От х:

Днес в x:

27 °C

226 противоградови ракети изстреляни за 24 часа в Хасковско

226 противоградови ракети за изстреляни през последните 24 часа по нареждане на командния пункт в Хасково, съобщават от  Изпълнителна агенция „Борба с градушките“. Заедно с регионите на  Стара Загора, Сливен и Пловдив, през изминалото денонощие в Хасковски е имало най-много градоопасни клетки, които са  обработени.

От площадките в Южна България през последното денонощие са изстреляни общо 773 противоградови ракети. Общо проведените въздействия над защитаваната територия са 7, а обработените клетки са 73 допълват от  „Борба с градушките“.

От двата командни пункта в селата Тъжа и Петрово в Област Стара Загора са обработени 35 градоопасни клетки и са изстреляни 298 ракети. От полигона в Старо село, Област Сливен са обработени 21 градоопасни облака, изстреляните ракети през последното денонощие са 162.

Седем облачни клетки са обработили и служителите от Регионалнатите дирекции за борба с градушките в с. Голям чардак и с. Поповица, област Пловдив. От ракетните площадки към двата полигона са изстреляни 55 противоградови ракети.

По нареждане на командния пункт в с. Гелеменово, област Пазарджик са изстреляни 32 ракети, с които са обработени две облачни клетки.

По предварителни данни няма пострадали земеделски площи в защитаваната територия, като проведените въздействия са спомогнали за това. В  следващите дни обаче ще  бъдат извършени обследвания съвместно с Областните дирекция „Земеделие" .

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  Ха
  Хаха
  18 -5
  13:54, 11 юни 2020
  И ква файда като хората в минерални бани и гарваново останаха без домати, краставици и т.н?
  • Xm
   xm
   13 -12
   14:39, 11 юни 2020
   файдата е, че ако не бяха изстреляли тези ракети нямаше да са само тези две села пострадали, а целия регион щеше да е
  • Ha
   Hahah
   15 -1
   15:58, 11 юни 2020
   А тогава защо не почнаха да стрелят още когато облака е бил до асеновград, а чак като дойде над главите ни?
  • Не ни върви бизнеса
   и сега и българи и турци ще трябва да купуват домати и краставици от нас
   .....
 • 2
  От
  От Минерални бани
  17 -2
  15:01, 11 юни 2020
  А къде бяха хората от цитираната изпълнителна агенция във вторник?
 • 3
  До
  до хахаха
  6 -12
  15:06, 11 юни 2020
  Разбери, че не може да се стреля над населени мест... Виж коментара
  • Ха
   Хаха
   12 -4
   15:59, 11 юни 2020
   Като не може над населени места, защо площадката е до село гарваново бе маук...
  • До
   до хаха
   2 -3
   21:48, 11 юни 2020
   А ти къде искаш да е площадката , в г … за ти ли?. Като си ********* нищо не разбираш.
  • Тъ
   Тъп Купонджия
   2 0
   22:29, 11 юни 2020
   Ако могат да се изстрелват
   фойерверки и хайваните да правим джумбарета като в Рио
   ....
   що да не могат да се изстрелват ракети
 • 4
  Vo
  VooDoo
  6 -11
  15:10, 11 юни 2020
  Защо земеделците не направят една застраховка на з... Виж коментара
  • Ni
   NIKO
   13 -2
   15:43, 11 юни 2020
   Уважаеми VooDoo, ти явно не знаеш как се държат застрахователите при щети по земеделска продукция. Уверявам те, че не е като "Автокаско".
  • Дааа , тъпи селяни....
   Могат да се застраховат
   в компания близка до Делян Джуката от ГРОБ
   или в компания близка до ДПС
   .....
   И сетне да чакат "магаретата да полетят"
 • 5
  Re
  Recov
  13 0
  18:16, 11 юни 2020
  Уж с ракети пазят, а пада градушка. Ама и директорката на полигона в Хасково е на ниво. Всичко знае и нищо не може. Но е директорка с връзки. Та оттам и градушките.
  • Ди
   Димитрова
   4 -9
   18:45, 11 юни 2020
   Ма тази жена аз съм я избрала. Щото е по-проста и... Виж коментара
 • 6
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  1 -1
  20:26, 11 юни 2020
  Доколкото знам, не града, а дъжда убива зърното. Мухлясвало още на класа и ставало само за храна на свинете. , :)
  при условие, че просъхне достатъчно и комбайната успее да влезе и да го прибере изобщо. ...когато котката яде горчица, то задължително с песен! ;)
  https://www.youtube.com/watch?v=KOn12EZwue0

Хороскоп за 14.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
14 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
14 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
14 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
14 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
14 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
14 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
14 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
14 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
14 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
14 юли 2020
Последни новини