От х:

Днес в x:

12 °C

От неделя започва изстрелването на противоградните ракети

Активният сезон по градозащита за тази година стартира в неделя. На  26 април в 9 часа Изпълнителната агенция за борба с градушките ще даде разпореждане за действие в защита на земеделските стопани, съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Ще бъдат активирани 11 командни пункта и 261 ракетни площадки към тях, които са разположени на територията на  9 области, включително и  Хасковска.

Агенцията разполага с 18 382 ракети.

Противоградовата защита oбхваща близо 22 млн. дка на територията на цялата страна.

През 2019 г. бяха пуснати в експлоатация нови 61 ракетни площадки, като 49 от тях са към новоразкритите две нови регионални дирекции на Изпълнителната агенция за борба с градушките  в Хасково и село Тъжа.

Центъра за противоградна система в Хасково се намира в сградата на Агенцията по безопасност на храните. От там  се управлява работата на 29-те площадки на територията на цялата област. В община Хасково площадките са позиционирани в Гарваново, Узунджово, Нова Надежда, Брягово, Стамболийски, Войводово, Книжовник и Криво поле. 

През този активен сезон ще се осигурява радарно покритие на атмосферата над територия на България с шест метеорологични радарни станции, оборудвани със специализиран софтуер. За целта е монтиран и пуснат в експлоатация един нов доплеров радар, разположен в село Ярлово. По този начин ще се осъществява по-добър радарен мониторинг на атмосферата над Югозападна България. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

 • 1
  Ба
  бат Стою
  20 -7
  21:02, 25 апр 2020
  Тия на заплата за първи май ще изпукат сватбарската всички ракети и после, когато наистина има градушка ще кажат че няма достатъчно ракети. И това ще им е оправданието за съсипана реколта. А може и увеличение на заплатите да искат от министърката!
  • Па
   Павлов
   4 -2
   16:29, 26 апр 2020
   Бай Стою нищо не разбираш от управление на огъня на артилерията! И това ти го казва Главния конструктор на системата. Така че не ставай за смях човече.
 • 2
  Ха
  Хах
  6 -14
  21:13, 25 апр 2020
  Абе, много си ограничен и т.п??!! Явно си много бо... Виж коментара
 • 3
  По
  попадя
  12 0
  22:35, 25 апр 2020
  вие незнаете ще трепят прилепите които донесоха заразата
  • Lz
   LZ
   9 -1
   10:53, 26 апр 2020
   Ще трепят гаргите.
 • 4
  Ка
  Каитанов
  9 -1
  02:13, 26 апр 2020
  Слагайте каскити. А тези, които имат ламаринени покриви, да излизат на палатки. Тези ракети налитат на ламаринените покриви като пчели на мед .
 • 5
  До
  доцент Решетников
  8 -2
  11:29, 26 апр 2020
  На всеки пет шест изстреляни ракети най-много една да се задейства защото барута е смесен с пясък и чакъл а също е икономисани цимента .
  • Га
   Газдов
   3 -5
   11:38, 26 апр 2020
   На теб заради прекараното време зад решетките ли ти викат Решетников. Как беше там, колко пъти те онодиха? При Бай Ставри ли беше или в Белене при прасетата.
  • Ша
   Шако Циганина
   6 -1
   11:43, 26 апр 2020
   Комунисти и соцалисти мечтаят да си върнат лагерите и водещата роля на партията!
  • Ма
   Малкоч
   1 -4
   14:22, 26 апр 2020
   Шако, при ТЖ викаха: най добре е да си спортист, артист или ******* комунист. Комунистите ве направиха хора, отърваха ве от въшките, ограмотиха ве, а сега всичко се върна обратно.
 • 6
  За
  Запознат
  2 -2
  14:13, 26 апр 2020
  Шако ти да мълчиш защото и ти все се вреше между тях и намазваше филията а сега дрънкаш !
 • 7
  Са
  Сателит
  2 -2
  14:19, 26 апр 2020
  Трябват точни координати и ракетата да попадне само на едно място и всичко ще се нареди !
 • 8
  Ма
  Мако
  1 -1
  15:58, 26 апр 2020
  Вари го, печи го все ******* си остава - Шако !
 • 9
  Ар
  АРТИЛЕРИСТ
  7 0
  17:02, 26 апр 2020
  Ами в Хасково кой е н-к на площадката и колко заплата взема + пенсията си?
  Недялко Колев бивш н-к на КАТ Х-во и бивш шеф на Общинска полиция в Д-град.
  Какво разбира този от това за което е назначен?
  КОМЕНТИРАЙТЕ ХОРА.
  • 12
   123
   2 -2
   17:52, 26 апр 2020
   Какво трябва да разбира. Когато получи команда трябва да постави ракетата. И да пази като пазач. Всичко върши автоматиката.
 • 10
  Ми
  Милчев
  3 0
  18:06, 26 апр 2020
  Оооо боже Недялко направиха те бивш шеф на КАТ че и на Ощинска хааа
  • Sченге
   0 0
   11:19, 27 апр 2020
   Милчев това което е написал АРТИЛЕРИСТА е самата истина.А ти нещо...?
 • 11
  ТТ
  Т Тенев
  4 0
  20:04, 26 апр 2020
  Пенсията му е малака и трябва да поработи още за увеличение на пенсия !

Хороскоп за 25.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
25 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
25 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
25 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
25 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
25 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
25 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
25 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
25 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
25 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
25 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
25 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
25 ное 2020
Последни новини