От х:

Днес в x:

18 °C

27 родители с глоби, защото децата им не ходят на училище

27 акта за установено административно нарушение са наложени на родители от Хасково, които не пускат децата си на училище през 2018 година.

На базата на тези актове със съставени и наказателни постановления в размер от 50 до 150 лева, както е по Закона за предучилищно и училищно образование.

Наложените санкции са за пет и повече неизвинени.

В отговор на запитване на Haskovo.net от общинската администрация посочиха, че двама от санкционираните родители са платили глобите  от миналата година.

Тази година също има вече няколко санкционирани.

По последни данни в национален мащаб през учебната 2017/2018 година 16 300 ученици са напуснали общообразователните училища. Сред тях 13 900 са се обучавали в основното образование. Най-голям е относителният дял на учениците, които са заминали в чужбина - 7 500, или 46.1%, следван от дела на напусналите по семейни причини - 6 500, или 39.6%, и на напусналите поради нежелание да учат - 8.8%.

Красимира Славова

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ми
  Мина
  9 -8
  12:10, 29 апр 2019
  А като ходят на училище какво научават и дали не стоят три години на буквичката А. Щото май че не повтарят годината до трети клас. Знаеш,не знаеш - минаваш. И глобите ще платят , ще ходят на училище, и пак няма да могат да четат , пишат и смятат. А заплатките- двойни. Не виждам реакция на учителството как да се излезе от тази задънена улица.
  • Пе
   Пепи
   5 -1
   19:55, 29 апр 2019
   Това не зависи от учителите, госпожо! Те са последната дупка на кавала.
 • 2
  Чи
  читател
  0 -2
  12:18, 30 апр 2019
  Да ама те протестираха само за заплатките си, но не и за премахване на делегираните бюджети, заради които се стига до настоящото необразоване на учениците. И нали е по-важно да имат парички, не ги интересуват резултати. После същите необразовани за да вземат шофьорски книжки им плащат да им пишат в училище тройки и вземат за три месеца три учебни години. И после като се развихрят по пътищата и започнат да газят хора всички се питаме "Защо?"
 • 3
  Чи
  читател
  1 0
  14:26, 13 юни 2019
  Как не ви е срам! Не стига, че не възпитавате децата си като родители, а и търсите вина в учителя! Станете учител за малко и вижте истината!!!

Хороскоп за 15.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете отзивчиви към онези, които открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Събитията ще докажат правотата ви. Имате да свършите далеч по-важни задачи днес. Работете върху текущ ангажимент, от който ще получите значителни средства. Ще бъдете улеснени и от добро развитие на личен въпрос.
15 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
15 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Раздвоени и амбицирани мнозина от вас ще имат нужда от приятелски съвет и помощ. Не избързвайте да давате обещания, за които се съмнявате, че ще успеете да изпълните. Благородните ви стремежи са прекрасни, но реалността може сериозно да промени плановете ви.
15 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Радвате се на добро настроение за работа днес. Приятното ви държание предразполага хората към вас, затова не е чудно че успявате да свършите повече в сътрудничеството си с околните, отколкото сте планирали. В личен план ви очакват изненади, но такива от които ще останете доволни. Вечерта сте в центъра на весела компания.
15 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се радвате на засилен интерес от страна на професионалното си обкръжение. Ако се представите добре в проекта, в който участвате, ви очакват делови предложения. Работете и не изпадайте в заблуди по отношение на собствената си значимост. И вие като всеки друг сте на тази земя, за да се развивате и ставате по-добри.
15 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Не се притеснявайте, ако се окажете изправени пред предизвикателства, за които не сте подготвени. Имате нужния потенциал, в противен случай съдбата би ви спестила емоциите. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас.
15 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще работите, като заложите на творческите си идеи и общувайки с подходящи хора ще постигате синхрон в действията. Така е, когато срещате разбиране. Обстоятелствата ще ви позволят да извлечете максимума на момента, което ще ви направи финансово независими. Все пак бъдете овладени и не позволявайте на емоциите да помрачат устрема ви.
15 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Отношенията в семейството ви са сложни и колкото по-бързо осъзнаете, че противопоставянето на решенията на близките ви вреди на климата, толкова по-добре за всички вас. Научите ли уроците си, търпението ви ще бъде възнаградено. В интимните си отношения ще спечелите повече, ако сте естествени.
15 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е да останете изненадани от нечие поведение или друго събитие. Приемете търпеливо предизвикателствата и не позволявайте на нищо и никого да спре устрема ви към целта. Не се предавайте, ако срещнете препятствия по пътя си. Ще получите повече от живота, стига да сте наясно с желанията си.
15 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
В случай на нужда потърсете съвет от специалист, било в служебен, личен или социален план. Ще си спестите ценно време и нерви, защото е ясно, че не може да знаете всичко. Дискретността ви по отношение на нечия връзка ще помогне, но вие бъдете искрени с партньора си. Ако имате съмнения ги споделете.
15 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете максимално съсредоточени в работата си днес и не обръщайте внимание на онова, което се говори около вас. Ще изгубите твърде ценно време в празни приказки, което след това трудно ще наваксате. Можете спокойно да се доверите на мнението на близък приятел по особено личен за вас въпрос.
15 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Работите върху конкретни дела днес. Към част от тях от дълго време се стремите, затова няма да е чудно, че ще останете доволни от себе си. Печелите време относно професионален проект, който сте започнали. Имате нужда от разтоварване и приятни емоции. Обградете се с близки хора.
15 ное 2019
Последни новини