площатка.Значи положението е сериозно.

  Хороскоп за 15.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
  15 юни 2021
  Последни новини