От х:

Днес в x:

30 °C

Областният на Хасково кани партиите на консултация за Евроизборите

Консултациите за състава на Районната избирателна комисия в Хасково за провеждането на Евроизборите на 26 май започват в четвъртък.

Областният управител Станислав Дечев вече е поканил партиите и коалициите на срещата, съгласно решение на Централната избирателна комисия от 25 март, съобщиха от държавната администрация.

Покани са изпратени до парламентарно представените политически сили ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти-ФНСБ, Атака, ВМРО, ДПС, Воля, Презареди България, ДСБ.

Съгласно Изборния кодекс при публичните консултации при областния управител за състава на Районна избирателна комисия участват и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове в Европейския парламент от България, но не са парламентарно представени.

В четвъртък в писмен вид участниците в срещата трябва да предоставят предложението си за състава на РИК.

Парламентарно представените партии и коалиции предлагат 13 членове на Изборната комисия за изборните райони до 9 мандата, в която категория попада и МИР Хасково. Тяхно е правото на предложения за председател, заместник-председатели и секретар на РИК. Партиите и коалициите, които имат евродепутати, но  не са парламентарно представени, имат право на по един свой член.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  По
  Попов
  20 -5
  11:32, 26 мар 2019
  Сам ли си написа поканите?
 • 2
  Въ
  Вълкът от Овча Купел
  7 -3
  20:50, 26 мар 2019
  Областният (ГУБЕРНАТОРА) е пълен посерич! Не знам, защо го гласят за кмет...
 • 3
  Ст
  Стоянов
  1 0
  08:58, 27 мар 2019
  Гласят го точно, защото е посерич, тъп и изпълнителен! Такъв им трябва! Но няма да спечели!
Последни новини