От х:

Днес в x:

Ученици от СУ „Желязко Терпешев“ предадоха капачки за закупуване на кувьози

Ученици от СУ „Желязко Терпешев“ в Любимец се включиха в националната кампания „Капачки за бъдеще“, съобщиха от общината. Учениците от 5 до 12 клас от местната гимназия, водени от преподавателките им Гергана Инджова и Димитрина Харишева, предадоха голямо количество от пластмасовия артикул. По-ентусиазираните от присъстващите изписаха с част от капачките името на инициативата.

Това стана в края на миналата седмица, дни след монтирането на метално сърце, в което се събират пластмасови капачки към Националната кампания „Капачки за бъдеще“. Те периодично ще се предават на пунктовете за рециклиране на кампанията.

Буквално часове след монтиране на „туптящото“ сърце на пл. "Трети март“, една трета от обема му бе изпълнена с разноцветни капачки, събрани от служители на администрацията, ученици и общественост.

Общинската администрация в Любимец заедно с учениците от СУ „Желязко Терпешев“ се включиха в кампанията през изминалата година, но тъй като желаещите да се присъединят към инициативата непрекъснато се увеличават, общината осигури средства за изработването на метално сърце. Конструкцията е дело на общински служители, които в рамките на месец, успяха да се справят с предизвикателството и така да бъде даден официален старт на кампанията на местно ниво.

Могат да се събират всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолни, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати, дори и пластмасовата част от шоколадовите яйца. Изискването е само да бъдат добре почистени.

Община Любимец призовава граждани, фирми, служители от различни институции и структури да се включат в кампанията. Всеки магазин, заведение или институция, биха могли да се обособят като „междинен пункт“ за събиране на капачки, който да захранва „сърцето“ в Любимец.

По този начин всички ще допринесем за закупуването на кувьози за болници в малките градове и ще намалим замърсяването на природата и едновременно с това ще бъдем полезни, допълниха от община Хасково.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ор
  Орфеец
  5 0
  10:24, 12 мар 2019
  "Браво" на правителството, опростиха над 8 милиона лв на мюфтийството, а вие събирайте капачки за кувьози.
 • 2
  Eu
  Euro
  4 0
  10:42, 12 мар 2019
  Предлагам депутатите да приемат закон, според който мюфтийството да е длъжно да инициира събирането на жълти стотинки, пластмасови капачки, кутии от тахан халва и рахат локум, които да предава за вторични суровини и с парите да покрива задълженията и да се пази от чуждо финансиране. А с осемте милиона от нашите пари да се закупи каквото е необходимо за болниците. Като начало съоръжението от снимката да се монтира пред джамията в Хасково.
 • 3
  Сл
  Сланинко
  1 0
  14:02, 12 мар 2019
  Е тоя коментар на еуро наистина ме изкефи---мюфтийството да събира капачки КУТИИ от ТАХАН ХАЛВАи РАХАТ ЛОКУМ Ашколсун
 • 4
  Ро
  робин худ
  2 0
  19:39, 12 мар 2019
  Не се бъркайте бе добри хора.Не става дума за пари,капачки и т.н.Става дума за ВЪЗПИТАНИЕ.
  Нашите серсеми по върховете от малки учат децата ни да свикват да се оправят сами в живота.Няма правителство,няма община-какви са тези глупости.Да свикват и да знаят,че споменатите са за да ВЗЕМАТ,ама МНОГО ДА ВЗЕМАТ,а не да дават.И ето напредъка е налице-децата събират пари от закуските си за други деца,имащи нещастието да се родят в Бг,а не в Уганда напр.Хайде със здраве

Хороскоп за 07.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
07 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
07 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
07 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
07 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
07 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
07 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
07 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
07 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
07 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
07 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
07 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
07 апр 2020
Последни новини