От х:

Днес в x:

Градината по изкуствата с красива изложба за подпомагане на Детското отделение в болницата

    Детска градина по изкуствата показа красива благотворителна изложба в Областна администрация в Хасково. Тя носи името "Лица от Деца" и е част от кампанията „Жълти стотинки - Деца помагат на деца“ в подкрепа на Детско отделение на МБАЛ-Хасково.

    Изложбата бе открита официално днес във фоайето на държавната институция. Тя е подготвена от 29 деца от Градината по изкуствата с помощта на ръководителката им по изобразително изкуство Веселина Петрова. Децата бяха нарисували картини и бяха изработили сувенири от пластмасови шишета.

    Областният управител на Хасково Станислав Дечев поздрави всички деца и техните педагози за това, че са решили да се включат в кампанията за набиране на средства за подпомагане на Детското отделение в хасковската болница. Той изказа задоволството си, че кампанията "Деца помагат на деца" е подкрепена от много млади семейства и малчугани, пускащи ежедневно стотинки в кутията, поставена на входа на държавната институция.

    Директорката на градината Диана Христозова благодари на домакините, както и на община Хасково за оказаната подкрепа за осъществяване на изложбата. "С тази изложба искаме да покажем, че изкуството и доброто винаги вървят ръка за ръка", заяви тя.

    Освен красивата изложба, децата от Градината по изкуствата бяха подготвили музикална програма за гостите.

    По време на събитието младите художници получиха грамоти за активно участие в изложбата. По-късно гостите на изложбата имаха възможност да откупят картини и творби, пускайки своята лепта за закупуване на оборудване в Детското отделение. Кутията за дарения ще остане в Областна администрация и занапред.

    За откриването на изложбата дойде и директорът на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ня
      Някой
      4 -5
      19:18, 22 май 2019
      Директорка на градината по-изкуствата Диана още ли е на този пост? Преди време се беше писало че нямала необходимото образование за тази позиция.
    • 2
      On
      One Euro Man
      9 -4
      20:09, 22 май 2019
      Онзи небръснат младеж със синьото костюмче що не изработи някаква стратегия или програма или каквото е необходимо за подпомагане на детското отделение? Или щото е обратното на острото и няма с какво да го измисли?
    • 3
      Гр
      гр.
      6 -1
      09:28, 23 май 2019
      Субсидиите за партиите за апаратура в детско отделение!
    • 4
      Ми
      Мими Черева
      2 0
      13:07, 23 май 2019
      Защо не са показани учителите ,които се грижат и имат принос за цялостното възпитание,с се кичат отделни личности,които нямат нищо общо с това?

    Видеа по темата

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини