От х:

Днес в x:

24 °C

Екстрадират кюрд, търсен за тероризъм в Турция

Изображение 1 от 3

  Киргизстанският гражданин Рустем Юзбаши, търсен в Турция по обвинение за участие в терористична група, ще бъде екстрадиран в южната ни съседка. Това реши днес Окръжният съд в Хасково с председател на тричленния състав магистрати Стратимир Димитров.

  36-годишният мъж беше задържан в Бусманци, но беше върнат в Хасково, където се гледа делото за екстрадиция. Турските власти го търсят за престъпление от преди около 13 г. Става дума за заложено взривно устройство, което не гръмнало. Свидетел обаче казвал, че Юзбаши е виновен по случая.

  Пред магистратите днес Юзбаши заяви чрез преводача си, че той е кюрд и иска да има кюрдска държава. Не желае да бъде върнат в Турция, защото се притеснява. "Нямам участие в този бомбен атентат", заяви той.

  Адвокатът му Веско Георгиев пледира клиентът му да не бъде екстрадиран. Той заяви, че Юзбаши е работел преди време в страната ни, което говори за уседналост.

  Прокурорът по делото Дарина Славова пък настояваше за екстрадицията му, което беше уважено от магистратите.

  Решението на хасковския съд подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   Jo
   jo
   18 -4
   13:41, 19 мар 2019
   То е ясно, че и да не е виновен в Турция ще го осъдят до живот.
   • De
    Deniss
    13 -11
    14:14, 19 мар 2019
    Само изречението "Искаме Кюрдска държава", ще му стигне да си получи доживотната! Все едно тука рома да каже "Искаме Циганска държава", на гърба на държавата, в която живеят.
   • До
    до Денисс
    12 -3
    14:36, 19 мар 2019
    Не бъркай рома, рома е нямал държава тук. Кюрдите са единствените,който не са си освободили държавата от османското робство( не бъркай османците с турците, все едно да кажеш, че римската империя в момента са италианци). Те са близо 40млн. , мислиш ли ,че до 10г няма да си вземат държавата обратно. Естествено е, че като си иска държавата ще го смятат за терорист и нашите деди са ги бесили за такива думи по време на робството.
   • Г-
    Г-н Михайлов
    3 -12
    15:24, 19 мар 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • До
    До Денис
    2 -1
    22:44, 19 мар 2019
    Ромляните са ги докарали твойте Турци в България -
    понеже турците не можели да сгаждат жените си ,
    използвали ромляните за разплод :))
  • 2
   Ne
   nelicha
   14 -9
   14:26, 19 мар 2019
   Интересно ,ако на времето Турция беше поискала екстрадирането на Ботев и Левски Румьнските власти щяхали да направят това . Горките кюрди ,те искат ,да имат дьржава ,но исторически малко са закьсняли. Все пак правото е на тяхна страна.
   • Ма
    МастъръфДизастър
    4 -12
    15:09, 19 мар 2019
    Горките кюрди ? Правото е на тяхна страна ? Исто... Виж коментара
  • 3
   Г-
   Г-н Михайлов
   11 -9
   15:33, 19 мар 2019
   Чист кюрд си е,няма нищо киргизко в него. Мястото му е при Апо! Когато преди 30г Йозал им каза,че ще им даде земите но всички от Истанбул,Измир,Бурса и т.н. да си върнат паспортите и да си отидат- никой не пожела. Всички останаха в Турция,няма как и чепа да е до края и душата да е в рая!
  • 4
   Ис
   Историк
   11 -9
   18:03, 19 мар 2019
   Коментиращият До-кюрдите не са имализържава по време на Османската империя.Чети повече.
   Вярно, закъсняли са, но това не им дава право да искат територия и държава.България ще позволи ли ромите да искат територия от нея и да си образуват държава. На чужд гръби сто тояги самалко. Заради кюрдите много млади момчета си загубиха живота. Държава сигурно ще си направят с помощта на великите сили, защото те имат интерес да раздробят Турция.
  • 5
   Пе
   Петко Киряков
   8 -9
   18:11, 19 мар 2019
   Когато една съседна държава поиска да се екстрадира престъпник,това незабавно трябва да става.Не вярвам да го търсят за кражба на хляб и мляко!Същото се отнася и за Турция към България.А за неща преди 600 години,няма как да се знае какво и как е било.Факт е обаче,че Турция е държава на около сто години,а преди в Османската империя са попадали много народности.Зверствата през последните години преди разпадането на империята са извършвани от араби,албанци,дьонмета от еврейски,хърватски,белгийски...и др.произходи,както и от черкези,ц***** и еничари.В Турция в момента половината имат българска кръв,благодарение на еничарите и жените от харемите,които главно са били български младежи и девойки.
  • 6
   Ne
   nelicha
   10 -3
   20:58, 19 мар 2019
   Извинявай това име ,което исползваш,е рожденото на великия български революционер капитан Петко войвода ,и когато съседната нам турска държава иска неговото екстрадиране то псевдо патриотите и го предават , но конните стражари все пак са българи и не изпълняват заповетта .това е документирано в филма на Николай хайтов.
  • 7
   Г-
   Г-н Михайлов
   3 -6
   21:39, 19 мар 2019
   Освен че незнаеш правописа на майчиния си език, се позоваваш и на най-големия гъзолизец на Историята писана през Комунизма. Ако прочетеш нещо от Римската библиотека( за Гарибалди и Капитана) или пътеписите на Достоевски,или книгата "История на Османската Империя" на Робер Мантран може да ти стане ясно кое е Империя,кое е Турция и Капитана кой и къде го затваря ,съди и репресира. Не напразно Ботев е казал - " И аз съм дошъл народ да освобождавам", след като платил за храна за четниците....
  • 8
   Ке
   Кенанския Маймун
   2 -3
   22:41, 19 мар 2019
   Като малки - в училище ,
   нищо не подсказваше че Стратимир
   ще стане Съдия фашист - който да предаде хайдутин на Турците :))
  • 9
   Ка
   Каменов
   2 0
   07:10, 20 мар 2019
   Като гледам полицаите кви са....
  • 10
   De
   Deniss
   4 -4
   07:28, 20 мар 2019
   Кюрдите не са имали никога държава! Кюрдистан е само мислена територия, с която географията назовава местата, където те обитават. Верно, на брой са около 40 млн., но това не им дава право да завземат името на друга държава. Щяхме да говорим друго, ако същата агресия, с която кюрдите (не всички!) са снабдени, както и болното им мислене, че някога Турция ще бъде Кюрдистан, това мислене го имаха циганите тук!

  Хороскоп за 16.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес съсредоточете повечето от усилията си върху професионалната сфера, защото съществува риск от неуспех. Огледайте нещата от всичките им страни до най-малките подробности. Изберете най-подходящия момент за действие, от това ще зависи много. Някои от вас получават финансови приходи от успешно реализирани сделки с наеми и продажби на имоти.
  16 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Заели сте се с много дела едновременно и имате всички шансове да успеете, стига да овладеете емоциите си. Не допускайте външни вмешателства в работата си, особено, ако е свързана със значителни суми. Вие най-добре знаете какво трябва да се направи. Потърсете контакт с приятел, с който отдавна не сте се чували.
  16 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Делата ви днес ще бъдат успешни, ако проявите търпение и оставите обстоятелствата да работят във ваша полза. Харчете по-малко от заработеното и ще имате повече. Ако споделите вечерта си с любимия човек ще неутрализирате напрежението от деня и ще се заредите с нови сили. Очакват ви приятни емоции.
  16 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  В подкрепа на работата ви ще се мобилизирате и я приключите навреме. Имате добра енергия, а и физическата ви форма позволява да се натоварите повече, няма да се отрази на неблагоприятно на общуванията ви. В желанието си да сте полезни на някого ще направите и невъзможното, дано го оцени.
  16 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Силни емоции и добро настроение ще преобладават сред Лъвовете. С отворени сетива сте за новостите и няма да пропуснете добрата възможност, която ви се предлага днес. Активността ви ще е провокирана и от желанието ви час по-скоро да видите осъществени намеренията си. Не пренебрегвайте човека, който ще ви потърси за подкрепа.
  16 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Някои Деви днес ще бъдат заинтригувани от делово предложение, което идва тъкмо навреме. Имате възможност сами да прецените дали поемате риск или не, и да се справите със ситуацията. За предпочитане е да не намесвате роднините си, които едва ли ще са в състояние да погледнат обективно на нещата.
  16 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Независимо дали се занимавате с работа или развлечения, със сигурност вие ще сте един от хората, които дават идеи. Бъдете готови да се съобразите и с всяко чуждо мнение. Само така ще постигнете нужното спокойствие в обстановката около вас. Някои от вас ще предприемат кратко пътуване.
  16 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нещата ви ще се развиват такива, каквито сте ги планирали. Ще получите финансови придобивки и ще можете да се поглезите. Това ще повиши самочувствието ви и ще ви настрои на хазартна вълна. Може би трябва да преразгледате отношенията си с някои хора и да преосмислите връзки, които ви потискат.
  16 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Професионалната ви работа ще запълва основната част от времето ви днес. Без изненади ще протича деня и на творците, отдадени на творчеството си ще се посветят на идеите си. Вложените усилия ще бъдат гаранция за сполука. За други издигане в службата и финансови придобивки. Изненадайте приятно партньора си.
  16 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Опитайте се да разведрите атмосферата около вас, повече напрежение е нездравословно. Намерете себе си и своето място сред другите. От правилната ви преценка ще зависи бъдещето на много хора. Разпределете времето си, като не пропускате да обърнете внимание на близките си и на нуждата ви от почивка.
  16 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се организирате и ще свършите всичко, което планирате за днес, без това да се отрази на връзките ви с околните. При постигане на договорености не изхождайте единствено от личните си интереси, защото няма да се стигне до сделка. Използвайте деня си и за подготовка на предстоящо пътуване.
  16 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За повечето от представителите на знака този ден обещава да бъде спокоен и без излишни изненади. Въпреки това обаче бъдете готови за нещо, от което зависи начина, по който ще протича бъдещата ви работа. Опитайте се да възстановите добрите си отношения с човек, който е бил ценен за вас по един или друг начин. Удовлетворението ви от вечерта ще е пълно.
  16 окт 2019
  Последни новини