От х:

Днес в x:

14 °C

Екстрадират кюрд, търсен за тероризъм в Турция

Изображение 1 от 3

  Киргизстанският гражданин Рустем Юзбаши, търсен в Турция по обвинение за участие в терористична група, ще бъде екстрадиран в южната ни съседка. Това реши днес Окръжният съд в Хасково с председател на тричленния състав магистрати Стратимир Димитров.

  36-годишният мъж беше задържан в Бусманци, но беше върнат в Хасково, където се гледа делото за екстрадиция. Турските власти го търсят за престъпление от преди около 13 г. Става дума за заложено взривно устройство, което не гръмнало. Свидетел обаче казвал, че Юзбаши е виновен по случая.

  Пред магистратите днес Юзбаши заяви чрез преводача си, че той е кюрд и иска да има кюрдска държава. Не желае да бъде върнат в Турция, защото се притеснява. "Нямам участие в този бомбен атентат", заяви той.

  Адвокатът му Веско Георгиев пледира клиентът му да не бъде екстрадиран. Той заяви, че Юзбаши е работел преди време в страната ни, което говори за уседналост.

  Прокурорът по делото Дарина Славова пък настояваше за екстрадицията му, което беше уважено от магистратите.

  Решението на хасковския съд подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   Jo
   jo
   18 -4
   13:41, 19 мар 2019
   То е ясно, че и да не е виновен в Турция ще го осъдят до живот.
   • De
    Deniss
    13 -11
    14:14, 19 мар 2019
    Само изречението "Искаме Кюрдска държава", ще му стигне да си получи доживотната! Все едно тука рома да каже "Искаме Циганска държава", на гърба на държавата, в която живеят.
   • До
    до Денисс
    12 -3
    14:36, 19 мар 2019
    Не бъркай рома, рома е нямал държава тук. Кюрдите са единствените,който не са си освободили държавата от османското робство( не бъркай османците с турците, все едно да кажеш, че римската империя в момента са италианци). Те са близо 40млн. , мислиш ли ,че до 10г няма да си вземат държавата обратно. Естествено е, че като си иска държавата ще го смятат за терорист и нашите деди са ги бесили за такива думи по време на робството.
   • Г-
    Г-н Михайлов
    3 -12
    15:24, 19 мар 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • До
    До Денис
    2 -1
    22:44, 19 мар 2019
    Ромляните са ги докарали твойте Турци в България -
    понеже турците не можели да сгаждат жените си ,
    използвали ромляните за разплод :))
  • 2
   Ne
   nelicha
   15 -9
   14:26, 19 мар 2019
   Интересно ,ако на времето Турция беше поискала екстрадирането на Ботев и Левски Румьнските власти щяхали да направят това . Горките кюрди ,те искат ,да имат дьржава ,но исторически малко са закьсняли. Все пак правото е на тяхна страна.
   • Ма
    МастъръфДизастър
    4 -13
    15:09, 19 мар 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 3
   Г-
   Г-н Михайлов
   11 -10
   15:33, 19 мар 2019
   Чист кюрд си е,няма нищо киргизко в него. Мястото му е при Апо! Когато преди 30г Йозал им каза,че ще им даде земите но всички от Истанбул,Измир,Бурса и т.н. да си върнат паспортите и да си отидат- никой не пожела. Всички останаха в Турция,няма как и чепа да е до края и душата да е в рая!
  • 4
   Ис
   Историк
   11 -10
   18:03, 19 мар 2019
   Коментиращият До-кюрдите не са имализържава по време на Османската империя.Чети повече.
   Вярно, закъсняли са, но това не им дава право да искат територия и държава.България ще позволи ли ромите да искат територия от нея и да си образуват държава. На чужд гръби сто тояги самалко. Заради кюрдите много млади момчета си загубиха живота. Държава сигурно ще си направят с помощта на великите сили, защото те имат интерес да раздробят Турция.
  • 5
   Пе
   Петко Киряков
   8 -10
   18:11, 19 мар 2019
   Когато една съседна държава поиска да се екстрадира престъпник,това незабавно трябва да става.Не вярвам да го търсят за кражба на хляб и мляко!Същото се отнася и за Турция към България.А за неща преди 600 години,няма как да се знае какво и как е било.Факт е обаче,че Турция е държава на около сто години,а преди в Османската империя са попадали много народности.Зверствата през последните години преди разпадането на империята са извършвани от араби,албанци,дьонмета от еврейски,хърватски,белгийски...и др.произходи,както и от черкези,ц***** и еничари.В Турция в момента половината имат българска кръв,благодарение на еничарите и жените от харемите,които главно са били български младежи и девойки.
  • 6
   Ne
   nelicha
   11 -3
   20:58, 19 мар 2019
   Извинявай това име ,което исползваш,е рожденото на великия български революционер капитан Петко войвода ,и когато съседната нам турска държава иска неговото екстрадиране то псевдо патриотите и го предават , но конните стражари все пак са българи и не изпълняват заповетта .това е документирано в филма на Николай хайтов.
  • 7
   Г-
   Г-н Михайлов
   3 -7
   21:39, 19 мар 2019
   Освен че незнаеш правописа на майчиния си език, се... Виж коментара
  • 8
   Ке
   Кенанския Маймун
   2 -3
   22:41, 19 мар 2019
   Като малки - в училище ,
   нищо не подсказваше че Стратимир
   ще стане Съдия фашист - който да предаде хайдутин на Турците :))
  • 9
   Ка
   Каменов
   2 0
   07:10, 20 мар 2019
   Като гледам полицаите кви са....
  • 10
   De
   Deniss
   4 -5
   07:28, 20 мар 2019
   Кюрдите не са имали никога държава! Кюрдистан е само мислена територия, с която географията назовава местата, където те обитават. Верно, на брой са около 40 млн., но това не им дава право да завземат името на друга държава. Щяхме да говорим друго, ако същата агресия, с която кюрдите (не всички!) са снабдени, както и болното им мислене, че някога Турция ще бъде Кюрдистан, това мислене го имаха циганите тук!

  Хороскоп за 20.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
  20 ное 2019
  Последни новини