От х:

Днес в x:

23 дни стреляли по градоопасни облаци в Хасковско, 500 ракети са в наличност

    23 дни е стреляно по градоопасни облаци в Хасковска област през 2019 г., съобщи Надежда Такиева - директор на Регионалната дирекция за борба с градушките в Хасково.

    9 дни е стреляно от ракетната площадка край хасковското село Войводово, която беше въведена в експлоатация през миналата година.

    На територията на Хасковска област през 2019 г. са изстреляни 984 ракети по 108 градоопасни облака от всички 27 ракетни площадки в региона. На територията на община Хасково, освен край Войводово, площадки има край Книжовник, Стамболийски, Славяново, Криво поле, Гарваново, Брягово и Узунджово.

    Активният сезон по градозащита беше открит в неделя, 26 април, но до днес не е имало необходимост от изстрелване на ракети. Това може да се наложи през следващите дни и има денонощни наблюдения.

    "Започваме с доста по-голяма зареденост, имаме 500 ракети на склад, което е доста добра зареденост за започване на сезона", каза Такиева. Тя уточни, че 27-те ракетни площадки покриват 1.7 млн. дка територия като малко над половината са обработваема площ.

    Информацията за градоопасни облаци идва от командния център, позициониран в Областната агенция по безопасност на храните в Хасково. Там се преценява кой облак е опасен и кой не, и се подава команда за стрелба към ракетната площадка, обясни Такиева. По думите й успеваемостта е 70%.

    "Ефект са забелязали земеделците, с които контактуваме. Казват, че са много доволни в сравнение с предишни години", допълни тя.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ло
      лошо
      6 -2
      11:37, 28 апр 2020
      70% не е много добър показател.
    • 2
      Ба
      бат Танас
      9 -4
      13:17, 28 апр 2020
      Както ви казах в пост от миналата статия ще си изгармят сватбарската ракетите и това ще им е оправданието! Юни месец, когато са най-големите градушки служителите вече ще са с изпълнен плана на 100% !!! А на тази службичка не са точните хора и на точното място а и от работещи пенсионери какво друго да очакваме освен градушка.
      Да си пазим колите и застраховаме реколтата е единственото спасение от тези измекяри!!!!
      • 11
        11111
        4 0
        13:50, 28 апр 2020
        отговорът се намира в последното ви изречение...някой работи за застрахователите...
      • Ка
        Кашев
        2 -4
        14:41, 28 апр 2020
        Бат Танас, тая тема не е за теб. Остави я. Там в квартала може да те имат за много начетен, но тук се излагаш. Изобщо не знаеш за какво иде реч.
    • 3
      Ба
      бат Тонас
      2 -2
      19:59, 28 апр 2020
      Че то снимката си показва : обзаведената спретната постройка с климатик, сателит и по цял ден на карти, биричка и телевизия с много канали . Е това е държавното, пишеш отчета и чакаш да преведат заплата и пенсията, това и при бай Тошо го нямаше.
    Последни новини