От х:

Днес в x:

Семейство Делчеви отпразнува златна сватба в Старческия дом

    Отстъпки и разбиране. Да не се пуска ръката на партньора никога, дори и в най-тежките моменти. Това е рецептата за 50 години съвместен живот на Делчо и Здравка Делчеви. Двойката, която е отскоро част от огромното семейство в Дома за възрастни хора край Хасково, сподели днес своята златна сватба с останалите домуващи.

    Двамата беловласи сватбари се бяха издокарали точно като за голям празник.

    Дяволито кривнал каскета си на една страна Делчо беше редом до съпругата си Здравка, която свенливо стискаше в ръце китка нарциси и двамата посрещнаха гостите си още на вратата на дома.

    Семейството е в дома от близо половин година. Двамата дълги години живели в Село Елена, после дошли в Хасково, за да помагат за внуците. Настанили се в дома, за да разтоварят младите от грижи.

    Чувстват се добре тук и затова решили и заедно с приятелите си от дома да празнуват 50-те лета, изминали от 21-ви март 1969 година, когато са си казали заветното “да“. И двамата се категорични, че ако днес трябваше да направят своя избор отново, то на 100 процента би бил същият.

    Семейството вдигна наздравица за годишнината си и получи подарък от трудотерапевтите и служителите в Дома- икона върху керемида и ръчно изработена поздравителна картичка. С пожелание да имат възможност да я отворят на 60-ата годишнина от сватбата си бутилка шампанско им поднесоха музикантите от оркестъра при читалище „Васил Левски“ в село Орлово.

    Днес с подаръци бяха уважени и всички в дома, родени през март.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      10
      100
      7 0
      18:03, 22 мар 2019
      Да са живи и здрави!
    • 2
      Ма
      Мария Божикова
      5 0
      22:14, 22 мар 2019
      Ей тия хора на тези години построиха богатата България която 30 г КЕЛЕШИТЕ разграбват
    • 3
      Марийке ти какво построи през тези богати години и 30 след тях Питам и отгоор не чакам
    • 4
      Ва
      Ваня
      2 0
      22:32, 22 мар 2019
      Живи и здрави бъдете ! Само така ! Сребро в косите, радост в очите. Така осмисляте живота и на останалите възрастни хора, не се отчайвайте, продължавайте в същия дух, за радост на всички ни и на обитателите на Дома. Успех !
    Последни новини