От х:

Днес в x:

10 млади програмисти от природоматематическата гимназия в Смолян получиха медали за проекти от IT форум

    Днес в атриума на Областна администрация Смолян, официално бяха връчени грамотите и медалите на 10 ученици от ППМГ „Васил Левски“ в Смолян, които се представиха блестящо на 19-та Ученическа секция на Ученическия институт по математика и информатика. В периода 01-04 април 2019 година те участваха със свои проекти във форума, който се проведе в курорта „Боровец“ и в първото си представяне успяха да завоюват отличия.

    Учениците получиха поздравления и от доц. д-р Златогор Минчев – директор на Съвместния център по обучение, симулация и анализ към БАН и ръководител на секция „Информационни технологии в сигурността“ в Института по информационни и комуникационни технологии към БАН. Той пристигна в Смолян специално за връчване на отличията, приветствия отправи и инж. д-р Момчил Караиванов – координатор на Регионалния академичен център към БАН-Смолян и директор на дирекция „АКРРДС“ към Областна администрация Смолян.

    Поводът за гордост за област Смолян са отличените ученици с проекти по информатика:

    Сребърни медали спечелиха Даниел Красимиров Башев и Дамян Захариев Мустаков от 11 „а“ клас, ППМГ „Васил Левски“-Смолян, с Проект „Портите към съзнанието“.

    С бронзови медали и специална награда се отличиха Атанас Бисеров Василев и Илиян Михайлов Калфов от 11 „а“ клас в ППМГ „Васил Левски“-Смолян, за Проект „Магазин за добрини“.

    Грамоти за много добро представяне се връчиха на Димитър Тодоров Колев и Величка Стефанова Илчева от 10 „а“ клас, ППМГ „Васил Левски“-Смолян, за Проект „School coder“; на Анастасия Тодорова Главчева и Мария Анастасова Щилянова от 8 „б“ клас, ППМГ „Васил Левски“-Смолян, за Проект „Живей активно“; на Халид Вайдиев Хасанлиев от 12 „а“ клас и Виктор Митков Соколов от 12 „б“ клас в ППМГ „Васил Левски“-Смолян за Проект „Помощник по Химия“.

    Всички те са работили усърдно, с много ентусиазъм при подготовката на проектите, а техен ментор е съученичката им Весела Беширова от 12 „а“ клас, която има зад гърба си неколкократни успешни изяви на този форум.

    С голям принос за успехите на учениците са преподавателите им от ППМГ „Васил Левски“-Смолян, и в частност Радомира Лазарова – учител по информатика и ИТ, която е ръководител на групата, Венета Тончева – старши учител по информатика и ИТ, Красимира Юрукова – старши учител по информатика и ИТ и Мима Колева - учител по информатика и ИТ, които подпомагат и консултират учениците при подготовката на проектите.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини