От х:

Днес в x:

Много младежи се включиха в почистването на езерото в Кенана

    Десетки младежи се включиха в организираното почистване на сухото езеро в Кенана. Инициативата за това бе на Ротаракт клуб Хасково, откъдето осигуриха метли, лопати, ръкавици и чували за събиране на отпадъци. В почистването активно се включиха доброволци и състезатели на хасковския клуб „Рона” заедно с хореографа им Милена Налбантова.

    За кратко време младите хора направиха уборка около лодката, пейките и масите за тенис в сухото езеро, което беше преобразено преди около година по проект от представителите на Ротаракт клуб Хасково. Така част от терена се превърна в място за игра и отмора.

    Отпадъците бяха събрани в чували, които по-късно трябваше да пренесат до контейнери за рециклируеми отпадъци.

    Днешната акция по почистване не е по повод Деня на труда и международната работническа солидарност, а просто решихме да я проведем в последния почивен ден, обясни представителят на Ротаракт клуб Хасково Ивайло Добрев. Инициативата бе под мотото „Хванете метлата, не я яхвайте!“.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ти
      тигър Хебър
      29 -9
      19:23, 1 май 2019
      Това езеро си има собственик, защо някой от общината не отиде и направи предписание, а хващат наивни деца да чистят? Безобразие и алчност и една организация, която се чуди каква по-глупава ситуация за създаде
    • 2
      Ка
      казанова
      8 -5
      19:31, 1 май 2019
      как и викат на майката в розово в езерцето, много е шик???
      • Св
        Сводника
        3 -1
        21:33, 1 май 2019
        Викат и, Трандафила. Шо, дань си и навит?
    • 3
      Зо
      Зора
      18 -9
      22:11, 1 май 2019
      Стига с тези критики вече, не ви ли омръзна. Вместо да похвалим децата и младежите, че са се включили в почистването, вие , пак сте неблагодарни. Пенсионери ли да отидат, дето едва се клатушкат. Днес е много трудно да изкараш някой с метлата навън, защото за някои това било унизително. Навярно и в къщи не хващат метлата. Възпитанието започва от труда. Адмирации за децата ! Съчетали са полезното с приятното. Успех им желая !
    • 4
      Ад
      адаша
      13 -2
      23:55, 1 май 2019
      браво хубава работа сте свършили!! но всяка вечер се събират наркомани там и си изхвърлят боклуците в езерото защото коша е много далече на 5-6 метра от тях а и нали има кой да чисти след тези отрепки
    • 5
      Ne
      nelicha
      20 -2
      02:24, 2 май 2019
      Помните ли ? Някога в това езеро плаваха водни колела. Във водата имаше риби. А на трите му ъгала имаше огромни върби. Нямаше затревени площи, а цветя с художественна украса и бронзови статуи. Защо тази красота отдавна я няма ? Това трябва да ни притеснява, и каква е причината за това. А почистването си е задължение на общината.
    • 6
      Ко
      КОРЕНЯК
      10 -2
      09:24, 2 май 2019
      Това езеро си го напълнете с вода,въстановете си ресторанта,махнете го този дъртак от там.Как стана собственик на ресторанта?Погледнете наоколо и пред тази пародия на зграда,Събират се хлапетии с голфчета двойки и др.с болни мозъци и комплекси за вижте ме какво мога.Форсират се автомобили,въртят се гуми,пушат трева и др.КАТ имаше а.патрул известно време там,сега няма , а тия ат КОРЗ към общината хич ги няма...
      Та ето за това иде реч хора...
      П.П.Забравих за чешмичката,сложете и едно кранче,или махнете цялата фонтанка поне да я няма и да не се дразнят хората.
    • 7
      Аз
      Аз
      3 0
      11:01, 2 май 2019
      А Сивата вода кога? Там как кочина е, боклуци навсякъде. И откъде се взеха?
      Ама най-добре общината да изпрати един отбор циганки с едно камионче, за един ден ще направят уборка на язовира.
      • On
        oncho
        1 0
        12:24, 2 май 2019
        как от къде?! отлкова много рЕбари има там всичко си оставя леша и бега. Нети трябва да търсиш кош като можеш да си хвърлиш боклука на земята
    • 8
      Лъ
      лъвица Марица
      2 0
      14:19, 2 май 2019
      Тигре, това бивше езеро за твоя инормация си е общинско и браво на младежите, че му измислиха някакво приложение и се грижат за него!!! Заслужават похвала и поощрение, а не подобни хейтърски коментари.
    Последни новини