От х:

Днес в x:

12 °C

226 противоградови ракети изстреляни за 24 часа в Хасковско

226 противоградови ракети за изстреляни през последните 24 часа по нареждане на командния пункт в Хасково, съобщават от  Изпълнителна агенция „Борба с градушките“. Заедно с регионите на  Стара Загора, Сливен и Пловдив, през изминалото денонощие в Хасковски е имало най-много градоопасни клетки, които са  обработени.

От площадките в Южна България през последното денонощие са изстреляни общо 773 противоградови ракети. Общо проведените въздействия над защитаваната територия са 7, а обработените клетки са 73 допълват от  „Борба с градушките“.

От двата командни пункта в селата Тъжа и Петрово в Област Стара Загора са обработени 35 градоопасни клетки и са изстреляни 298 ракети. От полигона в Старо село, Област Сливен са обработени 21 градоопасни облака, изстреляните ракети през последното денонощие са 162.

Седем облачни клетки са обработили и служителите от Регионалнатите дирекции за борба с градушките в с. Голям чардак и с. Поповица, област Пловдив. От ракетните площадки към двата полигона са изстреляни 55 противоградови ракети.

По нареждане на командния пункт в с. Гелеменово, област Пазарджик са изстреляни 32 ракети, с които са обработени две облачни клетки.

По предварителни данни няма пострадали земеделски площи в защитаваната територия, като проведените въздействия са спомогнали за това. В  следващите дни обаче ще  бъдат извършени обследвания съвместно с Областните дирекция „Земеделие" .

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  Ха
  Хаха
  18 -5
  13:54, 11 юни 2020
  И ква файда като хората в минерални бани и гарваново останаха без домати, краставици и т.н?
  • Xm
   xm
   13 -12
   14:39, 11 юни 2020
   файдата е, че ако не бяха изстреляли тези ракети нямаше да са само тези две села пострадали, а целия регион щеше да е
  • Ha
   Hahah
   15 -1
   15:58, 11 юни 2020
   А тогава защо не почнаха да стрелят още когато облака е бил до асеновград, а чак като дойде над главите ни?
  • Не ни върви бизнеса
   и сега и българи и турци ще трябва да купуват домати и краставици от нас
   .....
 • 2
  От
  От Минерални бани
  17 -2
  15:01, 11 юни 2020
  А къде бяха хората от цитираната изпълнителна агенция във вторник?
 • 3
  До
  до хахаха
  6 -12
  15:06, 11 юни 2020
  Разбери, че не може да се стреля над населени мест... Виж коментара
  • Ха
   Хаха
   12 -4
   15:59, 11 юни 2020
   Като не може над населени места, защо площадката е до село гарваново бе маук...
  • До
   до хаха
   2 -3
   21:48, 11 юни 2020
   А ти къде искаш да е площадката , в г … за ти ли?. Като си ********* нищо не разбираш.
  • Тъ
   Тъп Купонджия
   2 0
   22:29, 11 юни 2020
   Ако могат да се изстрелват
   фойерверки и хайваните да правим джумбарета като в Рио
   ....
   що да не могат да се изстрелват ракети
 • 4
  Vo
  VooDoo
  6 -11
  15:10, 11 юни 2020
  Защо земеделците не направят една застраховка на з... Виж коментара
  • Ni
   NIKO
   13 -2
   15:43, 11 юни 2020
   Уважаеми VooDoo, ти явно не знаеш как се държат застрахователите при щети по земеделска продукция. Уверявам те, че не е като "Автокаско".
  • Дааа , тъпи селяни....
   Могат да се застраховат
   в компания близка до Делян Джуката от ГРОБ
   или в компания близка до ДПС
   .....
   И сетне да чакат "магаретата да полетят"
 • 5
  Re
  Recov
  13 0
  18:16, 11 юни 2020
  Уж с ракети пазят, а пада градушка. Ама и директорката на полигона в Хасково е на ниво. Всичко знае и нищо не може. Но е директорка с връзки. Та оттам и градушките.
  • Ди
   Димитрова
   4 -9
   18:45, 11 юни 2020
   Ма тази жена аз съм я избрала. Щото е по-проста и... Виж коментара
 • 6
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  1 -1
  20:26, 11 юни 2020
  Доколкото знам, не града, а дъжда убива зърното. Мухлясвало още на класа и ставало само за храна на свинете. , :)
  при условие, че просъхне достатъчно и комбайната успее да влезе и да го прибере изобщо. ...когато котката яде горчица, то задължително с песен! ;)
  https://www.youtube.com/watch?v=KOn12EZwue0

Хороскоп за 25.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
25 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
25 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
25 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
25 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
25 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
25 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
25 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
25 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
25 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
25 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
25 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
25 яну 2021
Последни новини