От х:

Днес в x:

21 °C

Ден за размисъл преди евровота

Днес е денят за размисъл преди изборите за Европейски парламент.

Забранена е политическата агитация и публикуването в медиите на социологически проучвания.

В срок до днес, включително, Централната избирателна комисия регистрира наблюдатели и публикува на интернет страницата си техен регистър.

До 17.00 ч. днес партиите, коалициите и инициативните комитети подават в районните избирателни комисии /РИК/ заявление за регистрация на застъпниците на кандидатските листи. РИК регистрира до изборния ден застъпниците и им издава удостоверения. РИК води публичен регистър на застъпниците по кандидатски листи, който публикува на интернет страницата си.

В срок до днес определените СИК получават техническите устройства и всички други изборни книжа и материали, необходими за машинното гласуване.


Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ди
  димов
  11 0
  10:20, 25 май 2019
  по един апартамент за всеки гласувал
 • 2
  98
  987-98009
  6 -1
  11:47, 25 май 2019
  Днес е Деня на Чорбаря
  .....
  Ти, Гочоолу, като минеш край Арнаутина, кажи му да приготви за тази вечер 300 оки хляб и да ги прати - 100 оки
  .....в Циганската махала ...
  при Топачоолу, 100 оки в Парцал махлеси в Гоговата кръчма и 100 оки долу, при хамалите.
  ..
  Ти, Дочоолу, замини край тези кръчми и кажи да почнат вече да дават от тази вечер вино, ракия. Повече ракия да им дава, чу ли? Па да им кажеш да не надписват много, че ги земват дяволите. По-онази година за нищо и никакво 2000 лева ни оскубаха, маскарите!
  ...
  Кажи им да си опичат ума, зере Градският съвет е наш!
  ...
  Замини и покрай касапите, кажи им, колкото имат мардалък, дроб, черва, кокали, нека ги съберат в един-два коша, че ще ги пратим по кръчмите да сварят на нашите по един казан чорба.
  ....
  Довечера управителят и околийският ще се завърнат от селата, аз ще ги зема с мене да пообиколим другите кръчми и кафенетата. ...
  ..
  Ще съберем от всичките канцеларии да пишат бюлетини; ще ги караме цяла нощ да пишат. Аз избрах хартия, таквази сивичка, жълтичка. Нашите бюлетини ще ги сгъваме като муски..
 • 3
  Гл
  Гласът на Хората
  2 0
  15:56, 25 май 2019
  Гласът на Хората ясно си дава сметка, че хората искат да бъдат забелязани.
  Цялата мисъл понякога е ангажирана от това. Снимат се по билбордове и плакати, обличат се странно, говорят превзето, купуват си скъпи автомобили, въпреки че понякога нямат пари за една вода, разправят нелепи истории, дават кухи обещания, лъжат на общо основание, правят шумни празненства, стрелят по звездите през нощта, дори, както се случи преди няколко години, си свалят гащите и си пъчат пръчката пред очите на Бога.
  Гласът на Хората призовава всички хора: забележете ги бе, дявол да го вземе!
 • 4
  Ев
  ЕВРОАТЛАНТИК
  3 -1
  16:27, 25 май 2019
  Каква е грешката бе АБДАЛ
 • 5
  Гл
  Гласът на Хората
  1 -2
  16:53, 25 май 2019
  Наскоро Гласът на Хората беше свидетел на следната картинка: горещо, прашно, мръсно. На оживена улица, пред един скапан блок, на чиято стена висеше табела - Погребална агенция, беше спрял 10 метров, чисто нов Линкълн. От скапания блок излизе мършава, натруфена, напудрена и със застинала усмивка абитуриентка. Последва мощен и продължителен звук от клаксон - Линкълнът напомни, че е готов. Изгърбена от бачкане, майката пожела на детето - на добър път. Сподвижници черпеха наляво-надясно със сладки за два лева......Здрваве и успех, здраве и успех - повтаряха в унес подпийналите статисти.
  Гласът на Хората не прави грешки. Проблемът е в разбирането.
  ","
 • 6
  Ма
  МАНГО
  3 0
  18:21, 25 май 2019
  „Политическите му убеждения не са продиктувани от никакви идеи и идеали. Единственото, което го ръководи, е грубият интерес да извлече полза: „И едните, и другите са маскари. ..Не се рита срещу ръжен!… Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата – не може! Не си ли с тях – спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска – я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи.”

  За над 100 години и 2 века – НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО – за съжаление!
 • 7
  67
  6789670890
  0 -1
  03:25, 26 май 2019
  Проверих си в ГРАО страницата по ЕГН и Първо име ....
  ...
  Пише че гласувам в Хасково и Адреса на секцията ....
  ...
  Обаче Аз вече 25 години не живея в България .....
  и като живеещ извън ЕС , нямам право да гласувам .....
  ...
  Хасковската Избирателна Комисия ??????
  Магии разни стават ?????

Хороскоп за 19.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще срещнете неразбиране и това ще създаде пречки. Приемете всяка подкрепа, не се лишавайте от предлагащи ви се улеснения. Отношенията ви с привлекателна за вас личност ще се развият според желанията ви. Нужно е още малко време преди да откриете взаимно чувствата си. Не предизвиквайте събитията с настойчивото си поведение.
19.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не ви очакват препятствия при деловите ви ангажименти, а пък и партньорите ви са позитивно настроени. В личен план можете да направите нещо ново, с което да зарадвате любимия си човек. Повярвайте на грижите му и повече не подлагайте на съмнение усилията му да ви прави щастливи.
19.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пътувания, срещи или творчески търсения са сред нещата, с които предстои да се занимавате днес. Предложение за работа по нов проект или друга добра възможност ще насочи интереса ви в избраната от вас сфера. Но също така са възможни разминавания с хора, които не мислят като вас. Бъдете търпеливи.
19.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Периодът на затишие скоро ще свърши. За това не пропускайте да наваксате всичко онова, за което не ви достигаше време до сега. Радвайте се на деня, защото ще ви направи щастливи с присъствието на любим човек или нова придобивка. Ще имате настроение за забавления и романтични закачки.
19.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Придържайте се към програмата си днес и избягвайте рисковани инициативи. Денят не е подходящ за дръзки постъпки и мащабни начинания. Вероятността да не успеете, ако решите да ги предприемете е значителна. Личния ви живот и по-точно отношенията с любимия човек или пък желана от вас личност са източник на приятни емоции и ви носят пълно удовлетворение.
19.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Поставяте си много задачи и времето може и да не ви стигне, но ентусиазмът ви е налице. На първо време се погрижете за здравето си - вашето и на близките ви. Финансови затруднения ще охладят желанието ви за харчене, както и могат да се явят препятствия по отношение на предстоящо пътуване.
19.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Нерешени проблеми от миналото ще ви напомнят за себе си. Повече няма да отлагате и ще им се посветите, този път успешно. По-малко занимавайте околните със себе си, освен, ако няма да ги зарадвате с нещо приятно. Финансовите ви дела търпят развитие, за някои в положителна посока. Прагматичният ви подход дава резултати.
19.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете по-ограничени и ще избегнете по-сериозни недоразумения в дома и семейството. Не се обвързвайте с нищо свързано с много хора. Помислете над стореното до тук и направете план за идните дни. Не съжалявайте за миналото. Времето днес е подходящо за усъвършенстване. Не се поддавайте на фалшиви емоции и лесно печелене на пари. Знаете истината за безплатните обеди. Помислете си кое си струва да запазите и за в бъдеще.
19.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
19.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
19.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стремите се да бъде добри в работата си, поради което полагате доста усилия и търпение. Това е похвално и не се учудвайте, ако ви предложат промяна на служебното ви положение.Покажете на хората, които обичате истинските си чувства.
19.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Въпреки затрудненията, които срещате за момента ситуацията е доста благоприятна. Желанието ви да успеете изглежда несломимо и бавно и сигурно получавате това, към което се стремите. Ангажимент, свързан с ваш близък може би ще отнеме част от времето ви, но това няма да повлияе съществено на плановете ви. Бъдете по-умерени в думите си спрямо любимия човек.
19.09.2019
Последни новини