От х:

Днес в x:

Екстрадират кюрд, търсен за тероризъм в Турция

Изображение 1 от 3

  Киргизстанският гражданин Рустем Юзбаши, търсен в Турция по обвинение за участие в терористична група, ще бъде екстрадиран в южната ни съседка. Това реши днес Окръжният съд в Хасково с председател на тричленния състав магистрати Стратимир Димитров.

  36-годишният мъж беше задържан в Бусманци, но беше върнат в Хасково, където се гледа делото за екстрадиция. Турските власти го търсят за престъпление от преди около 13 г. Става дума за заложено взривно устройство, което не гръмнало. Свидетел обаче казвал, че Юзбаши е виновен по случая.

  Пред магистратите днес Юзбаши заяви чрез преводача си, че той е кюрд и иска да има кюрдска държава. Не желае да бъде върнат в Турция, защото се притеснява. "Нямам участие в този бомбен атентат", заяви той.

  Адвокатът му Веско Георгиев пледира клиентът му да не бъде екстрадиран. Той заяви, че Юзбаши е работел преди време в страната ни, което говори за уседналост.

  Прокурорът по делото Дарина Славова пък настояваше за екстрадицията му, което беше уважено от магистратите.

  Решението на хасковския съд подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   Jo
   jo
   18 -4
   13:41, 19 мар 2019
   То е ясно, че и да не е виновен в Турция ще го осъдят до живот.
   • De
    Deniss
    13 -11
    14:14, 19 мар 2019
    Само изречението "Искаме Кюрдска държава", ще му стигне да си получи доживотната! Все едно тука рома да каже "Искаме Циганска държава", на гърба на държавата, в която живеят.
   • До
    до Денисс
    12 -3
    14:36, 19 мар 2019
    Не бъркай рома, рома е нямал държава тук. Кюрдите са единствените,който не са си освободили държавата от османското робство( не бъркай османците с турците, все едно да кажеш, че римската империя в момента са италианци). Те са близо 40млн. , мислиш ли ,че до 10г няма да си вземат държавата обратно. Естествено е, че като си иска държавата ще го смятат за терорист и нашите деди са ги бесили за такива думи по време на робството.
   • Г-
    Г-н Михайлов
    3 -12
    15:24, 19 мар 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • До
    До Денис
    2 -1
    22:44, 19 мар 2019
    Ромляните са ги докарали твойте Турци в България -
    понеже турците не можели да сгаждат жените си ,
    използвали ромляните за разплод :))
  • 2
   Ne
   nelicha
   13 -9
   14:26, 19 мар 2019
   Интересно ,ако на времето Турция беше поискала екстрадирането на Ботев и Левски Румьнските власти щяхали да направят това . Горките кюрди ,те искат ,да имат дьржава ,но исторически малко са закьсняли. Все пак правото е на тяхна страна.
   • Ма
    МастъръфДизастър
    4 -11
    15:09, 19 мар 2019
    Горките кюрди ? Правото е на тяхна страна ? Исто... Виж коментара
  • 3
   Г-
   Г-н Михайлов
   11 -9
   15:33, 19 мар 2019
   Чист кюрд си е,няма нищо киргизко в него. Мястото му е при Апо! Когато преди 30г Йозал им каза,че ще им даде земите но всички от Истанбул,Измир,Бурса и т.н. да си върнат паспортите и да си отидат- никой не пожела. Всички останаха в Турция,няма как и чепа да е до края и душата да е в рая!
  • 4
   Ис
   Историк
   11 -8
   18:03, 19 мар 2019
   Коментиращият До-кюрдите не са имализържава по време на Османската империя.Чети повече.
   Вярно, закъсняли са, но това не им дава право да искат територия и държава.България ще позволи ли ромите да искат територия от нея и да си образуват държава. На чужд гръби сто тояги самалко. Заради кюрдите много млади момчета си загубиха живота. Държава сигурно ще си направят с помощта на великите сили, защото те имат интерес да раздробят Турция.
  • 5
   Пе
   Петко Киряков
   8 -8
   18:11, 19 мар 2019
   Когато една съседна държава поиска да се екстрадира престъпник,това незабавно трябва да става.Не вярвам да го търсят за кражба на хляб и мляко!Същото се отнася и за Турция към България.А за неща преди 600 години,няма как да се знае какво и как е било.Факт е обаче,че Турция е държава на около сто години,а преди в Османската империя са попадали много народности.Зверствата през последните години преди разпадането на империята са извършвани от араби,албанци,дьонмета от еврейски,хърватски,белгийски...и др.произходи,както и от черкези,ц***** и еничари.В Турция в момента половината имат българска кръв,благодарение на еничарите и жените от харемите,които главно са били български младежи и девойки.
  • 6
   Ne
   nelicha
   9 -3
   20:58, 19 мар 2019
   Извинявай това име ,което исползваш,е рожденото на великия български революционер капитан Петко войвода ,и когато съседната нам турска държава иска неговото екстрадиране то псевдо патриотите и го предават , но конните стражари все пак са българи и не изпълняват заповетта .това е документирано в филма на Николай хайтов.
  • 7
   Г-
   Г-н Михайлов
   3 -5
   21:39, 19 мар 2019
   Освен че незнаеш правописа на майчиния си език, се позоваваш и на най-големия гъзолизец на Историята писана през Комунизма. Ако прочетеш нещо от Римската библиотека( за Гарибалди и Капитана) или пътеписите на Достоевски,или книгата "История на Османската Империя" на Робер Мантран може да ти стане ясно кое е Империя,кое е Турция и Капитана кой и къде го затваря ,съди и репресира. Не напразно Ботев е казал - " И аз съм дошъл народ да освобождавам", след като платил за храна за четниците....
  • 8
   Ке
   Кенанския Маймун
   2 -3
   22:41, 19 мар 2019
   Като малки - в училище ,
   нищо не подсказваше че Стратимир
   ще стане Съдия фашист - който да предаде хайдутин на Турците :))
  • 9
   Ка
   Каменов
   2 0
   07:10, 20 мар 2019
   Като гледам полицаите кви са....
  • 10
   De
   Deniss
   4 -3
   07:28, 20 мар 2019
   Кюрдите не са имали никога държава! Кюрдистан е само мислена територия, с която географията назовава местата, където те обитават. Верно, на брой са около 40 млн., но това не им дава право да завземат името на друга държава. Щяхме да говорим друго, ако същата агресия, с която кюрдите (не всички!) са снабдени, както и болното им мислене, че някога Турция ще бъде Кюрдистан, това мислене го имаха циганите тук!

  Хороскоп за 15.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате известни претенции днес относно работата на околните и това може да не се хареса на много от хората около вас. Това обаче едва ли е в състояние да ви попречи да реализирате намеренията си. Ще останете приятно изненадани от благоприятната ситуация в която попадате към края на деня. Промяна в личен план ще ви подейства освежаващо, не се лишавайте от нея.
  15.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отворете душата си за романтиката около вас и ще се изненадате от нагласата си за всякакви авантюри. Ще се окажете спокойна спирка и доверен приятел. Ще изживеете мечтани часове с любимия човек. Ще ви занимават имотни въпроси, за които приятели ще ви помогнат да осъществите замисленото.
  15.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
  15.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроени сте за повече удоволствия и развлечения, но бъдете и бдителни. Не всичко сега ви е позволено, и ако нарушите нормите ще страдате. Вашата любвеобилност навлиза в нов етап и се пазете да не прекалите с чувствата си. През този период са възможни хронични ставни и други оплаквания.
  15.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
  15.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Времето на открито, извън дома не е загубено. Ако имате нужда от спокойствие, природата е добрата алтернатива. С подходяща компания часовете ще минат приятно. Но при някои се налага да се посветят на учене или да използват деня за наваксване на пропуснатото.
  15.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от вас ще пристъпят към изпълнение на планираните си задачи, в които влизат и домашните задължения. Други ще използват деня за отмора или просто на разходка, но ще ви бъде приятно. За повечето от вас съдбата е подготвила приятни изненади, придобивки и положителни емоции.
  15.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нежеланието ви да се съобразявате с проблемите на приятелите си ще влоши отношенията ви. Мислете за времето, когато ще имате нужда от тях, защото е сигурно, че такова ще дойде. Работата, която намирате за привлекателно ще ви отегчи с непредсказуемите си препятствия. Не се отказвайте лесно.
  15.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако има нещо, което тревожи мислите ви не се колебайте да го споделите. Ще намерите по-бързо решението и ще ви олекне. Добре е да не се ангажирате с прекалено много задачи. Постепенно ще навлезете във форма, но до тогава се щадете повече. Така можете да постигнете резултатите, които очаквате.
  15.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мерете думите си, рискувате да засегнете чувствата на близък човек, оставайки неразбрани. Очакванията ви са големи, а обстоятелствата няма да ви поднесат изненади. Нужно е още да поработите за да стигнете до тях. Желанието ви е голямо, но не е достатъчно. Романтична закачка с приятен представител на другия пол.
  15.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
  15.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За да ви бъде приятно и уютно още от сутринта си помислете как да прекарате деня. Не се поддавайте на негативни мисли и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очаква ви един весел ден в компанията на приятни хора.
  15.09.2019
  Последни новини