От х:

Днес в x:

25 °C

Семейство Делчеви отпразнува златна сватба в Старческия дом

  Отстъпки и разбиране. Да не се пуска ръката на партньора никога, дори и в най-тежките моменти. Това е рецептата за 50 години съвместен живот на Делчо и Здравка Делчеви. Двойката, която е отскоро част от огромното семейство в Дома за възрастни хора край Хасково, сподели днес своята златна сватба с останалите домуващи.

  Двамата беловласи сватбари се бяха издокарали точно като за голям празник.

  Дяволито кривнал каскета си на една страна Делчо беше редом до съпругата си Здравка, която свенливо стискаше в ръце китка нарциси и двамата посрещнаха гостите си още на вратата на дома.

  Семейството е в дома от близо половин година. Двамата дълги години живели в Село Елена, после дошли в Хасково, за да помагат за внуците. Настанили се в дома, за да разтоварят младите от грижи.

  Чувстват се добре тук и затова решили и заедно с приятелите си от дома да празнуват 50-те лета, изминали от 21-ви март 1969 година, когато са си казали заветното “да“. И двамата се категорични, че ако днес трябваше да направят своя избор отново, то на 100 процента би бил същият.

  Семейството вдигна наздравица за годишнината си и получи подарък от трудотерапевтите и служителите в Дома- икона върху керемида и ръчно изработена поздравителна картичка. С пожелание да имат възможност да я отворят на 60-ата годишнина от сватбата си бутилка шампанско им поднесоха музикантите от оркестъра при читалище „Васил Левски“ в село Орлово.

  Днес с подаръци бяха уважени и всички в дома, родени през март.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   10
   100
   7 0
   18:03, 22 мар 2019
   Да са живи и здрави!
  • 2
   Ма
   Мария Божикова
   5 0
   22:14, 22 мар 2019
   Ей тия хора на тези години построиха богатата България която 30 г КЕЛЕШИТЕ разграбват
  • 3
   Марийке ти какво построи през тези богати години и 30 след тях Питам и отгоор не чакам
  • 4
   Ва
   Ваня
   2 0
   22:32, 22 мар 2019
   Живи и здрави бъдете ! Само така ! Сребро в косите, радост в очите. Така осмисляте живота и на останалите възрастни хора, не се отчайвайте, продължавайте в същия дух, за радост на всички ни и на обитателите на Дома. Успех !

  Хороскоп за 05.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Направете деня си приятен, като избягвате спорове и се въздържате от забележки. Открийте романтиката в живота си и й се насладете, каквито и въпроси да ви тревожат, ще отстъпят място на по-приятните изживявания. Предстоят ви придобивки, които ще променят бита ви.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се дразнете на онези, които не мислят като вас и с действията си внасят безпокойство в делника ви. Бъдете премерени в изказванията, сложете ред около себе си и ще си върнете настроението. Съмненията по отношение на конкретен проект или човек ще отстъпят място на осъзната позиция.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  В съчетание на полезното с приятното, ще изживеете деня си ползотворно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за общата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване. Добри новини.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес няма да се чувствате напрегнати, завладява ви спокойствие и оптимизъм. Действайте целенасочено, не толкова интуитивно, колкото разумно и последователно. Можете да се надявате на успех сред противоположния пол.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Няма да ви липсват съмнения към нещата, с които трябва да се занимавате. Съветваме ви да ги потиснете. Водете се от приоритетите си за деня. Така ще успеете да свършите всичко и да останете доволни от себе си. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е особено успешен за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творчество. Имате изострена визия за действителността, която претворявате доста сполучливо. Не позволявайте самовглъбеността ви да ви изолира прекалено много.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очакват ви вълнуващи изживявания. Постигате с лекота целите си и се заемате с нови дела, които не са били планирани за този момент. Настроението ви е чудесно и с него ще сте отмора за всички около вас. Откривате възможност, която не сте забелязвали досега, и на която ще се посветите за в бъдеще.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Каквото и да ви притеснява, не изпадайте в униние. Изход се намира, стига да има желание. Не се задълбочавайте върху неща, които не са толкова значими и ще се забравят бързо. Очакват ви професионални и лични изяви, запазете енергията си и работете върху проектите си.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Някои от вас усилено работят по определена идея, в която виждат голямо бъдеще. Наистина вие се отличавате с оригинална мисъл, но и с ентусиазма да осъществявате идеите си, което всъщност е голямото ви предимство. Получавате покана за грандиозно мероприятие, едва ли ще загубите ако го посетите. Възможно е да срещнете човека, който отдавна сте търсили.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Работата ви днес може да бъде натоварена. Очакват ви много задачи, на които трябва да обърнете внимание. Бъдете концентрирани и съумявайте да реагирате на време. За предпочитане е да действате самостоятелно. Така ще успеете да свършите всичко, което сте планирали.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Доброто ви настроение и желание за общуване ще улесни познанствата, някои от които ще ги имате за дълго. Ролята ви на помирители е вашата мисия за момента и я следвате добре. Приятни изненади ще повишат настроението и ще ви карат да търсите нови предизвикателства, но не избързвайте с плановете си.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повече успехи ще имате, ако пристъпите към задачите си грижливо и отговорно подредите програмата си за днес. Други ще пристъпят към поредните изпитания, свързани най-вече с професионалната им реализация. Ще избегнете грешките, ако по-малко се доверявате и следвате собствената си логика.
  05 авг 2020
  Последни новини