От х:

Днес в x:

30 °C

В 15 секции в Хасковска община без машинно гласуване за евродепутати

В 15 секци в хасковска община със сигурност няма да се упражнява вот чрез машинно гласуване на 26-ти май, когато ще направим избора си за български представители в Европарламента. Това показва справката, поискана от Haskovo.net.

Според решението на Централната избирателна комисия от 26-ти март за критериите, въз основа на които се определят секции за машинно гласуване съгласно ИК, в тези, в които избирателите са под 300 души машини няма да бъдат доставени.

Без машинно гласуване минават и гласоподавателите, които ще упражнят вота в подвижна избирателна кутия, а също така и в избирателни секции в лечебни заведения, домове за стари хора и специализираните институции за социални услуги, машинно гласуване няма и в избирателни секции на плавателни съдове под българско знаме както и в СИК-овете извън страната.

Така в областния град Хасково машинен вот няма да упражнят гласоподавателите в една секция-111-та. Тя се намира в Старческия дом. Другите маломерни изборни секции в общината, където ще се гласува само по стандартния начин са тези в селата: Николово, Широка поляна, Подкрепа, Александрово, Гълъбец, Родопи, Стойково, Любеново, Елена, Манастир, Корен, Горно Войводино, Долно Войводино и Зорница.

Пак според решението на ЦИК  общо в 3000 секции в страната гласоподавателите ще упражнят правото си на избор с машинно гласуване. Те са в населени места с  различна численост на населението, в тях обаче избирателите трябва да са минимум 300. Все още списъкът им не е обявен от Комисията.

Според последните актуализирани списъци на Общинската администрация гласоподавателите в Хасковска община са общо 83 867, в град Хасково -69 869.  Със заповед на кмета вече са обособени149 секции.

Красимира Славова

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ке
  Кенанския Маймун
  6 -5
  14:52, 15 апр 2019
  Обичам Интел , Аллах
  и Боцко техния ляв ташак
 • 2
  Ed
  Edin
  5 0
  09:00, 16 апр 2019
  Според официалните данни на НСИ от миналата седмица жителите на Хасково са 70406. В същото време гласоподавателите в град Хасково са 69869. Значи излиза, че на възраст до 18 години в Хасково има само 537 лица. Докога ще ни се подиграват с изборните списъци, пълни с мъртви души. Крайно време е да се въведе активна регистрация, както е в САЩ, и само тези, които ирично изявят желание да бъдат включвани в списъците.
 • 3
  ®[
  ®[gost]
  0 0
  12:31, 17 апр 2019
  Хасковлии, някои са в големите градове през зимата и няма да гласуват там, а се водят по местоживеене в Хасково, много са не гласуващите, но явно списъците нищо не зависещи от простолюдието. Ако ли не, имате ги, те са в кварталите "Орфей", "Република"... Весело да става. Цингарела песен ви поздравява Николай У. Ю тюб. Успех на всички. Ние сме на път, за терминал 1. Подкрепям един, за САЩ... Слънчев ден на всички служители на запад от селото

Хороскоп за 17.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Поддържайки коректни взаимоотношения с хората около вас, делата ви ще се развиват по начина, който желаете. Без излишни вълнения ще работите по тях, осигурявайки си добро присъствие на професионалната сцена. С конструктивно мислене и подход ще заемете активна позиция, насочена към пропуските в организацията и управлението на нещата, които зависят от вас.
17.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Съмненията ви в нещо или някого не ви оставят и това внася напрежение в живота ви. Изчистете проблема, каквото и да ви струва това. Мислете позитивно и погледнете на всичко откъм добрата му страна. Но нито за миг не се съмнявайте в себе си. Имате много основания да сте доволни от това, което сте постигнали.
17.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Едно нововъведение значително ще ви улесни в работата ви. Не се поддавайте на мрачни мисли и вярвайте в скорошния си успех. Бъдете сигурни, той няма да закъснее. Негов предвестник са добрите новини, които ще получите, а също и случващото се. Печалбите ви ще са в пъти повече, отколкото, ако бяхте останали пасивни и чакащи.
17.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ако се чувствате добре под светлината на прожекторите, то днес е вашият ден. Постоянно ще бъдете в центъра на вниманието, а компетентната ви преценка ще се котира високо. Не се заблуждавайте, че ви надценяват. Просто всичко днес ви върви и това ви личи.
17.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умеете да навеждате другите на своите мисли и успешно ще решите свой проблем. Ще ви повярват, но ако не сте искрени, ще съжалявате в последствие. Оставете нещата, които не са ви ясни на специалистите и се заемете със силните си страни. Развийте потенциала си и ще се гордеете с постиженията си.
17.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
17.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Бъдете реалисти и не хранете очаквания, които няма да се случат днес. По-важно е да покажете стабилното си присъствие там, където сте, като заложите на опита, знанията и авторитета си. Ще има развития за бизнеса и връзката ви, но всичко по реда си. Любознателните от вас ще научат интересни детайли по тема, която ще ги вълнува в бъдеще.
17.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стремежът ви към нови и непознати неща ще се задълбочи и ще ви подтикне да вземете по-смели решения. Ако подобрите общителността си и станете по-толерантни към мнението на другите ще имате успехи. Здравословно състояние на близък човек ще ви притесни и вечерта ще търсите компанията на приятели и на хора, с които да се отморите.
17.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Сериозността на задачите ви изисква да сте повече отговорни към работата си, за да приключи деня ви успешно. С реален поглед върху събитията, ще се възползвате от даденостите и ще ги накарате да работят за вас. За другите може и да е трудно осъществимо, но вие ще го направите елегантно и с резултат.
17.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Проявете разбиране към мисленето на хората, с които участвате в реализацията на общ проект и няма да съжалявате. Добронамерено изчистете спорните моменти и ускорете сроковете, можете да се справите. Излъчвате увереност и стабилност, която се отразява добре на всички около вас.
17.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Служебни, бизнес и здравословни въпроси ще стоят пред повечето от вас днес. Цените времето си и не бихте желали да губите от енергията си в празни приказки и действия без резултат. Позициите ви на работното място ще се стабилизират, което е глътка свеж въздух за напрегнатото ви ежедневие.
17.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
С делови и точни действия ще привеждате в ход програмата си, запазвайки и доброто си настроение. В открит разговор ще изчиствате недоразуменията и ще разработвате новите си идеи в движение. Ангажираността ви с чужди проблеми няма да ви тежи, отличната ви форма и желание за взаимопомощ са очевидни.
17.09.2019
Последни новини