От х:

Днес в x:

Хасково дава 1 дка земя в Криво поле за ракетна противоградушкова площадка

Хасково дава  безвъзмездно за следващите 10 години 1 дка общинска земя край с. Криво полена на  Изпълнителна агенция „Борба с градушките“ .

Теренът представлява пасище от 103 декара, само декар от него  ще бъде използван за изграждане на ракетна площадка за противоградова защита. Заповедта за предоставянето на терена в местността " Двете могили" е разписана от кмета на Хасково Добри Беливанов.

Площадката край Криво поле ще е част от  противоградната система, която ще работи на територията на Хасковска област. Подобни системи  ще бъдат изградени в 17 области на страната. Центъра за противоградна система в Хасково ще се намира в сградата на Агенцията по безопасност на храните. От там ще се управлява работата на 29-те площадки на територията на цялата област.В община Хасково площадките са позиционирани в Гарваново, Узунджово, Нова Надежда, Брягово, Стамболийски, Войводово, Книжовник и Криво поле. В Стамболово има една площадка в общинския център, а в Харманли са. Останалите площадки ще са на територията на Димитровград, Любимец,  Свиленград и в СимеоновградВсички терени са проучени и одобрени от експертите от Изпълнителната агенция за борба с градушките предварително.

Досега в региона на Хасково и Димитровград действаха само две ракетни площадки за противоградна защита, които  пазеха селскостопанската продукция-край димитровградското село Голямо Асеново и край село Странско, на самата граница на Хасковска и Старозагорска области. Центърът им за управление обаче беше в Стара Загора.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини