От х:

Днес в x:

12 °C

В 15 секции в Хасковска община без машинно гласуване за евродепутати

В 15 секци в хасковска община със сигурност няма да се упражнява вот чрез машинно гласуване на 26-ти май, когато ще направим избора си за български представители в Европарламента. Това показва справката, поискана от Haskovo.net.

Според решението на Централната избирателна комисия от 26-ти март за критериите, въз основа на които се определят секции за машинно гласуване съгласно ИК, в тези, в които избирателите са под 300 души машини няма да бъдат доставени.

Без машинно гласуване минават и гласоподавателите, които ще упражнят вота в подвижна избирателна кутия, а също така и в избирателни секции в лечебни заведения, домове за стари хора и специализираните институции за социални услуги, машинно гласуване няма и в избирателни секции на плавателни съдове под българско знаме както и в СИК-овете извън страната.

Така в областния град Хасково машинен вот няма да упражнят гласоподавателите в една секция-111-та. Тя се намира в Старческия дом. Другите маломерни изборни секции в общината, където ще се гласува само по стандартния начин са тези в селата: Николово, Широка поляна, Подкрепа, Александрово, Гълъбец, Родопи, Стойково, Любеново, Елена, Манастир, Корен, Горно Войводино, Долно Войводино и Зорница.

Пак според решението на ЦИК  общо в 3000 секции в страната гласоподавателите ще упражнят правото си на избор с машинно гласуване. Те са в населени места с  различна численост на населението, в тях обаче избирателите трябва да са минимум 300. Все още списъкът им не е обявен от Комисията.

Според последните актуализирани списъци на Общинската администрация гласоподавателите в Хасковска община са общо 83 867, в град Хасково -69 869.  Със заповед на кмета вече са обособени149 секции.

Красимира Славова

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ке
  Кенанския Маймун
  6 -5
  14:52, 15 апр 2019
  Обичам Интел , Аллах
  и Боцко техния ляв ташак
 • 2
  Ed
  Edin
  5 0
  09:00, 16 апр 2019
  Според официалните данни на НСИ от миналата седмица жителите на Хасково са 70406. В същото време гласоподавателите в град Хасково са 69869. Значи излиза, че на възраст до 18 години в Хасково има само 537 лица. Докога ще ни се подиграват с изборните списъци, пълни с мъртви души. Крайно време е да се въведе активна регистрация, както е в САЩ, и само тези, които ирично изявят желание да бъдат включвани в списъците.
 • 3
  ®[
  ®[gost]
  0 0
  12:31, 17 апр 2019
  Хасковлии, някои са в големите градове през зимата и няма да гласуват там, а се водят по местоживеене в Хасково, много са не гласуващите, но явно списъците нищо не зависещи от простолюдието. Ако ли не, имате ги, те са в кварталите "Орфей", "Република"... Весело да става. Цингарела песен ви поздравява Николай У. Ю тюб. Успех на всички. Ние сме на път, за терминал 1. Подкрепям един, за САЩ... Слънчев ден на всички служители на запад от селото

Хороскоп за 25.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
25 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
25 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
25 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
25 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
25 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
25 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
25 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
25 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
25 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
25 фев 2020
Последни новини