От х:

Днес в x:

18 °C

Ученици от СУ „Желязко Терпешев“ предадоха капачки за закупуване на кувьози

Ученици от СУ „Желязко Терпешев“ в Любимец се включиха в националната кампания „Капачки за бъдеще“, съобщиха от общината. Учениците от 5 до 12 клас от местната гимназия, водени от преподавателките им Гергана Инджова и Димитрина Харишева, предадоха голямо количество от пластмасовия артикул. По-ентусиазираните от присъстващите изписаха с част от капачките името на инициативата.

Това стана в края на миналата седмица, дни след монтирането на метално сърце, в което се събират пластмасови капачки към Националната кампания „Капачки за бъдеще“. Те периодично ще се предават на пунктовете за рециклиране на кампанията.

Буквално часове след монтиране на „туптящото“ сърце на пл. "Трети март“, една трета от обема му бе изпълнена с разноцветни капачки, събрани от служители на администрацията, ученици и общественост.

Общинската администрация в Любимец заедно с учениците от СУ „Желязко Терпешев“ се включиха в кампанията през изминалата година, но тъй като желаещите да се присъединят към инициативата непрекъснато се увеличават, общината осигури средства за изработването на метално сърце. Конструкцията е дело на общински служители, които в рамките на месец, успяха да се справят с предизвикателството и така да бъде даден официален старт на кампанията на местно ниво.

Могат да се събират всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолни, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати, дори и пластмасовата част от шоколадовите яйца. Изискването е само да бъдат добре почистени.

Община Любимец призовава граждани, фирми, служители от различни институции и структури да се включат в кампанията. Всеки магазин, заведение или институция, биха могли да се обособят като „междинен пункт“ за събиране на капачки, който да захранва „сърцето“ в Любимец.

По този начин всички ще допринесем за закупуването на кувьози за болници в малките градове и ще намалим замърсяването на природата и едновременно с това ще бъдем полезни, допълниха от община Хасково.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ор
  Орфеец
  5 0
  10:24, 12 мар 2019
  "Браво" на правителството, опростиха над 8 милиона лв на мюфтийството, а вие събирайте капачки за кувьози.
 • 2
  Eu
  Euro
  4 0
  10:42, 12 мар 2019
  Предлагам депутатите да приемат закон, според който мюфтийството да е длъжно да инициира събирането на жълти стотинки, пластмасови капачки, кутии от тахан халва и рахат локум, които да предава за вторични суровини и с парите да покрива задълженията и да се пази от чуждо финансиране. А с осемте милиона от нашите пари да се закупи каквото е необходимо за болниците. Като начало съоръжението от снимката да се монтира пред джамията в Хасково.
 • 3
  Сл
  Сланинко
  1 0
  14:02, 12 мар 2019
  Е тоя коментар на еуро наистина ме изкефи---мюфтийството да събира капачки КУТИИ от ТАХАН ХАЛВАи РАХАТ ЛОКУМ Ашколсун
 • 4
  Ро
  робин худ
  2 0
  19:39, 12 мар 2019
  Не се бъркайте бе добри хора.Не става дума за пари,капачки и т.н.Става дума за ВЪЗПИТАНИЕ.
  Нашите серсеми по върховете от малки учат децата ни да свикват да се оправят сами в живота.Няма правителство,няма община-какви са тези глупости.Да свикват и да знаят,че споменатите са за да ВЗЕМАТ,ама МНОГО ДА ВЗЕМАТ,а не да дават.И ето напредъка е налице-децата събират пари от закуските си за други деца,имащи нещастието да се родят в Бг,а не в Уганда напр.Хайде със здраве

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
04 авг 2020
Последни новини