От х:

Днес в x:

Ученици от СУ „Желязко Терпешев“ предадоха капачки за закупуване на кувьози

Ученици от СУ „Желязко Терпешев“ в Любимец се включиха в националната кампания „Капачки за бъдеще“, съобщиха от общината. Учениците от 5 до 12 клас от местната гимназия, водени от преподавателките им Гергана Инджова и Димитрина Харишева, предадоха голямо количество от пластмасовия артикул. По-ентусиазираните от присъстващите изписаха с част от капачките името на инициативата.

Това стана в края на миналата седмица, дни след монтирането на метално сърце, в което се събират пластмасови капачки към Националната кампания „Капачки за бъдеще“. Те периодично ще се предават на пунктовете за рециклиране на кампанията.

Буквално часове след монтиране на „туптящото“ сърце на пл. "Трети март“, една трета от обема му бе изпълнена с разноцветни капачки, събрани от служители на администрацията, ученици и общественост.

Общинската администрация в Любимец заедно с учениците от СУ „Желязко Терпешев“ се включиха в кампанията през изминалата година, но тъй като желаещите да се присъединят към инициативата непрекъснато се увеличават, общината осигури средства за изработването на метално сърце. Конструкцията е дело на общински служители, които в рамките на месец, успяха да се справят с предизвикателството и така да бъде даден официален старт на кампанията на местно ниво.

Могат да се събират всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолни, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати, дори и пластмасовата част от шоколадовите яйца. Изискването е само да бъдат добре почистени.

Община Любимец призовава граждани, фирми, служители от различни институции и структури да се включат в кампанията. Всеки магазин, заведение или институция, биха могли да се обособят като „междинен пункт“ за събиране на капачки, който да захранва „сърцето“ в Любимец.

По този начин всички ще допринесем за закупуването на кувьози за болници в малките градове и ще намалим замърсяването на природата и едновременно с това ще бъдем полезни, допълниха от община Хасково.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ор
    Орфеец
    5 0
    10:24, 12 мар 2019
    "Браво" на правителството, опростиха над 8 милиона лв на мюфтийството, а вие събирайте капачки за кувьози.
  • 2
    Eu
    Euro
    4 0
    10:42, 12 мар 2019
    Предлагам депутатите да приемат закон, според който мюфтийството да е длъжно да инициира събирането на жълти стотинки, пластмасови капачки, кутии от тахан халва и рахат локум, които да предава за вторични суровини и с парите да покрива задълженията и да се пази от чуждо финансиране. А с осемте милиона от нашите пари да се закупи каквото е необходимо за болниците. Като начало съоръжението от снимката да се монтира пред джамията в Хасково.
  • 3
    Сл
    Сланинко
    1 0
    14:02, 12 мар 2019
    Е тоя коментар на еуро наистина ме изкефи---мюфтийството да събира капачки КУТИИ от ТАХАН ХАЛВАи РАХАТ ЛОКУМ Ашколсун
  • 4
    Ро
    робин худ
    2 0
    19:39, 12 мар 2019
    Не се бъркайте бе добри хора.Не става дума за пари,капачки и т.н.Става дума за ВЪЗПИТАНИЕ.
    Нашите серсеми по върховете от малки учат децата ни да свикват да се оправят сами в живота.Няма правителство,няма община-какви са тези глупости.Да свикват и да знаят,че споменатите са за да ВЗЕМАТ,ама МНОГО ДА ВЗЕМАТ,а не да дават.И ето напредъка е налице-децата събират пари от закуските си за други деца,имащи нещастието да се родят в Бг,а не в Уганда напр.Хайде със здраве

Още новини

Последни новини