От х:

Днес в x:

9 °C

Прокуратурата проверява 3 къщи на Елена Йончева, строени с европари

Прокуратурата се е самосезирала и е наредила на полицията да провери три къщи за гости на семейството на Елена Йончева, построени с европари, които не се ползват по предназначение, предаде БНР.

Върховна касационна прокуратура се самосезира по повод публикация в електронния сайт ПИК със заглавие „Сензационно разследване на ПИК: Семейството на Елена Йончева с три къщи на морето. Усвоени 400 000 лева европари.“

Данните, съдържащи се в публикацията сочат на евентуално извършено престъпление по чл. 248 а ал.3 от НК по повод изградени къщи за гости по проект по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“ по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 – 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, но същите са недостатъчни, поради което се налага извършване на проверка от ГДНП.

Ще бъде извършена документална проверка на проекта, като на място служители на ГДНП ще извършат и  проверка дали къщите за гости се ползват по предназначение. Ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и чужди граждани, от документацията за регистриране и категоризиране на обектите, информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи. Ще се изискат от съответното РУ на МВР по местонахождение на къщите за гости справки за постъпилите регистрационни карти за нощували туристи. Ще се провери дали вписаните в регистрите гости действително са посетили проверяваните къщи за гости.

Определен е едномесечен срок за извършване на проверката

"Моят свекър е управител, но той е управител, преди да познавам това семейство, така че това е абсурдно". Това заяви водачката на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева, цитирана от БНР, по повод решението на прокуратурата.

Йончева коментира случая в Ямбол снощи и допълни, че "в България има жълто-кафяви медии. А които искат да направят журналистическо разследване, има основни принципи на журналистическото разследване".

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Ке
  Кенанския Маймун
  13 -7
  09:39, 24 апр 2019
  арх. Пламен Тодоров - мъжа на Йончева е блажил както и много други Архитекти и Архитектки ,
  преди да почне да праска Ленчето :))
  ...
  Пак фишек изкараха гробарите :))
 • 2
  Пр
  принцесата от Монако
  22 -21
  09:41, 24 апр 2019
  Еленке,съвсем оплете конците!Ти си по "основните принципи на журналистическото разследване" ! Не разбрах кое е абсурдно - това,че пак излъга! Да знаеш,че всичката мръсотия,която хвърли по хората се връща........
 • 3
  Аб
  абжж
  12 -17
  09:47, 24 апр 2019
  Аз пък ще гласувам за ГРОБ щот съм мазохист със са... Виж коментара
 • 4
  Ко
  кондор
  19 -27
  10:39, 24 апр 2019
  И аз ще гласувам за ГЕРБ, но наистина. Колкото пов... Виж коментара
 • 5
  Ha
  has
  19 -8
  11:03, 24 апр 2019
  Считам, че госпожата с "приплакващия глас", трябва да бъде разследвана за "Насаждане на психоза" и да се проследят връзки с някой търговец на вода в бутилки. Така и не излезе някакво официално изявление - Водата вредна ли е (защо тогава тече по тръбопровода и я плащаме за питейна) или не е, като в този случай трябва да има разледване защо е насаждана тази психоза!
 • 6
  Ха
  хасково
  18 -13
  11:27, 24 апр 2019
  Още много далавери на Ленчето ще излязат - те се знаят де. За горите, дето ги е купувала, за прословутия кредит на офшорка, дето уж бил за купуване на снимачна техника и снимане на филм, ама нито филм има до ден днешен, нито техника е купена, само дето госпожата "борец против корупцията" си е вземала 12 500 (дванадесет хиляди и петстотин) лева МЕСЕЧНА заплата. Пфу! Типична нагла червена типигьозка, дето гледа да стане евродепутат, че да се скрие от съдебно разследване.
 • 7
  Сл
  случаен
  12 -7
  14:01, 24 апр 2019
  преставете си другари от електората на бсп ако и вие имате по 3 ,,три къщи за гости как бихте се чувствали ?може би като бели хора а ?а то кво електората мизерува и кара на кисело мляко за да пази диета от немотия.ето това са хората на бсп.направете сравнение със ленчето и вас.
  • Сл
   случаен
   10 -12
   14:04, 24 апр 2019
   гласувайте за елена за да може да отърве отговорността.и да лапа ежропейска дебела заплата 20 000 евра минимум
 • 8
  Чо
  Чоко
  10 -3
  15:32, 24 апр 2019
  Досега се чудех дали изобщо да гласувам, но вече реших! Живял съм във времето на комунизма, живея и сега. Такива като Йончева съм срещал много. Това е поколението на бившите комуняги, лъжат, мамят, ако трябва и хора ще унищожат, само да се докопат до властта! Граждани на Хасково, не допускайте тези тролове да ни управляват!
 • 9
  Ив
  Иван Добрев
  6 -8
  16:09, 24 апр 2019
  Журналя, стига сте маниполирали. Къщите са на свекъра и са придобити преди да се познават.
  • 🇧🇬
   🇧🇬
   7 -4
   16:30, 24 апр 2019
   Добрев..Грешиш...2010 година, Йончева дава интервю в българска медия-,, Съпругът ми е един от най - добрите архитекти в София"... Имотната далавера с къщите за гости е стартирала през 2011... Така, че лъжата е очевадна!
 • 10
  Хх
  Ххх
  9 -3
  16:56, 24 апр 2019
  Лъжливата Елена Йончева ли е на мода в тая държава!?!
 • 11
  Ле
  Ленчето Й
  1 -4
  17:04, 24 апр 2019
  Чао Хасково.Духайте супата.

Хороскоп за 27.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
27 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
27 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
27 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
27 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
27 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
27 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
27 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
27 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
27 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
27 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
27 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
27 яну 2020
Последни новини