От х:

Днес в x:

19 °C

Запечатаха асансьора в общината за стимул към физическа активност

  Асансьорът в сградата на община Хасково беше символично запечатан от Регионалната здравна инспекция тази сутрин. Държавните служители облепиха с ленти вратите на съоръжението.

  Акцията е на сдружение „BG Бъди активен“ и е част от международната инициатива – Ден без асансьори. Идеята е да се промотира използването на стълбите вместо асансьора и да се стимулира физическата активност.

  Така днес всички общински служители ще ползват стълбите вместо асансьора, включително и кметът Добри Беливанов, чийто кабинет е на третия етаж. Градоначалникът сподели, че и без инициативата в ежедневието си не използва асансьора в общината, тъй като по стълбите стигал по-бързо до кабинета си.

  Инициативата беше приета радушно от служителите в общината. Още на входа те получиха брошури, значки и хапчета на движението и с усмивка се качваха по стълбите.

  Асансьорът обаче все пак остава достъпен за хората с нарушена двигателна активност.

  Ден без асансьори се осъществява в 21 държави и излиза извън границите на Европа. Само в България 350 000 станаха част от инициативата.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   О
   О
   49 -3
   10:42, 24 апр 2019
   Да запечата и цялата Община! За стимул!
  • 2
   Общината явно скучае и си търси забавления, а и средства имат за глупости. Асансьорът може да е глезотия за някого, но за друг е необходимост.
  • 3
   Фи
   Фики
   19 -4
   11:21, 24 апр 2019
   Всички сте за лудница, градъ има толкова проблеми за решаване, те се чудят какво да си направят за активност, ами вземете се удопете всички от общината, дори и кмета и тогава ще видите активност в задните в пасти..
  • 4
   +-
   +-
   24 -4
   11:32, 24 апр 2019
   А кога ще има ден без тютюнопушене в закритите обществени помещения?!
   РЗИ това да контролира, а не да се занимават с измишльотини!
  • 5
   11
   111111
   13 -3
   11:57, 24 апр 2019
   Палавницата да не се прави на ЕВРОинтересна а да напише Само за инвалиди
  • 6
   Об
   Общинар
   16 -1
   12:51, 24 апр 2019
   Каква физическа активност само като видите горските какви кореми са отпрали, гонят сигурно 200 кила с конкурс за телосложение 100+ ли ги избират!?!
  • 7
   Ер
   Еро
   9 -2
   14:04, 24 апр 2019
   Най-охранени и завързани са булките от салона на първия етаж на тях не им трябва елеватор. Мацката с очилата прилича много на Десислава Иванчева.
  • 8
   По
   Порчо
   8 -1
   14:23, 24 апр 2019
   Презервативи ли раздават?
  • 9
   Ке
   кенанския лъв
   3 -2
   15:08, 24 апр 2019
   раздават белязани левчета и после ги гледат на синя лампа.
  • 10
   Па
   Павлов
   4 -4
   15:55, 24 апр 2019
   Хайде да поразсъждаваме: Идва трудно подвижен човек, и има работа на втория, а не чак на третия етаж. И вижда запечатан асансьор. И к'во?
   • Па
    Пак същия
    4 -1
    15:56, 24 апр 2019
    А това дето казват, че е достъпен и в този ден е малко пунта-мара
  • 11
   Ке
   Кенанския Маймун
   1 -3
   16:51, 24 апр 2019
   С тия тъпи действия
   "Активните Общинари" са се изсерали 5-6 Конвенции на ООН и ЕС и няколко закона за правата на инвалидите и осигуряването им на достъп до Общината :))
  • 12
   Ид
   ИДТН
   1 -3
   18:02, 24 апр 2019
   ИДТН трябва да го запечата със заповед за спиране от експлоатация. Какви са тези другите институции дето го спират това не е тяхната правомощия.
  • 13
   Во
   Водолаза
   2 0
   23:13, 24 апр 2019
   Тцъ тцъ много интересни иницитиви в тази община, направете подобрения велоергометри по етажите сауна, парна баня, барче с био храни и модерните смутита какво се мотае администрацията ... И утре пак същото използва се асансьора безмислени неща само се мислят ...

  Хороскоп за 15.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете отзивчиви към онези, които открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Събитията ще докажат правотата ви. Имате да свършите далеч по-важни задачи днес. Работете върху текущ ангажимент, от който ще получите значителни средства. Ще бъдете улеснени и от добро развитие на личен въпрос.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Раздвоени и амбицирани мнозина от вас ще имат нужда от приятелски съвет и помощ. Не избързвайте да давате обещания, за които се съмнявате, че ще успеете да изпълните. Благородните ви стремежи са прекрасни, но реалността може сериозно да промени плановете ви.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Радвате се на добро настроение за работа днес. Приятното ви държание предразполага хората към вас, затова не е чудно че успявате да свършите повече в сътрудничеството си с околните, отколкото сте планирали. В личен план ви очакват изненади, но такива от които ще останете доволни. Вечерта сте в центъра на весела компания.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се радвате на засилен интерес от страна на професионалното си обкръжение. Ако се представите добре в проекта, в който участвате, ви очакват делови предложения. Работете и не изпадайте в заблуди по отношение на собствената си значимост. И вие като всеки друг сте на тази земя, за да се развивате и ставате по-добри.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не се притеснявайте, ако се окажете изправени пред предизвикателства, за които не сте подготвени. Имате нужния потенциал, в противен случай съдбата би ви спестила емоциите. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще работите, като заложите на творческите си идеи и общувайки с подходящи хора ще постигате синхрон в действията. Така е, когато срещате разбиране. Обстоятелствата ще ви позволят да извлечете максимума на момента, което ще ви направи финансово независими. Все пак бъдете овладени и не позволявайте на емоциите да помрачат устрема ви.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Отношенията в семейството ви са сложни и колкото по-бързо осъзнаете, че противопоставянето на решенията на близките ви вреди на климата, толкова по-добре за всички вас. Научите ли уроците си, търпението ви ще бъде възнаградено. В интимните си отношения ще спечелите повече, ако сте естествени.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е да останете изненадани от нечие поведение или друго събитие. Приемете търпеливо предизвикателствата и не позволявайте на нищо и никого да спре устрема ви към целта. Не се предавайте, ако срещнете препятствия по пътя си. Ще получите повече от живота, стига да сте наясно с желанията си.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В случай на нужда потърсете съвет от специалист, било в служебен, личен или социален план. Ще си спестите ценно време и нерви, защото е ясно, че не може да знаете всичко. Дискретността ви по отношение на нечия връзка ще помогне, но вие бъдете искрени с партньора си. Ако имате съмнения ги споделете.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете максимално съсредоточени в работата си днес и не обръщайте внимание на онова, което се говори около вас. Ще изгубите твърде ценно време в празни приказки, което след това трудно ще наваксате. Можете спокойно да се доверите на мнението на близък приятел по особено личен за вас въпрос.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Работите върху конкретни дела днес. Към част от тях от дълго време се стремите, затова няма да е чудно, че ще останете доволни от себе си. Печелите време относно професионален проект, който сте започнали. Имате нужда от разтоварване и приятни емоции. Обградете се с близки хора.
  15 ное 2019
  Последни новини