От х:

Днес в x:

4 °C

В 15 секции в Хасковска община без машинно гласуване за евродепутати

В 15 секци в хасковска община със сигурност няма да се упражнява вот чрез машинно гласуване на 26-ти май, когато ще направим избора си за български представители в Европарламента. Това показва справката, поискана от Haskovo.net.

Според решението на Централната избирателна комисия от 26-ти март за критериите, въз основа на които се определят секции за машинно гласуване съгласно ИК, в тези, в които избирателите са под 300 души машини няма да бъдат доставени.

Без машинно гласуване минават и гласоподавателите, които ще упражнят вота в подвижна избирателна кутия, а също така и в избирателни секции в лечебни заведения, домове за стари хора и специализираните институции за социални услуги, машинно гласуване няма и в избирателни секции на плавателни съдове под българско знаме както и в СИК-овете извън страната.

Така в областния град Хасково машинен вот няма да упражнят гласоподавателите в една секция-111-та. Тя се намира в Старческия дом. Другите маломерни изборни секции в общината, където ще се гласува само по стандартния начин са тези в селата: Николово, Широка поляна, Подкрепа, Александрово, Гълъбец, Родопи, Стойково, Любеново, Елена, Манастир, Корен, Горно Войводино, Долно Войводино и Зорница.

Пак според решението на ЦИК  общо в 3000 секции в страната гласоподавателите ще упражнят правото си на избор с машинно гласуване. Те са в населени места с  различна численост на населението, в тях обаче избирателите трябва да са минимум 300. Все още списъкът им не е обявен от Комисията.

Според последните актуализирани списъци на Общинската администрация гласоподавателите в Хасковска община са общо 83 867, в град Хасково -69 869.  Със заповед на кмета вече са обособени149 секции.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ке
  Кенанския Маймун
  6 -5
  14:52, 15 апр 2019
  Обичам Интел , Аллах
  и Боцко техния ляв ташак
 • 2
  Ed
  Edin
  5 0
  09:00, 16 апр 2019
  Според официалните данни на НСИ от миналата седмица жителите на Хасково са 70406. В същото време гласоподавателите в град Хасково са 69869. Значи излиза, че на възраст до 18 години в Хасково има само 537 лица. Докога ще ни се подиграват с изборните списъци, пълни с мъртви души. Крайно време е да се въведе активна регистрация, както е в САЩ, и само тези, които ирично изявят желание да бъдат включвани в списъците.
 • 3
  ®[
  ®[gost]
  0 0
  12:31, 17 апр 2019
  Хасковлии, някои са в големите градове през зимата и няма да гласуват там, а се водят по местоживеене в Хасково, много са не гласуващите, но явно списъците нищо не зависещи от простолюдието. Ако ли не, имате ги, те са в кварталите "Орфей", "Република"... Весело да става. Цингарела песен ви поздравява Николай У. Ю тюб. Успех на всички. Ние сме на път, за терминал 1. Подкрепям един, за САЩ... Слънчев ден на всички служители на запад от селото

Хороскоп за 01.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
01 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
01 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
01 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
01 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
01 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
01 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
01 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
01 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
01 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
01 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
01 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
01 апр 2020
Последни новини