От х:

Днес в x:

-2 °C

Семейство Делчеви отпразнува златна сватба в Старческия дом

  Отстъпки и разбиране. Да не се пуска ръката на партньора никога, дори и в най-тежките моменти. Това е рецептата за 50 години съвместен живот на Делчо и Здравка Делчеви. Двойката, която е отскоро част от огромното семейство в Дома за възрастни хора край Хасково, сподели днес своята златна сватба с останалите домуващи.

  Двамата беловласи сватбари се бяха издокарали точно като за голям празник.

  Дяволито кривнал каскета си на една страна Делчо беше редом до съпругата си Здравка, която свенливо стискаше в ръце китка нарциси и двамата посрещнаха гостите си още на вратата на дома.

  Семейството е в дома от близо половин година. Двамата дълги години живели в Село Елена, после дошли в Хасково, за да помагат за внуците. Настанили се в дома, за да разтоварят младите от грижи.

  Чувстват се добре тук и затова решили и заедно с приятелите си от дома да празнуват 50-те лета, изминали от 21-ви март 1969 година, когато са си казали заветното “да“. И двамата се категорични, че ако днес трябваше да направят своя избор отново, то на 100 процента би бил същият.

  Семейството вдигна наздравица за годишнината си и получи подарък от трудотерапевтите и служителите в Дома- икона върху керемида и ръчно изработена поздравителна картичка. С пожелание да имат възможност да я отворят на 60-ата годишнина от сватбата си бутилка шампанско им поднесоха музикантите от оркестъра при читалище „Васил Левски“ в село Орлово.

  Днес с подаръци бяха уважени и всички в дома, родени през март.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   10
   100
   7 0
   18:03, 22 мар 2019
   Да са живи и здрави!
  • 2
   Ма
   Мария Божикова
   5 0
   22:14, 22 мар 2019
   Ей тия хора на тези години построиха богатата България която 30 г КЕЛЕШИТЕ разграбват
  • 3
   Марийке ти какво построи през тези богати години и 30 след тях Питам и отгоор не чакам
  • 4
   Ва
   Ваня
   2 0
   22:32, 22 мар 2019
   Живи и здрави бъдете ! Само така ! Сребро в косите, радост в очите. Така осмисляте живота и на останалите възрастни хора, не се отчайвайте, продължавайте в същия дух, за радост на всички ни и на обитателите на Дома. Успех !

  Хороскоп за 24.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден едва ли ще е лек, но вие изпълнени с енергия и ентусиазъм относно делата, с които се занимавате. Запазвате самообладание в трудни ситуации и се опитвате са намерите най-доброто решение за вас и вашите колеги. Околните могат да разчитат на готовността ви да помогнете и да дадете съвет. В личен план имате повод за радост.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще получите повече информация по интересуващ ви въпрос, което ще благоприятства работата ви по него. Ще се възползвате от нечие благоразположение и то ще има положително въздействие върху вас, най-силно изразено в сферата на финансите или в друга, интересуваща ви област. Все пак бъдете внимателни и не предприемайте нищо, без да сте го обмислили добре.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможно е да почувствате раздразнение от нечие изказване по ваш адрес. Не давайте воля на емоциите си, запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Гледайте отговорно на задачите си, с много от тях ще си осигурите по-добри финанси. От срещите си ще получите добра перспектива за професионалното си развитие и ще трасирате за дълго пътя си напред. Няма да ви липсва и късмет, но той идва защото сте му помогнали. Обърнете внимание на отношенията в семейството си.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес сте сантиментално настроени и е възможно дори да проявявате несвойствената за вас разсеяност. Съсредоточете силата си в едно направление и ще постигнете онова, което желаете. Стараете се да се харесате на околните, но това ви пречи, а и ви създава повече напрежение. Пазете се от настинки и инфекции.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Задава се подобряване на материалното ви положение, но до тогава не прекалявайте. С повече усилия на работното място ще направите заявка за издигането си. С колегите и партньорите бъдете толерантни. Здравословното ви състояние изисква да сте отговорни към себе си. Някои от вас ще имат придобивки, идващи им като подарък от съдбата.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заети сте с много работа днес, но това няма да ви тежи, тъй като виждате раздвижването и добрите перспективи при професионалните ви дела. Работите прецизно и изисквате същото от другите, но не бъдете прекалени педанти - това не би се отразило добре на отношенията ви с колегите. Ще чуете добри новини за ваш близък, които много ще ви зарадват. Изобщо очаква ви хубав ден.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В надпревара с времето ще се стремите да свършите повече работа, което в крайна сметка ще се отрази на настроението и здравето ви. Динамиката в професионалния ви живот ще изкара на преден план нови въпроси, по-важни и срочни. Изкушения също няма да липсват, без това да ви ангажира непременно с тях, но като наблюдатели.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В спокойна атмосфера ще подреждате приоритетите си и това ще благоприятства реализацията им. Повече време ще отделите и на хората, с които възнамерявате да работите, от опит знаете, че този въпрос не е маловажен за вас. Идеите ви са осъществими и това се споделя от всички, а на вас носи удовлетворение.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Събития, които значително ще увеличат благосъстоянието ви очакват днес. Постиженията ви в деловата сфера ви помагат да укрепите позициите си и са добра основа за бъдещи смели проекти. Потърсете достатъчно време и за почивка. Напоследък ви се събират доста задачи, които не сте предвиждали.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще споделите времето си с приятни хора, така, че на всички ви да е приятно и забавно. Не бъдете прекалено резервирани към доброжелателите си, отпуснете се и ги приемете. При някои от вас са възможни стомашни или други неразположения. Вземете мерки преди да са се усложнили нещата.
  24 яну 2020
  Последни новини