От х:

Днес в x:

15 °C

Екстрадират кюрд, търсен за тероризъм в Турция

Изображение 1 от 3

  Киргизстанският гражданин Рустем Юзбаши, търсен в Турция по обвинение за участие в терористична група, ще бъде екстрадиран в южната ни съседка. Това реши днес Окръжният съд в Хасково с председател на тричленния състав магистрати Стратимир Димитров.

  36-годишният мъж беше задържан в Бусманци, но беше върнат в Хасково, където се гледа делото за екстрадиция. Турските власти го търсят за престъпление от преди около 13 г. Става дума за заложено взривно устройство, което не гръмнало. Свидетел обаче казвал, че Юзбаши е виновен по случая.

  Пред магистратите днес Юзбаши заяви чрез преводача си, че той е кюрд и иска да има кюрдска държава. Не желае да бъде върнат в Турция, защото се притеснява. "Нямам участие в този бомбен атентат", заяви той.

  Адвокатът му Веско Георгиев пледира клиентът му да не бъде екстрадиран. Той заяви, че Юзбаши е работел преди време в страната ни, което говори за уседналост.

  Прокурорът по делото Дарина Славова пък настояваше за екстрадицията му, което беше уважено от магистратите.

  Решението на хасковския съд подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   Jo
   jo
   18 -4
   13:41, 19 мар 2019
   То е ясно, че и да не е виновен в Турция ще го осъдят до живот.
   • De
    Deniss
    13 -11
    14:14, 19 мар 2019
    Само изречението "Искаме Кюрдска държава", ще му стигне да си получи доживотната! Все едно тука рома да каже "Искаме Циганска държава", на гърба на държавата, в която живеят.
   • До
    до Денисс
    12 -3
    14:36, 19 мар 2019
    Не бъркай рома, рома е нямал държава тук. Кюрдите са единствените,който не са си освободили държавата от османското робство( не бъркай османците с турците, все едно да кажеш, че римската империя в момента са италианци). Те са близо 40млн. , мислиш ли ,че до 10г няма да си вземат държавата обратно. Естествено е, че като си иска държавата ще го смятат за терорист и нашите деди са ги бесили за такива думи по време на робството.
   • Г-
    Г-н Михайлов
    3 -12
    15:24, 19 мар 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • До
    До Денис
    2 -1
    22:44, 19 мар 2019
    Ромляните са ги докарали твойте Турци в България -
    понеже турците не можели да сгаждат жените си ,
    използвали ромляните за разплод :))
  • 2
   Ne
   nelicha
   16 -9
   14:26, 19 мар 2019
   Интересно ,ако на времето Турция беше поискала екстрадирането на Ботев и Левски Румьнските власти щяхали да направят това . Горките кюрди ,те искат ,да имат дьржава ,но исторически малко са закьсняли. Все пак правото е на тяхна страна.
   • Ма
    МастъръфДизастър
    4 -14
    15:09, 19 мар 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 3
   Г-
   Г-н Михайлов
   11 -11
   15:33, 19 мар 2019
   Чист кюрд си е,няма нищо киргизко в него. Мястото му е при Апо! Когато преди 30г Йозал им каза,че ще им даде земите но всички от Истанбул,Измир,Бурса и т.н. да си върнат паспортите и да си отидат- никой не пожела. Всички останаха в Турция,няма как и чепа да е до края и душата да е в рая!
  • 4
   Ис
   Историк
   11 -10
   18:03, 19 мар 2019
   Коментиращият До-кюрдите не са имализържава по време на Османската империя.Чети повече.
   Вярно, закъсняли са, но това не им дава право да искат територия и държава.България ще позволи ли ромите да искат територия от нея и да си образуват държава. На чужд гръби сто тояги самалко. Заради кюрдите много млади момчета си загубиха живота. Държава сигурно ще си направят с помощта на великите сили, защото те имат интерес да раздробят Турция.
  • 5
   Пе
   Петко Киряков
   8 -10
   18:11, 19 мар 2019
   Когато една съседна държава поиска да се екстрадира престъпник,това незабавно трябва да става.Не вярвам да го търсят за кражба на хляб и мляко!Същото се отнася и за Турция към България.А за неща преди 600 години,няма как да се знае какво и как е било.Факт е обаче,че Турция е държава на около сто години,а преди в Османската империя са попадали много народности.Зверствата през последните години преди разпадането на империята са извършвани от араби,албанци,дьонмета от еврейски,хърватски,белгийски...и др.произходи,както и от черкези,ц***** и еничари.В Турция в момента половината имат българска кръв,благодарение на еничарите и жените от харемите,които главно са били български младежи и девойки.
  • 6
   Ne
   nelicha
   12 -3
   20:58, 19 мар 2019
   Извинявай това име ,което исползваш,е рожденото на великия български революционер капитан Петко войвода ,и когато съседната нам турска държава иска неговото екстрадиране то псевдо патриотите и го предават , но конните стражари все пак са българи и не изпълняват заповетта .това е документирано в филма на Николай хайтов.
  • 7
   Г-
   Г-н Михайлов
   3 -8
   21:39, 19 мар 2019
   Освен че незнаеш правописа на майчиния си език, се... Виж коментара
  • 8
   Ке
   Кенанския Маймун
   2 -3
   22:41, 19 мар 2019
   Като малки - в училище ,
   нищо не подсказваше че Стратимир
   ще стане Съдия фашист - който да предаде хайдутин на Турците :))
  • 9
   Ка
   Каменов
   2 0
   07:10, 20 мар 2019
   Като гледам полицаите кви са....
  • 10
   De
   Deniss
   4 -5
   07:28, 20 мар 2019
   Кюрдите не са имали никога държава! Кюрдистан е само мислена територия, с която географията назовава местата, където те обитават. Верно, на брой са около 40 млн., но това не им дава право да завземат името на друга държава. Щяхме да говорим друго, ако същата агресия, с която кюрдите (не всички!) са снабдени, както и болното им мислене, че някога Турция ще бъде Кюрдистан, това мислене го имаха циганите тук!

  Хороскоп за 29.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Общуването с близките ви днес ще ви донесе спокойствие и увереност за бъдещето. С лекота ще решите домашните проблеми. Не унивайте. Разчитайте повече както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Делата, започнати днес ще завършат с успех. Хубавите емоции и настроения ще ви направят и по-добри.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вървите неотклонно по пътя, който сте си избрали. Макар и бавно, постигате целите си и това ви изпълва със задоволство. Не сте склонни да се поддавате на влиянието, което някои хора се опитват да наложат над вас. Следвате единствено собствените си принципи и не се интересувате от то приказките на околните. Сърдечният ви партньор има нужда от помощта ви.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Колебанията ви са напълно излишни. Действайте решително и желаните резултати ще се превърнат в реалност. Не се тревожете за половинката си, тя се справя чудесно и без вашите напътствия. Не прекалявайте със загрижеността си.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Оставете вълната на проблемите да мине над главата ви, без да ви засегне. Любовта е тази, която ви закриля, съветва и направлява. Вслушайте се в съветите на любимия човек. Днес вие сте едно цяло. Доверете му се и заедно решавайте. Посветете се на изкушенията на една страстна любов. Този свят е сякаш само за вас двамата.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Шумът и суетата не са сред представите ви за неделен ден. Във възможностите ви е да бъдете по-внимателни и добри с околните, без да ги притеснявате с претенциите си. За това потърсете тихо място за отмора, където да останете насаме със себе си и мислите си. Нечия любов ще ви помогне да се възстановите от стреса и даде сили за нови предизвикателства.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Пролетният ден ще привлича много от вас навън, сред природата. Там ще получите тласък на идеи и по-късно с лекота ще вземате решенията си. За да откриете пътя ви е нужна добра ориентация и подготвеност, а вие ги имате и двете. Ще срещнете подкрепа, щом сте готови да я приемете.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Финансови несгоди и свързаните с тях семейни взаимоотношения ще притесняват много от вас. В очакване сте нещо добро да се случи, но за това ви е нужна надеждна подкрепа, с повече аргументи в своя защита, ще се справите. Консултация със специалист ще облекчи оплакванията ви и направи по-леко и бързо да преминат неразположенията ви.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Направете нужното, за да запазите доброто настроение на всички около вас. А някои от вас ще получат покана за излет сред природата. Не се колебайте дълго. Разходката, освен че ще ви разтовари, ще ви зареди с много положителна енергия и приятни емоции.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Отдайте се на почивка, заслужили сте я. Работата в къщи може и да почака. Правете неща, които ви доставят удоволствие, четете, гледайте телевизия, мързелувайте активно. Вижте се с приятели, веселете се и забравете за грижите. До вас ще достигне вест, която може да ви провокира към нови търсения.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете по-сдържани в оценките си за хората. Рискувате много, ако споделите мнението си с неподходящия човек. Не прибързвайте с отчаянието, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
  29 мар 2020
  Последни новини