От х:

Днес в x:

8 °C

В 15 секции в Хасковска община без машинно гласуване за евродепутати

В 15 секци в хасковска община със сигурност няма да се упражнява вот чрез машинно гласуване на 26-ти май, когато ще направим избора си за български представители в Европарламента. Това показва справката, поискана от Haskovo.net.

Според решението на Централната избирателна комисия от 26-ти март за критериите, въз основа на които се определят секции за машинно гласуване съгласно ИК, в тези, в които избирателите са под 300 души машини няма да бъдат доставени.

Без машинно гласуване минават и гласоподавателите, които ще упражнят вота в подвижна избирателна кутия, а също така и в избирателни секции в лечебни заведения, домове за стари хора и специализираните институции за социални услуги, машинно гласуване няма и в избирателни секции на плавателни съдове под българско знаме както и в СИК-овете извън страната.

Така в областния град Хасково машинен вот няма да упражнят гласоподавателите в една секция-111-та. Тя се намира в Старческия дом. Другите маломерни изборни секции в общината, където ще се гласува само по стандартния начин са тези в селата: Николово, Широка поляна, Подкрепа, Александрово, Гълъбец, Родопи, Стойково, Любеново, Елена, Манастир, Корен, Горно Войводино, Долно Войводино и Зорница.

Пак според решението на ЦИК  общо в 3000 секции в страната гласоподавателите ще упражнят правото си на избор с машинно гласуване. Те са в населени места с  различна численост на населението, в тях обаче избирателите трябва да са минимум 300. Все още списъкът им не е обявен от Комисията.

Според последните актуализирани списъци на Общинската администрация гласоподавателите в Хасковска община са общо 83 867, в град Хасково -69 869.  Със заповед на кмета вече са обособени149 секции.

Красимира Славова

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ке
  Кенанския Маймун
  6 -5
  14:52, 15 апр 2019
  Обичам Интел , Аллах
  и Боцко техния ляв ташак
 • 2
  Ed
  Edin
  5 0
  09:00, 16 апр 2019
  Според официалните данни на НСИ от миналата седмица жителите на Хасково са 70406. В същото време гласоподавателите в град Хасково са 69869. Значи излиза, че на възраст до 18 години в Хасково има само 537 лица. Докога ще ни се подиграват с изборните списъци, пълни с мъртви души. Крайно време е да се въведе активна регистрация, както е в САЩ, и само тези, които ирично изявят желание да бъдат включвани в списъците.
 • 3
  ®[
  ®[gost]
  0 0
  12:31, 17 апр 2019
  Хасковлии, някои са в големите градове през зимата и няма да гласуват там, а се водят по местоживеене в Хасково, много са не гласуващите, но явно списъците нищо не зависещи от простолюдието. Ако ли не, имате ги, те са в кварталите "Орфей", "Република"... Весело да става. Цингарела песен ви поздравява Николай У. Ю тюб. Успех на всички. Ние сме на път, за терминал 1. Подкрепям един, за САЩ... Слънчев ден на всички служители на запад от селото

Хороскоп за 22.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Започнатото през седмицата ще бъде приключено и ще можете спокойно да планирате предстоящите свободни дни. Занимания, възстановяващи здравето, грижи за външността и предпочитани релаксиращи процедури ще направят деня ви по-приятен. Обновете гардероба си с желана дреха, подарете си пътуване или друго развлечение, носещо ви настроение.
22 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще бъде свързана с множество срещи и контакти, но вие се чувствате чудесно сред хора и се справяте отлично със задачите си. Имате възможност да се запознаете с нещо ново, което със сигурност ще ви заинтригува. Възможно е дори да отделите част от времето си за придобиването на допълнителна квалификация.
22 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съобразете се с желанията на близките си и организирайте заедно изпълнението им. Това ще ви позволи да изпълните поетите ангажименти и не пренебрегвате семейството си. С интелигентното си присъствие печелите доверието на партньорите си, а с налаганите от вас идеи ще направите работата ви по-ефективна.
22 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Проявете гъвкавост, като насърчите и направлявате желанието на някого да ви подкрепя. Взаимните ви действия ще доведат до желана реализация, независимо от трудностите, с които ще се преборите заедно. Постигнатото ще ви обнадежди и ще планирате бъдещ проект, финансирането на който ще бъде осигурено.
22 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Настроението може и да не е от най-лъчезарните днес, но затова пък сте толкова съсредоточени в работата си, че едва ли някой е в състояние да ви откъсне за дълго от нея. Това може би е породено от стремежа ви да докажете на самите себе си, че можете да се справяте със задълженията си.
22 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Настроението ви може да бъде помрачено за кратко от административни неуредици. Въоръжете се с търпение и опитайте да не избухвате (това само би влошило положението). Неприятностите ще отминат и ще получите това, което искате. Финансовото ви състояние укрепва и ви дава възможност да си позволите някои позабравени напоследък удоволствия.
22 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
На път сте да приключите трудна задача, за изпълнението на която ще получите добри пари. За да вървят добре делата ви и да не изоставате с работата се погрижете за организацията й. Щадете нервите си и не влизайте в излишен спор с началници и колеги. Ще се чувствате добре в присъствието на любим човек, и ако сте необвързани любовта ви ще премине в брак.
22 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място се справяте добре със служебните си задачи и това се забелязва от когото трябва. Проявеното ви старание и търпение ще ускори повишението ви. Успехът ще е заслужен, но не се самозабравяйте. Възможно е да направите не добро впечатление на човек, от когото ще зависи бъдещ проект.
22 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С отворено сърце ще прегърнете една възможност, надявайки се чрез нея да си осигурите перспективни контакти и запознанства. Не загърбвайте задълженията си, колкото и отегчени да се чувствате. Разчитайте на себе си в надпреварата за позиция, която ви привлича. Имате качествата и сте подходящи за нея.
22 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ако прецените, че трябва да рискувате, го направете, но обмислено. Бъдете сигурни в себе си и не се колебайте, а действайте. Пропорционално на усилията ви ще бъдат и резултатите. У дома запазете добрия тон, независимо от проблемите си. Към партньора бъдете нежни и не се отказвайте от ласките му. Той е вашата опора, а често и съдружник.
22 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Изненадите днес ще дойдат по линия на професионалните задължения. Идеите ви ще се възприемат по различен начин и е възможно да се почувствате недооценени. Ролята ви на балансьори е отговорна и ще трябва да се опрете на умението си да убеждавате, за да постигнете очакваното от вас.
22 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Денят се свързва с добри новини и развития, имащи отношение както към професионалното ви бъдеще, така и в личен план. Ще получите предложение, свързано с нова работа, пътуване или друга носеща положителни емоции вест. Материалното ви състояние видимо ще се подобри след днешното начало и дано това ви направи по-спокойни.
22 ное 2019
Последни новини